Luminen hakutreeni

Sunnuntai 23.11.2008 klo 20.29

Vaikka ilma oli aika hurja, mentiin kuitenkin tänään pienellä porukalla hakumetsään.

Tallattiin ehkä 150 m pitkän radan, ja olin suunnitellut Demille 4 haamuja. Kaksi ensimmäiset olivatkin haamuja, mutta kun Demi niin selvästi jo keskilinjalla näytti että oli saanut hajun ukosta, oli kaksi viimeiset ukot valmiita. Todella hienosti meni, ja myös tässäkin lajissa on Demi mennyt paljon eteenpäin. Ja paras juttu oli mun mielestä se, että Demi totteli ja tuli kutsusta mun luokse:)

Molli sai hakea neljä valmista ukkoa, imaisu kiintorullalla, ja nyt roikuin liinassa jopa kolme kertaa. Kerran fuskasi oikein kunnolla rullantuomisessa, pudotti rullan aivan liian aikaisin, joten lähetin pari kertaa uudestaan, ja tulihan se käteen loppujen lopuksi. Muuten myös Mollin treeni meni hyvin.

Raikasta ja mukavaa oli olla metsässä,  vaikka tuuli ja luntakin tuli, suurin lumipyry ei kuitenkaan silloin vielä oli alkanut.

Aika ihmeellistä muuten, että oli ukkostakin nyt illalla. Kamala pamahdus kuului, en minä ainakaan muista että olisi ennen ollut ukkosta samaan aikaan  kun on lumimyrsky ja pakkasta. .:( 

Tässä löytyy mun tekemät uudet sivut:  Koirakerho Canidae

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: haku

Molli ja Demi ovat taas treenanneet

Tiistai 4.11.2008 klo 22.24

Eilen mentiin Tuulan ja Tainan kanssa Lohjan kentälle. Tarkoitusta oli treenata tottista ja käydä rauniolla ottamaan umppareita. Sinne tuli sitten myös Mikko sakemanni pennunsa kanssa, ja Eija, Friidun kanssa. Aloitettiin tottistreeneillä, ja Taina oli taas reilu, ja jaksoi katsoa meidän kaikkien treenit. Demille otin perusasentoja ja välillä 2 askelta seuraamista, nyt homma oli paljon järkevämpi, kun tokotreeneissä edellispäivänä.

 Mollia yritin saada ryömimään:) kyllähän Molli yritti, muttei se nyt ihan ryömimiseksi voi sanoa.

Tottiksen jälkeen mentiin raunioradalle. Mikko joutui maalimieheksi meille kaikille, kun meillä on aina pula mies-maalimiehistä. Kaikki halusi tietysi käyttää tilaisuuden hyväksi, ja Mikko joutui istua roskiksessa aika monta kertaa. Demi sai nähdä kun Mikko meni roskikseen, ovi jätettiin sen verran auki että Demi sai nokkansa työnnetty rakoon. Demi piti kyllä aikamoinen show, kun oli utelias, ja halusi mennä syömään namit, mutta kun rohkeus meinasi taas kerran pettää. Taas se haukkui ja pyöri ennen kun voitti pelkonsa ja meni syömään namit. Kun Mikko tuli ulos roskiksesta, sai Demi hepulin, ja paineli ympäri rauniorataa namipurkki suussa, ja löi koko homma leikiksi, ja meni se loppujen lopuksi Mikon luoksekin. Hyvä treeni jälleen kerran Demille. Tällä tavalla Demin itseluottamus kasvaa.

Molli sai hakea Mikkoa:) pimeästä huoneesta, se oli Mollille helppo nakki.

Demi mutapellolla

Tänään olen jatkanut Demin sivulletulotreenit Tainan neuvojen mukaan, ja nyt alkaa Demi olemaan jo todella skarppina, kun odottaa" zip" sanan=vapautus käskyn, ja lelu lentää. Hauskaa.

Mollin kanssa treenasin tänään tokoa. Kaukkarit, metallia, hyppy-noutoa ja tunnarit. Kaukkarit sujuivat tänään oikein hyvin, tunnarissa toi oikean, eikä koskenut muut kapulat, ja jopa metalli tuli reippaasti kun pelleilin sen kanssa riittävän paljon. Mutta vauhtia ja intoa olisi kyllä saanut olla enemmän....

Lenkkeiltiin taas mutapellolla, ja tänään Demi ei karannut:) ja jopa luoksetulo toimi kun oli lelu taskussa ja leikittiin joka kertaa kun Demi tuli mun luokse.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tottis, haku

Demin treenit ja seikkailut

Lauantai 1.11.2008 klo 23.17

Minäkö kuriton???Demillä on murrosikä!! Voi että se on kuriton! Minä kun olen kuvitellut että Demi on mun pieni pehmeä likka, joka ei ole rohkea eikä itsenäinen, ja joka loppuelämää tulee kulkemaan vaan mamman jalanjäljissä... Voi, miten väärässä olin. Demi on rohkea, itenäinen ja rämäpää:) Demi ei anna itsensä kiinni, Demi karkailee riistajälkien perään metsälenkillä ja Demi kiusaa isot koirat niin paljon kun vaan ehtii ja jaksaa. Muutos on tapahtunut ihan parin viikon aikana, ja nyt on kova urakka  edessä, saada kakara tottelemaan.

Pari päivää sitten kun oltiin metsälenkillä, jätti Demi koko laumansa ja lähti yksin riistajäljen perään.. Ei auttanut pillittää eikä huutaa, sinne lähti niin että puut heiluvat. Ja oli poissa yli puoli tuntia!!Älkää uskoko, kaikki mitä mamma valehtee minusta! Kun vihdoinkin tuli, oli se aivan kierroksilla enkä saanut siihen mitään kontaktia. En oikein tiennyt mitä piti tehdä, olin vaan iloinen että se tuli, koska olin jo alkanut kuvitella että se on loukannut itsensä, makaa yksin jossain kallionkolossa, jalat poikki, ja joku villi elukka tulee ja syö sen:)

Jatkettiin matkaa, ja päästin sen uudestaan juoksemaan, jolloin se lähti uudestaan! Onneksi vaan vähän matkaa, mutta ei antanut itsensä kiinni. Mullehan alkoi sappi kiehumaan, ja päätin että nyt saakeli loppuu tuo pelleily. Loppulenkki menikin hyvin, ja pikkulikka käveli nöyränä mamman vierellä:) Tuli huomattua että onhan Demikin ihan tavallinen kihara. Enhän mä tietenkään tiedä minkälaisia muiden kiharat ovat, mutta kyllä Mollikin nuorena testasi minua aikalailla! Voihan se tietysti olla minussakin vikaa..;)

Minä en ainakaan jaksa kuunnella sitä, kun se koko ajan jauhaa sitä samaa... tänne, tänne.

 

 

 

 

 

 

Eilen mentiin koiratarhaan, (siellä on aitaa:) treenaamaan tottista. Ja mitä teki Demi kun päästin sen irti?  joo. karkasi saman tien, eikä meinannut antaa itsensä kiinni. Onneksi oltiin aidatulla alueella, ja olin jostain kuullut, että jos vaan kävelee (ei saa juosta) karkaavan koiran perässä, ihan hiljaa, niin se jossain vaiheessa pysähtyy ja tulee itse luokse. Päätin kokeilla, ja en tarvinnut kauan seurata sitä ennen kun se tuli mielistellen mun luokse.

Sen jälkeen oltiin kavereita ja tottistreeni meni hyvin. Kokeilin hyppyäkin, laitoin vaan 2 lautaa, esteen korkeus oli ehkä 20 cm, mutta Demi hyppäsi varmasti 70 cm ilmaan. Varsinainen kenguru! Noudossa toi kapulan hienosti ihan mun eteen, eikä purrut. Luoksetulossa odotti hyvin, ja tuli täyttä vauhtia ja suoraan mun eteen istumaan, oli ihan täydellinen luoksetulo. Seuraaminen meni hyvin, niinkuin liikkeestä seisominen. Maahanmenoa leikkien, elikkä käsken maahan, ja samalla heitän patukan. Upeat nopeat maahanmenot saadaan tällä tavalla aikaiseksi, myös silloin kun Demi on kaukana minusta. Sitten riehuttiin kahdella patukalla, ja olen tyytyväinen tähän treeniin.

Tänään mentiin hakumetsään. Demi sai hakea 4 ukkoa. Intoa oli vaikka muille jakaa. Se tärisi autossa kun sitä sieltä hain, ja hössötti ja hosui, mutta se ei ole niin vaarallista, ne asiat saadaan kyllä sitten myöhemmin kuntoon, pääasia on että Demi tykkää:) Kaksi kertaa Demiä palkattiin leluilla ja 2 kertaa ruualla. Kaikki 4 ukot oli haamuja. Toinen ukko Demi ei nähnyt koska se oli niin syvällä, mutta pääsi karkaamaan, ja nokka maassa lähti kun ohjus, elikkä haki jälkiä, mikä ei ole hyvä juttu. Sen takia näitä haamuja otetaankin, jotta koiran oppii juoksemaan suoraan, ja ottaa ilmasta vainun. Demi on todella maanvainuinen koira, se jäljestää ihan luonnostaan, jopa pihalla hakee jäljestämällä minua (silloin kun vielä oli kiinnostunut minusta:)) ja muut koirat. No ukon se löysi, vaikka oli todella syvällä, varmasti 70 m syvyydellä.

Syön tässä palloa vaan, ja suljen korvat ja silmät...Kolmas ukko meni juuri niin kun piti, mutta neljännellä ukolla Demi näki taas mörköjä. Maalimies oli maannut ja oli jo vähän hämärää, niin jollain tavalla oli vähän pelottavaa. Päätin antaa sen itse ratkaista tuo juttu, en mennyt tukemaan sitä. Vähän aikaa se pyöri ja haukkui maalimiehen ympäri, mutta voitti pelkonsa, ja meni loppujen lopuksi ukon luokse, ja tuli iloisena pois sen kanssa. Se on vähän kaheli kun se haluaa kantaa namipurkinsa, se on paras palkka kun saa kantaa purkinsa piilosta pois. Mutta ihan hyvä hakutreeni Demille.

Molli raukka ei päässyt tänään hakumetsään, koska aika ei nyt riitä kun pimeys tulee niin äkkiä. Molli pääsi hakemaan kaverin koiran remmiä, joka oli jäänyt metsään. Aluehan oli valtava, kun on opetettu hakemaan tallattua aluetta, joten Molli juoksi koko hakurataa läpi. Remmi olikin ihan lähellä tietä, minä löysin sen itse, mutta annoin Mollin luulla että se oli se joka sen löysi. Seisoin ihan remmin vierellä kun kutsuin Mollia, ja silloinhan Molli löysi remmin joka se kantoi sitten ylpeänä tielle. Molli mussukka.

 

Ihmeellinen pallo, ihan saman näköinen myös toisella puolella!

Sitten mentiin Tuulan ja koirien kanssa keräämään merkit pois metsästä, ja nyt pidin huolta siitä että Demi koko ajan pysyi mun läheisyydessä, ja palkkasin sen joka kertaa kun se tuli mun luokse. Mollihan kulki mun kanssa koko ajan, siitä on tullut niin mamman likka ett oksat pois, ja Demihän pysyy yleensä siinä missä Molli on:) hyvä niin! Demi totteli hyvin  "stanna" käskyn, ja tuli samantien mun luokse. Joten jotain on jo mennyt perille, vaikka on meillä vielä pitkä matka edessämme ennen kun yhteistyö sujuu.

Tiedän kyllä minkä takia mulla on Demin kanssa nyt nämä ongelmat. Sehän on sen takia että se joutui olemaan remmissä melkein 5 kuukautta, juuri se tärkein aika kun tällaisia asioita opetellaan. Mutta eiköhän se siitä.

Päivällä löysin Emman turkista niin ällöjä hirvikärpäsiä, ettei ole todellistakaan:( kaksi kappaletta jotka olivat ihan kiinni toisistaan, ja olivat isoja ja kivikovia, ja täynnä vertaa:(:( Kaikki koirat joutuivat tämän jälkeen pihalle, ja harjasin labbikset kunnolla ja trimmasin kiharat, onneksi en löytänyt lisää hämähäkkejä niiden turkeista... Emmalla on niin paksu pohjavilla, siellä ne ovat asuneet vaikka kuinka kauan, sen verran isoja olivat kyllä, usch!!  Mutta nyt ovat kaikki koirat taas siistejä:)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: muuta, tottis, haku

Mollista on kyllä hyötyä..

Maanantai 20.10.2008 klo 20.22

 

Demi

<-Demi

Tänään mentiin taas aamupäivällä hakumetsään, kun saatiin niin sopivasti pienen porukan kokoon. Tänään otin Demille 3 haamuja, sillä tavalla että maalimiehet näyttäytyivät, mutta sitten hakeutuivat syvemmälle metsään piiloon. Ja hyvin Demi löysi ukot. Pelkäsin että se jää pyörimään siellä missä se näki ukon, niin kun koirat usein tekevät, mutta Demi ei niin tehnyt, vaan käytti nenäänsä ja löysi ukot helposti. Tänään annettiin joka koiralle paljon aikaa, ja Demi sai pelata maalimiesten kanssa myös keskilinjalla treenin jälkeen. Se on niin ikävä nuorille koirille, kun ohjaaja on se paha joka saman tien ottaa koiran kiinni ja vie autoon. Tänään Demi sai olla mukana leikkimässä aika kauankin, ja sitten se sai kantaa namipurkinsa autoon. Ei voi olla muuta kun tyytyväinen tähän treenin taas.

 

Mollille olin ajatellut ottaa vaan yksi ukko, mutta päätin kuitenkin aloittaa ensin tyhjällä pistolla. Hakualue oli ihan tien vierellä, ja autotkin siellä ihan lähellä, joten Molli meni pari kertaa ensin tielle. Minä jo ehdin vähän hermostua sille, mutta lähetin sen vaan uudestaan, koska halusin että se tekee kunnon piston. Tällä kerralla Molli kantoi jotain suussaan kun tuli takaisin tyhjältä pistolta. Luulin ensin että se oli napannut rullansa, mutta sehän oli löytänyt mun kännykkä!!! Minä en ollut edes huomannut että olin hukannut sen. On se niin uskomaton koira kyllä. Ja onneksi on niin ohjelmoitu että mamman tavaroista pitää pitää huolta, ja ottaa talteen. Ja miten tyytyväinen se oli, kun se huomasi että minä olin niin iloinen. No sitten se pääsi hakemaan se ukkokin,  joka oli saanut kökkiä metsässä jo riittävän kauan.

On ne koirat vaan niin fiksuja ja hauskoja.

1 kommentti . Avainsanat: haku

Oikein onnistunut hakutreeni ja esineruutu

Lauantai 18.10.2008 klo 23.48

Meillä oli taas hieno päivä, kun mentiin Eijan ja Tuulan kanssa treenamaan pentujen kanssa hakua ja esineruutua. Hyvin onnistui treeni myös kolmestaan. Demi oli aivan super! Tänään oli sopivan tuulinen ilmakin, ja toisella puolella aluetta olikin kunnon vastatuuli, joten päätin ottaa kaksi valmista ukkoa, mutta niin että haetaan ukoista hajua. Toisella puolella otin kaksi haamua. Demi on hösö:) luulisi ettei se osaisi keskittyä, eikä oppisi mitään, mutta niin se vaan on oppinut käyttää nenäänsä, ja sai jo keskilinjalla hajua ukoista, vaikka toinen oli ihan takarajalla. Ei tarvittu lähteä metsään hakemaan hajua, vaan sinne pikkukihara upposi metsään, ja haki itse valmiit ukot juuri oikealla tavalla. Olin aivan otettu miten hienosti se meni.

Haamut oli uusi juttu Demille, mutta kuitenkin nekin onnistuivat todella hyvin, eikä Demi enää yhtään ihmettelee, vaan lähtee kun ohjus ja suoraan maaliemiesten luokse. Möröt on unohdettuja, nyt on vaan kivaaaaa......  Vaude miten olin iloinen, tämä oli meidän ensimmäinen kunnon treeni, en oikein ymmärrä, miten Demi on voinut oppia, kun sen kanssa on treenattu niin vähän hakua. Tuuliharjoittelut on nähtävästi ollut sille todella hyviä. On ollut aivan oikea tapa opettaa Demille nenänkäyttöä.

Demille otin vielä esineruutua. Tallattiin ehkä 30 m leveä kaistale.  Olin ajatellut ottaa vaan yksi esine sille, mutta otin sitten kuitenkin 2 , kun Demi oli niin täpinöissään. Laitoin monta esinettä ruutuun, koska halusin että Demi löytää helposti, ja treeni onnistuu. Esineruutuakaan kun ei ole Demin kanssa monta kertaa otettu. Eihän sen kanssa ole voinut treenata kun on ollut varpaat kipeät, onneksi on nyt parempi.  Demi lähti kun ohjus myös esineruutuun, löysi saman tien esineet ja palasikin esineen kanssa kun ohjus:):):) Kaikki mitä Demi tekee, se tekee "speedy conzales" vauhdilla:) Se on kyllä todella nopea, mutta kuitenkin se keskittyy ja nenä on auki. Hauska otus. Mulle se on vaan niin outoa, kun Mollihan on hidas koira, ainakin Demin verrattuna. 

 

 Mollin kanssa treenasin tänään vaan rullantuontia, kun Molli tuppaa fuskaamaan ja sylkee rullan ulos liian aikaisin. Tänään toi kyllä rullan ihan mun käteen, mutta vauhti ei ollut hyvä.Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: haku, esineet