Oikein onnistunut hakutreeni ja esineruutu

Share |

Lauantai 18.10.2008 klo 23:48


Meillä oli taas hieno päivä, kun mentiin Eijan ja Tuulan kanssa treenamaan pentujen kanssa hakua ja esineruutua. Hyvin onnistui treeni myös kolmestaan. Demi oli aivan super! Tänään oli sopivan tuulinen ilmakin, ja toisella puolella aluetta olikin kunnon vastatuuli, joten päätin ottaa kaksi valmista ukkoa, mutta niin että haetaan ukoista hajua. Toisella puolella otin kaksi haamua. Demi on hösö:) luulisi ettei se osaisi keskittyä, eikä oppisi mitään, mutta niin se vaan on oppinut käyttää nenäänsä, ja sai jo keskilinjalla hajua ukoista, vaikka toinen oli ihan takarajalla. Ei tarvittu lähteä metsään hakemaan hajua, vaan sinne pikkukihara upposi metsään, ja haki itse valmiit ukot juuri oikealla tavalla. Olin aivan otettu miten hienosti se meni.

Haamut oli uusi juttu Demille, mutta kuitenkin nekin onnistuivat todella hyvin, eikä Demi enää yhtään ihmettelee, vaan lähtee kun ohjus ja suoraan maaliemiesten luokse. Möröt on unohdettuja, nyt on vaan kivaaaaa......  Vaude miten olin iloinen, tämä oli meidän ensimmäinen kunnon treeni, en oikein ymmärrä, miten Demi on voinut oppia, kun sen kanssa on treenattu niin vähän hakua. Tuuliharjoittelut on nähtävästi ollut sille todella hyviä. On ollut aivan oikea tapa opettaa Demille nenänkäyttöä.

Demille otin vielä esineruutua. Tallattiin ehkä 30 m leveä kaistale.  Olin ajatellut ottaa vaan yksi esine sille, mutta otin sitten kuitenkin 2 , kun Demi oli niin täpinöissään. Laitoin monta esinettä ruutuun, koska halusin että Demi löytää helposti, ja treeni onnistuu. Esineruutuakaan kun ei ole Demin kanssa monta kertaa otettu. Eihän sen kanssa ole voinut treenata kun on ollut varpaat kipeät, onneksi on nyt parempi.  Demi lähti kun ohjus myös esineruutuun, löysi saman tien esineet ja palasikin esineen kanssa kun ohjus:):):) Kaikki mitä Demi tekee, se tekee "speedy conzales" vauhdilla:) Se on kyllä todella nopea, mutta kuitenkin se keskittyy ja nenä on auki. Hauska otus. Mulle se on vaan niin outoa, kun Mollihan on hidas koira, ainakin Demin verrattuna. 

 

 Mollin kanssa treenasin tänään vaan rullantuontia, kun Molli tuppaa fuskaamaan ja sylkee rullan ulos liian aikaisin. Tänään toi kyllä rullan ihan mun käteen, mutta vauhti ei ollut hyvä.Avainsanat: haku, esineet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini