NOU0 & VOI3

Share |

Maanantai 31.5.2010 klo 1.34


Viime viikonloppuna oltiin taippareissa, lähdin kokeilemaan, kun olin kerran maksanut, vaikka kyllä tiesin miten tulee käymään. Demi ei ottanut yhtäkään varista.

Arvostelu: Käyttäytyy hyvin ihmisiä ja toisia koiria kohtaan.
Uimahalu: Menee päättäväisesti veteen, ui mielellään.
Hakuinto: Tänään ei haku käynnisty, koska varikset eivät käy koiralla.
Noutohalu: Lokit ok, kieltäytyy variksista tänään ja koe keskeytyy.
Nouto-ote: Lokeista pinnallinen
Reagoiniti laukaukseen: Tarkkaavainen, rauhallinen
Yhteistyö: Hyvä
Yleisvaikutelma: Rauhallinen, mukavan oloinen koira, joka tekee hyvän vesityön, mutta valitettavasti varikset eivät tänään kelpaa ja koe keskeytyy.
Tuomari Petri Tuominen ja paikka Raasepori, Antskog

Eilen startattiin ensimmäistä kertaa tokon voittajaluokassa. Tuomarina oli Pernilla Tallberg, arvostelu oli aika tiukka. Nollattiin ruutu, Demi meni kyllä ruutuun, mutta nousi seisomaan kun kävelin sitä kohti. Seuraamisesta saatiin 9, oli tuomarin mielestä hiukan liian tiivis, muuten saatiin seuraamisesta kehuja. Istumisesta saatiin 9,5, olisi saanut olla vielä nopeampi,  muissa liikkeissä tuli sitten kaikenlaista häsläämistä. Tunnarikapulaa pudotti jalkojeni päälle muuten Ok siitä 5. Sekä metallinoudossa (7,5) että hyppynoudossa (8) tappoi kapulaa, luoksetulossa teki pysähdykset hyvin, mutta vaihtoi raviin seisomisen jälkeen, joten ei siitäkään liikkeestä juuri pisteitä tullut (7,5). Kaukkareissa jouduin antaa pari lisäkäskyä, ja se siirtyi vähän taaksepäin,(6,5) ja paikallolossa kaksi maahankäskyä, (8) kun minä tyhmä annoin maahan käskyä kun Demi katseli muualle. Pisteitä 212  ja kolmostulos sij. 2.

Demi raukka joutui odottaa 7 tuntia ennen kun oli meidän vuoro, ja se ei levännyt autossa ollenakaan, vaan istui ja tapitti ikkunan läpi koko ajan, joten oli kyllä aika väsynyt likka kun vihdoinkin puoli neljältä pääsi kehään. Koe oli meidän kerhon järjestämä, ja jouduttiin lähtemään jo puoli 9 aamulla, oli pitkä päivä.

Paljon oli epävarmuutta joka liikkeissä, liikkuri oli mies ja häntä piti myös tujottaa, varsinkin tunnarissa. Joten paljon on vielä treenattavaa, mutta ei se kuitenkaan ihan mahdottomalta tunnu. Demin juoksu-koomahan kesti yli 2 kuukautta, se on nyt vasta ruvennut olemaan omaa itsensä, joten emme ole voineet oikein treenatakaan, kun Demi on ollut niin omissa maailmoissa.

Nomesta ei mitään tule, kun varikset ei kelpaa, joten sitä meinaan kyllä unohtaa, mutta välillä mennään heittämään dameja, koska siitä Demi tykkää. Kunhan ei tarvitse istua rivissä 2 tuntia ja odottaa omaa vuoroaan, niin kun viime UMN kimppatreenissä, koska silloin Demi nukahtaa. Ei sovi Demille sellainen treeni. Viime viikolla tehtiin Andrean ja Ebban kanssa kivan treenin. Metsälammen vierellä treenattiin, suolla joka oli täynnä vahvasti tuoksuvia suopursuja, tehtiin haasteellinen iso hakurutuu ja koirat saivat hakea vuorotellen.  Silloin oli Demi elementissään, kun oli haastetta ja vaikeutta. Luulen että jos siellä olisi ollut oikeita lintuja (ei variksia) olisi Demi kyllä niitä noutanut, niin innostunut ja tarkka se oli. Tehtiin vielä vedessä markkeerauksia ja pari ohjausta, oli kyllä todella kivaa. Ehkä Demi sopisi käytännön metsästykseen, harmi vaan ettei meidän perheessä ole metsästäjiä, kukaan meistä ei psytyisi ampua lintuja:)

Huomenna mennään pelastuskoiraporukan kanssa hakumetsään, jos me vaikka yritettäisi innostua hausta. EK olisi aika kivaa. Katsotaan mitä me keksitään.


Kommentit

2.6.2010 23.50  Pia

Tsemppiä Demille (ja sulle) treeneihin =)
Kyllä ne tulokset vielä tulee.
Tiedän sen.

3.6.2010 0.29  Åsa

Kiitos tsempityksestä! Demi on ihana pieni kikkuralikka. Se ei vaan tykkää variksista:) Tokossa ei auta muuta kun harjoitella. Olen aika tyytyväinen meidän ensimmäisen voi tulokseen, koska arvostelu oli todella tiukka.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini