Tunnaria, tottista ja esineruutua

Share |

Lauantai 13.12.2008 klo 20:10


heit_jo....jpgOlen jatkanut päivittäiset pienet tottistelut omalla pihalla, ja hyvin Demi kyllä edistyy. Eilen päätin opettaa sille tunnistusnoutoa. Helposti  Demi oppi mikä kapula piti mammalle tuoda:) Laitoin ison kasan puhtaita kapuloita nurmikolle, ja vähän matkan päästä piilotin ruohon alle omaa kapulaa. Demi hiffasi heti että nenää pitää käyttää, ja toi omansa, siirsin omaa lähemmäksi, ja lähemmäksi kasaa, joka kertaa piilotin sen  ruohon ja lehtien alle, ja joka kertaa Demi toi oikean. Sitten laitoin sen ihan kasan vierelle, tällä kerralla en piilottanut sitä, ja kuitenkin Demi toi omansa. Lopuksi heitin kapula kasaan, ja Demi nuuski kaikki kapulat läpi, ja toi taas omansa. Toistin tätä kolme kertaa, ja joka kertaa Demi otti omansa, joten se ei ollut sattuma. Taitava Demi!

Tänään käytiin pikkuporukalla treenamaan tottista. Juoksun takia Demi pääsi viimeisenä treenaamaan. Otin Demille ihan lyhyt treeni, muutama sivulletuloa ja muutama askelta seuraamista. Ja lopuksi oikein vauhdikas luoksetulo. Kaveri piti kiinni, ja palkkasin suoraan vauhdista, heittämällä patukan mun taakse. Demi oli oikein täpinöissään ja keskittyi vaan minuun ja leikki todella hyvin joten tyytyväinen olen.

Kaffe viisitin jälkeen, mentiin metsään tekemään esineruutua. Vietiin Demin kanssa yhdessä esine ihan takarajalle, ja Demi lähti kun ohjus suoraan esineelle, ja samalla vauhdilla takaisin mun luokse. Otettiin vielä kerran samalla tavalla, ja yhtä vauhdikkaasti tuli sama pannulappu toisenkin kerran. Luovutus nyt vähän tökki, mutta sitä en ole muistanut treenata, pitää pihalla treenata luovutukset kuntoon.

Avainsanat: toko, tottis, esineet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini