Demi on nyt iso likka..

Sunnuntai 7.12.2008 klo 21.58 - Muuta

En mää noita tyhmiä tottisjuttuja jaksa tehdä, kun niistä ei ole mitään hyötyä sanoo Molli....->

.. koska tänään alkoi sen ensimmäinen juoksu. Huomattiin kyllä muutama päivää sitten että Åke oli niin kiinnostunut Demin peffasta, joten vähän arvasin että kohta se alkaa. Tänään oltiin aamupäivällä Tuulan poikien kanssa pitkällä metsälenkillä, eikä ne  millään tavalla huomioinut Demiä, vaan leikkivät vaan ihan normaalisti sen kanssa,aika ihmeellistä, koska melkein heti kun tultiin kotiin, huomasin että juoksu oli alkanut. Nyt loppui meidän yhteiset lenkit taas vähän aikaa.

Ehkä Idallekin tulee juoksu nyt kun Demillä on, koska Idalla ei ole ollut kunnon juoksuaika sen jälkeen kun Emma leikattiin. Ida seurasi aina Emman juoksurytmiä, ja sai pari viikkoa Emman jälkeen aina juoksunsa, sitten kun Emmalle ei enää niitä tullut, niin ei tullut Idallekaan.... aika tyypillistä Idalle:)

Eilen oltiin Mollin kanssa kinkkukisoissa, ja huonosti meni. Jos Mollilla on junttipäivä, niin sitten se on juntti koko päivän..  Molli jäi nyt eläkkeelle ainakin PK puolelta, saa nähd viitsinkö edes tokokisoihin sen kanssa enää mennä... 

Toivon niin että Demin tekemisen ilo säilyy, ja että se pysyy tällaisena, vähän hassu, ja leikkisä, silloin on helpompi harrastaa ja kisata. 

Molli on niin totinen ja rauhallinen, ja aina joudun miettiä miten saan sen motivoitu tottikseen. Hakumetsässä napsi taas rullan.. Tottiksesta saatiin kiltiltä tuomarilta säälipisteitä tasan 70. Jos minä olisin ollut tuomarina, olisin antanut 57:):) 

No se siitä.. vähän aikaa aina harmittaa, sitten se menee taas ohi, mutta enää en viitsi lyödä päätäni seinään, ainakaan PK puolella Mollin kanssa, ja onhan se jo aika vanhakin, joten se on eläkkeensä ansainnut:)

Variksen laitoin takaisin pakkaseen, täytyy sitten taas joskus, ihan ajatuksella treenata niitäkin juttuja Demin kanssa.

Tottistemppuja ollaan Demin kanssa tehty joka päivä. Tänään treenattiin metallinoutoa. Kapulahan oli lämmin kun oli ollut sisällä, joten ei haitannut vaikka ulkona oli pakkasen puolella. Reippaasti Demi nouti myös metallia, ihan yhtä hyvin kun puukapulaakin.  Demi niin tykkää kaikesta mitä med tehdään yhdessä,  ja on aina valmis tekemään. Toivottavasti tää sen ensimmäinen juoksu menee helposti, ja ettei sille tulee mitään hormoonijuttuja juoksun jälkeen.

Housuihin Demi suhtautui hyvin, ei ole edes yrittänyt saada niitä pois, vaan tyytyi kiltisti siihen että sillä on nyt pöksyt päällä:)

2 kommenttia . Avainsanat: muuta, kisat

Surkeiden surkeus, miten voinkaan töpeksiä:(

Sunnuntai 16.11.2008 klo 14.24

Kuvassa Molli odottaa että pääsee radalle.

Tänään oltiin Mollin kanssa pelastushakukokeessa. Koiria oli mukana yhteensä 9, joista 4:llä oli tottikset suorittamatta tämän vuoden aikana. Tämähän oli meidän ensimmäinen pelastuskoirakoe, joten meidän piti suorittaa tottiksen.

Sehän oli aika hauskaa puuhailua. Keskellä kenttää oli mootorisaha käynnissä koko suorituksen aikana, ja laukauksia tuli pari peräkkäin, ja olikin kovempia pamauksia kun PK kokeissa??? Niin minä ainakin luulen. Liikkeiden suoritusjärjestys arvottiin. Ihmisryhmässä oli myös häiriökoira, ja se ohjaaja kenen koira oli paikallaolossa, meni mukaan henkilöryhmään, toisen koirakon seuraamisen aikana. Noutoliikkeenä käytetään joku käyttöesine, minähän en muistanut sitäkään, joten sain lainata kaverin lippis, ja hyvin Molli haki sen ja luovuttikin ihan nätisti. Oli vähän vaikeita saada lippiksen lentämään, mutta hyvin se meni kuitenkin. Mollille arvottiin liikkeiden suoritusjärjestys seuraavasti: liikkeestä seisominen ja luoksetulo, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, seuraaminen, ryömiminen, nouto, istuminen ja viimeiseksi eteenmeno. Ja sitten tietysi paikallaolo. Seuraaminenhan on aina vähän semmosta tipsuttelemista, Molli ei osaa ryömiä, ja eteenmenossa tarvitsi 2 käskyä maahanmenossa. Muuten meidän tottis meni ihan hyvin. Saatiin 42 pistettä, maximipisteet 50, joten tyytyväinen saa olla kun ryömiminen meni nollille. Tuomari nauroi, kun Molli ryömi kun sammakko, hyppimällä eteenpäin, vastasin että ollaan tasan kolme kertaa treenattu, mutta Mollihan ainakin yritti. Tottis siis hyväksytty.

Sitten odotti maasto osuus. Oli kyllä jännä juttu, kun tuomari näytti kartan miten alue menee, ja siten piti suunnitella miten olin ajatellut koiran kanssa edetä alueella. Rata oli noin 200 pitkä mutta 170 leveä. Koko vasen puoli oli pelkkää kalliota. Vähän matkaa ennen radan alkua istui ihminen, ja siellä oli pressuja ja kaikenlaista krääsä. Molli lähti pari kertaa sen ihmisen luokse katsomassa että kuuluuko tää nyt tähän hommaan, vai miten pitää suhtauta siihen.

Sitten upposi hienosti metsään, ja teki pari oikein hienoja tyhjiä pistoja, jonka jälkeen tuli rullan kanssa. Kytkin liinan ja mentiin näytölle, ja surkeiden surkeus, liina liukastui mun kädestä irti!!!! Ja sitähän ei saa tapahtua koska silloin maalimies hylätään. Vain 3 koiraa löysi juuri tämän maalimiehen, joka oli kyllä ovelasti piilotettu kallioseinän takana, ihan kolossa, ja syvällä alueella. Kyllä harmittaa, kun koira on hyvä ja toimii, ja minä sählään. Luulen että Molli olisi löytänyt ne kaksi muutkin ukot helposti, koska muut kertoivat että tämä ensimmäinen oli se vaikein ukko, joka suurimman osan koirista ei löytänyt, muut piilot olivat helpompia. Liinahan oli liukas, koska jouduttiin odottaa todella kauan metsässä, ennen kun oli meidän vuoro, koko ajan satoi ja liinahan oli sen takia märkä ja liukas. 

Muuten tykkäsin kovasti tästä kokeesta, oli paljon rennompi fiilis kun PK kokeissa. Ja maasto  oli mielenkiintoinen ja Mollihan tykkää kun on jännää, ja ukot on kunnolla piilossa. Olen niin tyytyväinen Molliin. On se sellainen otus, etten toista samanlaista tulen koskaan saamaan. Kullanarvoinen mussukka. Vaan 2 koiraa sai hyväksytty tulos, Molli ei saanut kun sillä on niin tumpelo ohjaaja;(

Demi oli mukana, ja mitä oli pikkupiru touhunut kun oltiin Mollin kanssa maastossa, jooo syönyt mun autosta takapenkin:(:( Uusi auto, ja vaikka olen yrittänyt suojata penkit kunnolla, niin tuo apinahan raivostui, kun hän ei päässyt ukkoja hakemaan. Tänään tilaan kunnon häkin jonka laitan takakonttiin, ja siellä saa Demi tämän jälkeen  matkustaa.

Blogin päivitykset on jäänyt vähän aikaa tekemättä, koska minä teen koirakerho Candaelle uudet sivut, ja se on vienyt niin paljon aikaa, etten ole jaksanut kirjoitella omille sivuilleni mitään. Kaikenlaista ollaan kyllä touhuttu. Demi on tottistellut ja hakenut esineitä ja ukkojakin. Vähän parempi nyt tottelee, vaikka viime viikon maneesitreeneillä karkasi autosta, juoksi maneesiin sisään, ja siellä spurttasi ympäri aika kauan ennen kun antoi periksi ja tuli mun luokse. Aika nolo juttu, kun kouluttajan oma koira on noin kuriton:):) Maneesi oli nimittäin täynnä koirakoita.

Onneksi on Canidaen sivut kohta valmiit, sitten jaksan taas päivittää mun omat sivutkin.

2 kommenttia . Avainsanat: kisat