Demi on taas treenannut..

Torstai 18.12.2008 klo 19:32

Eilen oli viimeinen maneesitreeni tämän vuoden puolella. Onneksi ei ollut yhtään urosta mukana joten pystyin treenaamaan Demin kanssa ihan rauhassa. Demi tykkää niin paljon leikkimisestä, ja varsinkin patukkaleikeistä, että se on ihan täysillä mukana koko treenin aikana, eikä ainakaan eilen ottanut mitään häiriöitä muista koirista, vaikka irti oli koko treenin aikana. Nyt se tuleekin saman tien takaisin patukan kanssa mun luokse, joten nyt ollaan päästy aika hyvin siihen mihin olen pyrkinytkin, nimittäin että leikkiminen mun kanssa on niin kivaa ettei ympäristö enää kiinnostaa. Juoksu ei ole vaikuttanut millään tavalla, Demi on ollut ihan yhtä täpinöissään treeneistä kun ennenkin. Mutta nyt ymmärrän sen pieni junttikausikin parempi, koska sillähän oli juoksu tulossa, ja ainakin mun muut koirat, varsinkin Molli, olivat ennen juoksua aina vähän kurittomia. Saa nähdä minkälaiseksi se muuttuu juoksun jälkeen...

Tänään mentiin pikkuporukalla tekemään peltojälkeä. Tallattiin jäljet ja jätettiin ne vanhenemaan, ja mentiin metsään tekemään esineruutua. Aloitin Demille taas samalla tavalla kun viimeksikin, vietiin yhdessä yksi esine takarajalle, ja se sai hakea sen. Sitten tein niin että vietiin taas yhdessä esineet, mutta heitin 3 esinettä eri suuntiin. Kaksi esineitä Demi muisti hyvin, kolmas sai hakea vähän kauemmin. Mutta vauhtia ja intoa riitti. Demi toi minulle ylimääräisiä "esineitäkin" ensin jonkun elukan luu ja sen jälkeen vielä selkäranka, joten aarteita löydettiin, ja kaikki tuotiin mammalle:)

Mollikin pääsi esineruutuun. Mollilla oli taas junttipäivä, ja kävi esinelaatikossa hakemaan esineitä, yritti päästä helpommalla:), sitten pissasi ruutuun, ja nuuski vähän muitakin juttuja, mutta toi kyllä 3 esineitä mulle, vaikka vauhti kyllä tänään puuttui..

Demin jälki oli 150 askelta pitkä, ja makupaloja olin laittanut joka ikiselle askeleelle. Oli jo melkein pimeitä kun päästiin ajamaan Demin jälkeä. Hyvin Demi kyllä jäljesti, nokka maassa koko ajan, mutta ei se kyllä montaa makkaranpalasta sieltä syönyt, ja välillä innostui pyydystämään rottiakin:) Olen kuitenkin ihan tyytyväinen sen jäljestämiseen. Jos vaan viitsisin nähdä vaivaa, ja tehdä huolellisesti sille pellolle jälkeä, niin luulen että Demistä tulisi ihan hyvä jälkikoira. Mun täytyy vaan keksiä sellaista namia joka kelpaa, makkara ei ole riittävän hyvää.

 Kuvat otettu sunnuntaina tottistreeneissä. Tänään ei ollut noin kaunista ilmaa:) Kuvat: Eija Kärkinen

 
 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: toko, jälki, esineet

Tunnaria, tottista ja esineruutua

Lauantai 13.12.2008 klo 20:10

heit_jo....jpgOlen jatkanut päivittäiset pienet tottistelut omalla pihalla, ja hyvin Demi kyllä edistyy. Eilen päätin opettaa sille tunnistusnoutoa. Helposti  Demi oppi mikä kapula piti mammalle tuoda:) Laitoin ison kasan puhtaita kapuloita nurmikolle, ja vähän matkan päästä piilotin ruohon alle omaa kapulaa. Demi hiffasi heti että nenää pitää käyttää, ja toi omansa, siirsin omaa lähemmäksi, ja lähemmäksi kasaa, joka kertaa piilotin sen  ruohon ja lehtien alle, ja joka kertaa Demi toi oikean. Sitten laitoin sen ihan kasan vierelle, tällä kerralla en piilottanut sitä, ja kuitenkin Demi toi omansa. Lopuksi heitin kapula kasaan, ja Demi nuuski kaikki kapulat läpi, ja toi taas omansa. Toistin tätä kolme kertaa, ja joka kertaa Demi otti omansa, joten se ei ollut sattuma. Taitava Demi!

Tänään käytiin pikkuporukalla treenamaan tottista. Juoksun takia Demi pääsi viimeisenä treenaamaan. Otin Demille ihan lyhyt treeni, muutama sivulletuloa ja muutama askelta seuraamista. Ja lopuksi oikein vauhdikas luoksetulo. Kaveri piti kiinni, ja palkkasin suoraan vauhdista, heittämällä patukan mun taakse. Demi oli oikein täpinöissään ja keskittyi vaan minuun ja leikki todella hyvin joten tyytyväinen olen.

Kaffe viisitin jälkeen, mentiin metsään tekemään esineruutua. Vietiin Demin kanssa yhdessä esine ihan takarajalle, ja Demi lähti kun ohjus suoraan esineelle, ja samalla vauhdilla takaisin mun luokse. Otettiin vielä kerran samalla tavalla, ja yhtä vauhdikkaasti tuli sama pannulappu toisenkin kerran. Luovutus nyt vähän tökki, mutta sitä en ole muistanut treenata, pitää pihalla treenata luovutukset kuntoon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: toko, tottis, esineet

jälki ja esineruutua

Torstai 30.10.2008 klo 0:54

 molli2_med_burk.jpgEilen oltiin taas Tuulan ja koirien kanssa monta tuntia metsässä. Demille tein jälkeä ja molemmille koirille esineruutua. Ja treenin jälkeen käytiin tietysti vielä lenkillä. Mulla oli pikkukamerani taskussa, joten innostuttiin videoimaan koirien treenit:) Onneksi pystyy leikkaamaan pois suurimmat sähläämiset, ja voi jessus mikä meteli minä pidän kun kehun mun koirat. En kyllä yhtään ihmettele ettei Molli toimi kisoissa, koska enhän minä siellä voi kehua tuolla tavalla.

Tallasin taas Demille suht pitkän jäljen. Alussa ei keskittynyt ollenkaan, mutta loppua kohti jäljestäminen sujui ihan mukavasti, ja lopussa oleva keppikin löysi. Minä nauroin kun katsoin videosta, miten Demin häntä vispaa koko ajan kun se jäljestää, ja ehtii se välillä vilkaista muakin. Ihana otus!

Mollille halusin tehdä vähän vaikeampi esineruutu, joten valittiin maasto joka ei ollut ihan niin tasaine ja helppo. Kallio ei kuitenkaan ollut koirille yhtään sen vaikempaa, ja vaikka olin piilottanut aika pienet esineet Mollille, niin se löysi ne helposti. Jotain omia juttuja se kyllä eilen touhusi siinä ruudussa, luulen että se jäi pyydystämään rottia tai joitain... mutta haki nopsasti esineet kun vähän muistutin sitä, että nyt tehdään hommia. Lähiesine oli taas vaikein, mutta pienellä avulla löysi senkin.

En uskaltanut laittaa Demiä hakemaan esineitä siinä kallioradalla, koska pelkäsin että se juoksee täyttä vauhtia alas niin että molemmat jalat menevät poikki:) joten tein sille kaistaleen vähän tasaisemmalla alueella. Alue oli kyllä täynnä risukoita ja vettä, ja alussa Demi vaan juoksi juoksemisen ilosta, ja alkoi se vähän fuskaamaan luovutustenkin kanssa. Mutta intoa riitti:)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jälki, esineet

Oikein onnistunut hakutreeni ja esineruutu

Lauantai 18.10.2008 klo 23:48

Meillä oli taas hieno päivä, kun mentiin Eijan ja Tuulan kanssa treenamaan pentujen kanssa hakua ja esineruutua. Hyvin onnistui treeni myös kolmestaan. Demi oli aivan super! Tänään oli sopivan tuulinen ilmakin, ja toisella puolella aluetta olikin kunnon vastatuuli, joten päätin ottaa kaksi valmista ukkoa, mutta niin että haetaan ukoista hajua. Toisella puolella otin kaksi haamua. Demi on hösö:) luulisi ettei se osaisi keskittyä, eikä oppisi mitään, mutta niin se vaan on oppinut käyttää nenäänsä, ja sai jo keskilinjalla hajua ukoista, vaikka toinen oli ihan takarajalla. Ei tarvittu lähteä metsään hakemaan hajua, vaan sinne pikkukihara upposi metsään, ja haki itse valmiit ukot juuri oikealla tavalla. Olin aivan otettu miten hienosti se meni.

Haamut oli uusi juttu Demille, mutta kuitenkin nekin onnistuivat todella hyvin, eikä Demi enää yhtään ihmettelee, vaan lähtee kun ohjus ja suoraan maaliemiesten luokse. Möröt on unohdettuja, nyt on vaan kivaaaaa......  Vaude miten olin iloinen, tämä oli meidän ensimmäinen kunnon treeni, en oikein ymmärrä, miten Demi on voinut oppia, kun sen kanssa on treenattu niin vähän hakua. Tuuliharjoittelut on nähtävästi ollut sille todella hyviä. On ollut aivan oikea tapa opettaa Demille nenänkäyttöä.

Demille otin vielä esineruutua. Tallattiin ehkä 30 m leveä kaistale.  Olin ajatellut ottaa vaan yksi esine sille, mutta otin sitten kuitenkin 2 , kun Demi oli niin täpinöissään. Laitoin monta esinettä ruutuun, koska halusin että Demi löytää helposti, ja treeni onnistuu. Esineruutuakaan kun ei ole Demin kanssa monta kertaa otettu. Eihän sen kanssa ole voinut treenata kun on ollut varpaat kipeät, onneksi on nyt parempi.  Demi lähti kun ohjus myös esineruutuun, löysi saman tien esineet ja palasikin esineen kanssa kun ohjus:):):) Kaikki mitä Demi tekee, se tekee "speedy conzales" vauhdilla:) Se on kyllä todella nopea, mutta kuitenkin se keskittyy ja nenä on auki. Hauska otus. Mulle se on vaan niin outoa, kun Mollihan on hidas koira, ainakin Demin verrattuna. 

 

 Mollin kanssa treenasin tänään vaan rullantuontia, kun Molli tuppaa fuskaamaan ja sylkee rullan ulos liian aikaisin. Tänään toi kyllä rullan ihan mun käteen, mutta vauhti ei ollut hyvä.Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: haku, esineet