PK treenejä

Share |

Lauantai 5.6.2010 klo 22:29


   Kuva: Maarit Honkala /  Inkoon toko 29.5

Viime viikolla oltiin pelastukoiraporukan kanssa hakutreeneissä. Otin Demille 2 siirtyviä ukkoa, yhteensä 4 pistoa. Ilmaisut irtorullalla ja ukot haamuina. Kerran ollan kokeiltu rullantuontia ja näytöllemenoa aikaisemmin, ja se meni niin hyvin, että päätin ottaa ilmaistut mukaan heti metsäänkin. Näytölle tarvitsi alussa apua, maalimiehet saivat kutsua sitä, mutta jo kolmannella pistolla lähti Demi kun ohjus näytölle. Kun Demi piti tulla ensimmäisestä ukosta takaisin keskilinjalle rullan kanssa, meni suuntavaisto vähän sekaisin, meni väärän suuntaan:) raukka, mutta sen jälkeen meni hyvin. Demi tykkäsi ja oli oikein täpinöissään.

Ennen kun mentiin hakumetsään otin Demille tottista Leenan hienolla kentällä. Demi hyppäsi metrin esteen yli ja kiipesi jyrkkää A:ta ilman ongelmia. Hieno likka! Lopuksi uutena liikkeenä eteenmenoa, joka oli Demille helppo nakki, kun osaa "ut" käskyllä juosta suoraan eteenpäin, meni jopa maahan kun kokeilin, siitä vapautus ruokakipolle, joka oli piilossa heinän seasse kentän laidalla.

Tänään tehtiin jälkeä. Tallasin Demille noin 100 metrin jälki. Tein myötätuulessa ihan suoran jäljen, johon laitoin muutama namipalaa siellä täällä ja 6 keppiä. Demi on ajanut noin 10 jälkeä elämän aikana, ja keppien kanssa ollaan leikitty silloin tällöin, olen piilottanut ne sammaleen alle, ja ne on ollut Demin mielestä todella kivoja, on ollut jännä hakea niitä, sen takia päätin kokeilla reagoiko se keppeihin.

Jälki sai vanheta tunnin, ja niin kauan kun jälki vanheni, tehtiin esineruutua. Mollikin oli mukana  ja sai aloittaa. Ruutu oli täysmittainen ja esineet olivat valmiina ruudussa. Esineitä 7 kpl. Molli toi hienosti 2 esinettä ja sen jälkeen oli Demin vuoro. Olipas se helppoa Demille. Nopsasti se toi mammalle 3 esinettä. 

Jälkikin meni aivan valtavan hienosti. Ihan alkumetreillä oli vähän epävarma, mutta pienellä avulla Demi muisti, ja jäljesti sen jälkeen tarkasti ja hienosti. Kun huomasin että keppi tuli vastaan, muistutin Demiä sanomalla "etsi keppiä", mutta viides keppi se ilmaisi ihan itse, ja loppuun päästiin, ja viimeinenkin keppi löytyi. Olen todella tyytyväinen, ei olisi voinut mennä paremmin.

Nome treeneistä on paljon hyötyä myös PK lajeissa. Demi osaa jo niin paljon kaikenlaista ettei mitään tunnu vaikealta, ei ainakaan näin alussa.  Haussa nyt on kaikenlaista mitä pitää treenata, mutta hakua treenaan vaan sen takia että me joskus ehkä voidaan mennä EK kisoihin, haku kisoihin emme tuskin mene, en jaksa niin perusteellisesti enää hakua harjoitella.

Maarit Honkala oli napannut meistä kuvia Inkoon tokossa 29.5. Ylhäällä yksi kuva, ja loput kuvat vein galleriaaan


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini