Pian koulutuksessa

Lauantai 17.1.2009 klo 20.47

ida_och_demi.jpgTänään oltiin Demin kanssa Pia Miettisen tokokursilla. Oikein kivaa oli. Aloitettiin paikallaoloilla, joka meni hyvin. Sen jälkeen otettiin kaikki ALO luokan liikkeet (paitsi hyppy) peräkkäin kisanomaisesti. Palkkasin kyllä liikkeiden välissä. Seuraamiset olivat Pian mielestä ihan super:) Maahanmenossa avustin vielä vähän, elikkä tein puolipysähdyksen samalla kun annoin käskyn, maahanmeno oli nopea joten avut voin pikkuhiljaa jättää pois. Seisominen oli myös ihan perfekt, luoksetulossa Demi lähti tulemaan kun Pia käskytti, ja toisella yrityksellä luoksetulo oli vähän epävarma. Opetan Demiä tulemaan suoraan sivulle tokossa, eri käskyllä kun PK luoksetulossa, (jossa se tulee ensin eteen istumaan). Sekin on vähän kesken, ja aiheuttaa vähän epävarmuutta.. Mutta alku on hyvä. Demi osaa kivasti kääntyä ja pakittaa mun sivulle.  Pienen paussin jälkeen harjoiteltiin erikseen luoksetulon sivulletulot, ja seisominen luoksetulon yhteydessä.

Demi keskittyi todella hyvin, ja olen oikein tyytväinen. Pian mielestä Demi teki oikealla asenteella ja motivaatio on hyvä, mutta on vähän totinen:) Luulen että se oli totinen sen takia että tehtiin kisanomaisesti, oli sille uusi juttu. 

Koirat jotuivat olla hallissa koko ajan odottamassa, kun autossa oli kylmää. Demi on kyllä rento likka, ei hötkyile eikä stressaantuu mistään. Kiva koira!

Huomenna mennää taas Madden ja Hannan kanssa harjoittelemaan noutamista. Kivaa...!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TOKO

Demi on taas treenannut..

Torstai 18.12.2008 klo 19.32

Eilen oli viimeinen maneesitreeni tämän vuoden puolella. Onneksi ei ollut yhtään urosta mukana joten pystyin treenaamaan Demin kanssa ihan rauhassa. Demi tykkää niin paljon leikkimisestä, ja varsinkin patukkaleikeistä, että se on ihan täysillä mukana koko treenin aikana, eikä ainakaan eilen ottanut mitään häiriöitä muista koirista, vaikka irti oli koko treenin aikana. Nyt se tuleekin saman tien takaisin patukan kanssa mun luokse, joten nyt ollaan päästy aika hyvin siihen mihin olen pyrkinytkin, nimittäin että leikkiminen mun kanssa on niin kivaa ettei ympäristö enää kiinnostaa. Juoksu ei ole vaikuttanut millään tavalla, Demi on ollut ihan yhtä täpinöissään treeneistä kun ennenkin. Mutta nyt ymmärrän sen pieni junttikausikin parempi, koska sillähän oli juoksu tulossa, ja ainakin mun muut koirat, varsinkin Molli, olivat ennen juoksua aina vähän kurittomia. Saa nähdä minkälaiseksi se muuttuu juoksun jälkeen...

Tänään mentiin pikkuporukalla tekemään peltojälkeä. Tallattiin jäljet ja jätettiin ne vanhenemaan, ja mentiin metsään tekemään esineruutua. Aloitin Demille taas samalla tavalla kun viimeksikin, vietiin yhdessä yksi esine takarajalle, ja se sai hakea sen. Sitten tein niin että vietiin taas yhdessä esineet, mutta heitin 3 esinettä eri suuntiin. Kaksi esineitä Demi muisti hyvin, kolmas sai hakea vähän kauemmin. Mutta vauhtia ja intoa riitti. Demi toi minulle ylimääräisiä "esineitäkin" ensin jonkun elukan luu ja sen jälkeen vielä selkäranka, joten aarteita löydettiin, ja kaikki tuotiin mammalle:)

Mollikin pääsi esineruutuun. Mollilla oli taas junttipäivä, ja kävi esinelaatikossa hakemaan esineitä, yritti päästä helpommalla:), sitten pissasi ruutuun, ja nuuski vähän muitakin juttuja, mutta toi kyllä 3 esineitä mulle, vaikka vauhti kyllä tänään puuttui..

Demin jälki oli 150 askelta pitkä, ja makupaloja olin laittanut joka ikiselle askeleelle. Oli jo melkein pimeitä kun päästiin ajamaan Demin jälkeä. Hyvin Demi kyllä jäljesti, nokka maassa koko ajan, mutta ei se kyllä montaa makkaranpalasta sieltä syönyt, ja välillä innostui pyydystämään rottiakin:) Olen kuitenkin ihan tyytyväinen sen jäljestämiseen. Jos vaan viitsisin nähdä vaivaa, ja tehdä huolellisesti sille pellolle jälkeä, niin luulen että Demistä tulisi ihan hyvä jälkikoira. Mun täytyy vaan keksiä sellaista namia joka kelpaa, makkara ei ole riittävän hyvää.

 Kuvat otettu sunnuntaina tottistreeneissä. Tänään ei ollut noin kaunista ilmaa:) Kuvat: Eija Kärkinen

 
 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: toko, jälki, esineet

Tunnaria, tottista ja esineruutua

Lauantai 13.12.2008 klo 20.10

heit_jo....jpgOlen jatkanut päivittäiset pienet tottistelut omalla pihalla, ja hyvin Demi kyllä edistyy. Eilen päätin opettaa sille tunnistusnoutoa. Helposti  Demi oppi mikä kapula piti mammalle tuoda:) Laitoin ison kasan puhtaita kapuloita nurmikolle, ja vähän matkan päästä piilotin ruohon alle omaa kapulaa. Demi hiffasi heti että nenää pitää käyttää, ja toi omansa, siirsin omaa lähemmäksi, ja lähemmäksi kasaa, joka kertaa piilotin sen  ruohon ja lehtien alle, ja joka kertaa Demi toi oikean. Sitten laitoin sen ihan kasan vierelle, tällä kerralla en piilottanut sitä, ja kuitenkin Demi toi omansa. Lopuksi heitin kapula kasaan, ja Demi nuuski kaikki kapulat läpi, ja toi taas omansa. Toistin tätä kolme kertaa, ja joka kertaa Demi otti omansa, joten se ei ollut sattuma. Taitava Demi!

Tänään käytiin pikkuporukalla treenamaan tottista. Juoksun takia Demi pääsi viimeisenä treenaamaan. Otin Demille ihan lyhyt treeni, muutama sivulletuloa ja muutama askelta seuraamista. Ja lopuksi oikein vauhdikas luoksetulo. Kaveri piti kiinni, ja palkkasin suoraan vauhdista, heittämällä patukan mun taakse. Demi oli oikein täpinöissään ja keskittyi vaan minuun ja leikki todella hyvin joten tyytyväinen olen.

Kaffe viisitin jälkeen, mentiin metsään tekemään esineruutua. Vietiin Demin kanssa yhdessä esine ihan takarajalle, ja Demi lähti kun ohjus suoraan esineelle, ja samalla vauhdilla takaisin mun luokse. Otettiin vielä kerran samalla tavalla, ja yhtä vauhdikkaasti tuli sama pannulappu toisenkin kerran. Luovutus nyt vähän tökki, mutta sitä en ole muistanut treenata, pitää pihalla treenata luovutukset kuntoon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: toko, tottis, esineet

Maneesitreenit

Torstai 11.12.2008 klo 20.28

Eilen oltiin maneesissaa treenaamassa.  Tokorymässä on niin fiksuja uroksia mukana että sinne voi viedä juoksuaikaisia narttujakin:) Demin kanssa otin ihan vähän seuraamista, luoksetuloa ja noutoa. Mun aikaa meni kuvaamiseen.  Kuvat voi käydä katsomassa täältä http://www.canidaeinkoo.info/98. Treenin jälkeen nautittiin glögistä ja pipareista, ja juttuja kyllä riitti, mietittiin että meidän pitäisi tavata joskus muutenkin, eikä aina vaan koiratreeneissä, että ehtisi myös jutella:)

Demi oli vähän omassa maailmassa, mutta laitan se juoksun piikille... Demi vaan tarjoaa pakittamista koko ajan, se on kivaa:):)

Alhaalla muutama kuvaa eilisen treeneistä. Kuvat otti Tiina Korpela mun kameralla. Maneesissa oli tietysti aika pimeitä, sen takia kuvien laatu ei ole niin hyvä.

Löysin niin näppärän takin Demille eilen. Sisällä on fleece vuori, ja päältä vedenkestävä materiaalia, ja se istuu niin hyvin, ja on ihan kun tehty sille:) Demi oli niin ylpeä ja mielissään, kun sai oman takin. Ne on tämmösiä nää mussukat, että palelevat kun joutuvat autossa odottaa. Ei ollenkaan yhtä hurjia kun "aidot" metsästyskoirat, jotka pärjäävät säässä kun säässä, ja voivat pakkasessa istua passissa, vaikka on ollut jäiden seassa välillä uimassa...:):)

Tuulan Emppu lähti eilen koirien taivaaseen. On se surullista, mutta niin se vaan valitettavasti on, että koirien elämä on niin lyhyt. Pistää miettimään kun omat koiratkin on jo niin vanhoja.. no, nautin niistä niin kauan kun ovat täällä, suren sitten kun on se aika.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: toko

Temppuja..

Tiistai 25.11.2008 klo 22.21

bloggen1.jpgEnnen metsälenkkiä mentiin Tuulan kanssa tänään ottamaan koirillemme vähän tokoa.  Lunta oli paljon, joten vähän rämpimiseksi meni koko treeni.

 Demille otin noutoa,  luoksetuloa, seuraamista, ruutua ja liikkeestä maahanmenoa. Maahanmeno on vielä työn alla mutta Demi osaa aika hyvin noutaa. Lähtee kun ohjus kapulalle, ja laukkaa takaisin, luovuttaa hienosti, eikä pure. Pureminen saatiin pois "pidä" treeneillä. Ainoa mitä on vielä vaikeita on odottaminen, ennen kun annan käskyä, siinä joudun pitää kaulapannasta kiinni.

Luoksetulossa Demi odottaa hienosti, ja tulee lujaa, (melkein liian lujaa:) ja osaa tulla hienosti mun eteen istumaan. Seuraaminen on ihan hyvä, tänään otin vähän pidempi matkaakin, ja hyvin Demi jaksoi pitää paikkansa ja kontakti pysyy.

Ruutuun vietiin yhdessä lelun, mutta matkalla ruutuun, tuli joku ihana haju pikkukiharan nenään, ja sinne lähti hupsista vaan nuuskimaan metsän reunaa! Tuli onneksi kutsusta luokse, ja sitten lähti ruutuunkin kun ohjus hakemaan pallonsa pois:) Tuo keskittyminen on kyllä vähän huono, täytyy sanoa...

bloggen2.jpgMollille otin PK tottista. Seisominen tökki, joten sitä jauhattiin, ja palkkasin sekä seisomisesta että pysymisestä. Seuraamisessa palkkasin usein. Nouto meni todella hienosti, niinkun eteenmenokin. Molli oli täpinöissään.

Metsälenkillä kakari lähti taas riistan perään, onneksi ei ollut niin kauan poissa, mutta on kyllä hankala tuo juttu nyt:(

Pari tuntia Demi jaksoi nukkua ennen kun alkoi taas kantamaan tavaroita, joten tehtiin keittiössä vähän  temppuja. On kyllä hauska koira kun se jaksaa vaikka kuinka kauan. Ensin otettiin kaukkareita, seiso-maahan-seiso, sitten istu-seiso-istu. Sen jälkeen yritin saada Demin pakittamaan. Ei oikein heti hiffanut, mutta jatketaan huomenna:) Sitten otettiin vielä vasempaan käännöksiä, ja nehän meni vasta hienosti. Demi ei ole osannut käyttää takaosansa, mutta nyt onnistuttiin. Jeee, miten hienosti se sen hiffasi. Kivaa oli. Näitä keittiötreenejä pitää taas jatkaa,  ei ole vähän aikaan niitä nyt tehty.

Kuvissa Demi relaa...:)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: toko

Tokokoulutuksessa

Maanantai 3.11.2008 klo 0.11

Minulla oli Mollin kanssa paikka Kotkan hakukokeessa tänään, mutta peruin, koska matka tuntui liian pitkältä. Ei tuntunut niin tärkeältä saada yksi hakutulos, että olisi kannattanut ajaa noin pitkän matkan.

Kun en kerran hakukisoihin mennyt, lähdin Demin kanssa Pian tokokoulutukseen koska oli yksi paikka vapaa. Demi oli oikein kiltti ja tottelevainen, ja hyvin jaksoi yrittää parhaansa, vaikka koulutus oli aikamoista pilkunviilamista, niin kun toko on. Meillä on vaikka kuinka paljon korjattavaa, perusasennossa istuu liian edessä, seuraamisessa edistää, luoksetulossa tulee liian kovaa, ja törmää minuun, ja tulee vielä liian tiivisti mun eteen istumaan. Itse en osaa käyttää kroppaani niin että saisin Demin käyttämään takaosansa kun käännytään, ja jne.... Mutta toko on tällaista pilkunviilamista.. Minä tykkään kun Demi on iloinen ja vauhdikas, ja mun puolesta saa kyllä  mielummin edistää kun laahustaa perässä:) Mutta Demi oli hyvä, minä olen vaan huono, kun olen opettanut väärin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: toko

Tokoa

Torstai 30.10.2008 klo 1.02

Tänään oltiin taas tokotreeneissä, ja ennen kun itse siirryin kouluttamaan muita, olin Demin kanssa mukana ryhmätreeneissä. Demi  oli aivan vallaton, ja muut koirat kiinnostivat Demiä paljon enemmän, kun minä ja mun lelut. Pidin sen irti, koska haluan että se oppii olemaan ilman remmiä treeneissä, mutta sehän karkasi Åken luokse. Nyt sai kakara vähän kurinpalautusta, ja olikin sen jälkeen ihan kunnollinen vähän aikaa:) Paikallaolo meni hyvin, ja osasi Demi seuratakin vähän, mutta suurimman osan ajasta se kyttäsi muita ja myös kentällä olevat fotispelaajat olivat todella mielenkiintoisia. Että sellaista täänään.

Molli pääsi kaatosateella ottamaan ihmisryhmää, ja minä (kamala koiranohjaaja) käskin sen maahan keskellä vesi lätäkköä... Ei ollut Mollin mielestä ollenkaan miellyttävää, mutta joskus täytyy niitäkin juttuja treenata. Kun se on niin nirppanokka, jos maa on kostea, niin ei halua istua eikä maata..  Muuten Molli oli reipas vaikka satoi kaatamalla ja tuntui todella tottelevaiselta Demin verrattuna:) 

Laitoin Demin treeni videot pikku ruutuina tänne,  nyt luulen että aukeavat kaikille. Demin ja Åken "ota kiinni" videopätkä, lisäsin videosivulle.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: toko, videot