Rallytokopäivä ja BH-koe

Sunnuntai 19.7.2015 klo 23.01

DSC_0001_2.jpgCanidae järjesti viime viikonloppuna rallytokopäivän. Vetäjänä oli Anna Klingenberg, ja käytiin läpi kaikki voittajaluokan kyltit ja suoritusohjeet..

Päivä oli lämmin, ja Demi oli laiska..

Demillä ja Smillalla oli juoksut kesäkuussa, ja nyt Demillä on juoksukooma, ja rupee kohta tekemään pesää ja "odottaa taas vauvoja" ja tissit kasvaa.. valeraskausoireita taas pukkaa.. Raukka :(

Niin paljon Demi kuitenkin jaksoi, että kokeiltiin kaikki voi kyltit, ja totesin, että onpas meillä opettelmista!! Ei ole todellakaan helppo tämäkään laji. Mutta heti kun Demi taas piristyy ruvetaan harjoittelemaan, ja sitten katsotaan miten me pärjätään..

Ensin meidän täytyy kuitenkin vielä saada viimeinen hyväksytty tulos avoimestakin..

Smillan BH koe.

Smilla oli valtavan hieno, ja olin niin ylpeä siitä. On se niin ihana työmyyrä kyllä, ja teki juuri niin kun se osaa. Koe meni kyllä helposti läpi.

Onneksi meidän pari oli doberman joka oli hyvin ohjaajansa hallinnassa ja pysyi hyvin paikallaolossa, koska tässä kokeessa tapahtui kyllä kaikenlaista, ja vaan muutama koira pysyi paikallolossa, ja monet koirat lähtivät kesken suoritusta toisen koiran luokse :(

Kuvat: Eija Kärkinen.

1.jpg

0.jpg

3.jpg

2.jpg

6.jpg

7.jpg

5.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

4.7 Esa Tapion PK tottispäivä

Tiistai 7.7.2015 klo 22.06

Taas todella huono onni sään kanssa, koska nyt oli kesän kuumin päivä, ja varjossa +30.. puh...

Koulutus oli kuitenkin kivaa.. Tykkäsin kouluttajasta, ja sain hyviä vinkkejä. Halusin ottaa seuraamista, henkilöryhmää ja eteentuleminen noudoissa ja luoksetulossa. Opetan eri käskyllä tulemaan eteen istumaan, eikä suoraan sivulle kun tokossa. Nopeasti Smilla kyllä oppii, ja pienillä avuilla osasi tulla eteen istumaan, vähän kauas vielä jäi, mutta sitä hiotaan nyt kotona.

Kuvat: Eija Kärkinen13.jpg

4.jpg

5.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

24.6 Jessica Swanljungin koulutuksessa

Tiistai 7.7.2015 klo 21.40

Aiheena uudet TOKO säännöt, ja EVL:n uudet liikkeet.

Olisi ollut ihan kiva koulutus, mutta ilma oli niin huono. Kun oli Smillan vuoro satoi kaatamalla, eikä kukaan oikein voinut keskittyä, ei koira, ei ohjaaja eikä kouluttajakaan.

Mutta paljon sain koulutuksesta irti kun seurasin muiden suoritukset, onneksi ei satanut ihan koko ajan kuitenkaan..

Kaatosateen vuoksi jäi  harmillisesti uusi EVL:n paikallaolo treenamatta..

En ollut treenannut Smillan kanssa ollenkaan tokoa VOI kokeen jälkeen, mutta kivasti oli mukana kuitenkin.

Kuvat: Tarja Simos-Grönholm ja Anna Sarpama

4.4.jpg

0.jpg

1.jpg

4.2.jpg

4.3.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Smillalla superviikonloppu :)

Maanantai 25.5.2015 klo 17.33

Hieno, hieno Smilla :) :) Lauantaina tokosta VOI1 huippupistein 299p KP Sij.1 ja sunnuntaina NOU1 huippuarvosteluin.. Olipa hieno viikonloppu.

20150523_130731.jpg   

Oikein yllätyin, miten hyvä Smilla oli tokossa. Kiltti, keskittynyt ja teki juuri niin kun se osaa.

Pieniä virheitä siellä täällä, mutta olen kyllä niin tyytyväinen Smillaan.

Pisteet :
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen 9
Istuminen seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 9,5
Ruutu 9,5
Hyppynouto 9
Metalliesineen nouto 9
Tunnistusnouto 9,5
Kaukoohjaus 8,5
Kokonaisvaikutus 9.

Seuraavaksi sitten joskus syksyllä EVL:ään, uusilla säännöillä. Kivaa :)

dsc_00012.jpg       
Sunnuntaina mentiin sitten taippareihin. Siinä jännitin että tuoko Smilla kanin, sitä ollaan kyllä harjoiteltu nyt ahkerasti, ja niin Smilla teki taippareissakin hienoa työtä, ja toi kaninkin jäljen päästä oikein vauhdikkaasti suoraan käteen.

Arvostelu:

Tuomari Risto Aaltonen

1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Vilkas koira
2. Uimahalu: Hyvä. Syöksyy veteen.
3. Hakuinto: Hyvällä vauhdilla työskentelevä koira. 4. Noutohalu: Hyvät riistojen talteenotot. Noutohalu hyvä.
5. Nouto-ote: Syvä ja tiukka.
6. Palauttaminen: Palauttaa hyvällä vauhdilla ohjaajalle käteen.
7. Reagointi laukaukseen: Rauhallinen
8. Itseluottamus ja aloitekyky: Hyvä itseluottamus.
9. Yhteistyö: Erinomainen.
10. Yleisvaikutelma: Erinomaiset taipumukset omaava lupaava nuori koira, joka suoriutuu kaikista tehtävistä mallikkaasti.

NOU1

1 kommentti .

Molli 14v ja Lohjan RT

Lauantai 16.5.2015 klo 22.42

Molli täytti eilen 14 vuotta. On se aika sissi. Periksi ei anna. Ja vaikka se on niin vanha, niin se ei ole edes huonokuntoinen, vaan oikein hyväntuulinen ja reipas. Onhan se tietysti vähän kankea, eikä se enää kuule juuri mitään, tai ainakaan ei halua kuulla :). Molli on kyllä ollut hieno koira, viisas ja kiltti. Omapäinen kyllä ja nuorena karkasi heti kun silmä vältti, muuten Mollin kanssa on ollut helppo elää. Molli opetti minulle niin paljon, ja oli harrastuskoirana haasteellinen, mutta samalla niin hyvä. Toivottavasti Molli saa olla terve vielä ainakin kesän yli.

7.jpg

Tänään oltiin Demin kanssa Lohjalla RT kokeessa. Minä olin niin itsevarma kun ajattelin että mennään nyt hakemaan viimeinen tulos avoimesta, mutta niin se ei sitten mennytkään, kun minä sähläsin radalla, ja menin väärään suuntaan, ja tämän päivän tulos olikin HYLÄTTY.. hoho, sanon minä..
Tuomarin kiltti kommentti arvostelulomakkeella lämmitti kuitenkin mieltä, ja kertoo taas sen että Demi on hieno, matte on huono..
HARMITTAVA RATAVIRHE. KOIRALLA ERINOMAINEN SEURUU JA TAKAPÄÄNKÄYTTÖ. KAUNIS SUORITUS!
Tuomarina oli Iiris Harju.

1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rallytokoilua

Sunnuntai 10.5.2015 klo 22.01

demi.jpg
Palkintojenjako Raaseporin Rt kokeessa.

Demin kanssa ollaan oltu kahdessa RT kokeessa, ja ihan hyviä tuloksia ollaan saatu..  18.4 oltiin Raaseporin kokeessa, tuomarina Heikki Palosaari. Rata tuntui helpolta, ja pisteitä saatiin 99/100 ja sij. 1/13.
Seuraava koe oli Hangossa 9.5, tuomarina vähän tiukempi Anna Klingenberg, mutta hienosti meni sekin koe, saimme 91p/100 ja sij. 2/17.
Vielä olisi yksi avoimen luokan koe, toivottavasti se sujuu yhtä hyvin, niin että me saadaan RTK2, ja voidaan keskittyä VOI ja MES liikkeisiin.
Kyllä kaikissa lajeissa on haasteensa. Heikoin lenkki rallytokossa on yleensä minä... Täytyy todellakin keskittyä, jotta kylttien tehtävät tulevat kunnialla suoritettua. RT näyttää kyllä helpommalta mitä se on. Demin kanssa sujuu kuitenkin aika helposti, koska se seuraa hyvin, ja tekee kaikki käännökset hyvin. Kiva laji se kyllä on.. On todella hauskaa oppia uutta, ja tämä on kiva laji Demille.

Kokeen jälkeen käytiin ihailemassa merta.
dsc_0001.jpg

1.jpg

 Smillan kanssa olen treenannut ahkerasti tokoa, ja Smilla on edistynyt. Smillan heikkoushan on huono keskittymiskyky, ja häiriöherkkyys. Olen yrittänyt treenata paljon eri paikoissa ja paljon häiriöitä. Ja nyt vaikuttaa siltä niin kun Smillan toko alkaisi sujumaan..

Voittajaluokan liikkeet Smilla osaa. Smilla on oppinut myös kaukkarit, vihdoinkin.. Nyt täytyy vaan treenata myös palkattomia treenejä, ja lisää häirötreenejä..  Smilla alkaa  pikkuhiljaa olemaan valmis voittajaluokkaan..
5.jpg

Olen ilmoittanut Smillan taippareihin.. Jos me nyt saataisi sitä pois alta.. Olen tehnyt muutama kanijälkiä, ja Smilla ei ensin tuonut kania, joten se ei ollut mikään sattuma ettei se tuonut kanin viime vuonna taippareissa.. Onneksi huomasin, että vieraan tekemä kanijälki oli Smillan mielestä jotain aivan eri kun mun tekemä jälki.. mutta nyt luulen että olen saanut Smillan tajuamaan että kanin pitää tuoda, vaikka onkin jonkun vieraan ihmisen tekemä jälki..  Riistatreenit on mennyt muuten ihan hyvin.. onhan Smilla vähän turhaan innostunut, sanoisin ehkä jopa kuuman oloinen, mutta sen enemmän kun se saa tehdä työtä, sen paremmin se menee.. Toivottavasti päästään kokeeseen, ja toivottavasti se menee läpi.

Kommentoi kirjoitusta.

Smilla treenaa tokoa

Sunnuntai 3.5.2015 klo 13.24

2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
10.jpg
9.jpg
11.jpg
12.jpg
1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Demi treenaa Rally tokoa

Sunnuntai 3.5.2015 klo 13.13

collage3.png

collage2.png

2 kommenttia .

Ajatuksia Smillasta

Perjantai 17.4.2015 klo 20.53

Smilla on sellainen koira joka minulla olisi pitänyt olla silloin kun Mollin otin :) Sillon olin itse niin innokas, että olisin halunnut treenata joka päivä,  ja usein vaikka monta kertaa päivässä ja mieluiten vielä montaa eri lajia. Mollihan ei semmosta treenitahtia kestänyt. Molli jaksoi treenata esim. tokoa korkeintaaan kerran viikossa.

1_2.jpg

Smillan kanssa mun pitäisi treenata vähintään kerran päivässä, mieluiten pari kertaa päivässä, ja joka päivä pitäisi treenata tokoa/tottista/hallintaa +  jotain maastolajia, missä Smilla pääsee purkaamaan energiansa nenänköytöllä ja juoksemalla. Treenien lisäksi pitäisi myös lenkkeillä, eikä mikään pikkulenkki kyllä Smillalle riitä...

Yritän pysyä Smillan tahdissa, vaikka ei se kyllä aina onnistu. Jos en jaksa/ehdi treenata usein, niin sitten Smillalla on aivan liian paljon intoa, se kuumuu, höslää, ei keskity, ei muista...  Jos ollaan treenattu joka päivä, mieluiten ensin tokoa, sitten nomea, ja sen päälle tai ennen sitä vielä lenkkeillyt, niin sitten Smilla on todella taitava, kuuliainen ja yhteistyöhaluinen :) :)

Smillalle on itse työ niin palkitsevaa, että mun kehumiset ja silittämiset ei juuri mitään merkitse. Smilla on enemmän sen näköinen, että jokos annat sen pallon NYT, tai sitten jatketaan hommia, en jaksa sun lääpimisten kanssa... hanki lemmikki :) :) hahaha..

3.jpg

Minulle Smilla on haasteellinen koira kouluttaa, varmasti sen takia että se on niin eriliainen kun kiharat. Viimeaikoina on onneksi alkanut näkyä valoa tunnelin päästä. Nykyään onnistumme ainakin 70% treeneistä, ilman että mun hermot menee, tai Smilla lähtee käsistä :) :) Nyt kun ymärrän että Smilla vaatii valtavasti toistoja, ja paljon treeniä, ollaan edistytty. Vaikka voin myöntää että jos koira on tehnyt edellisellä treenillä täydellisen tunnarin eikä enää seuraavalla treenillä osaa tunnaria edes sinnepäinkään, niin tekisi kyllä mieli repia tukkani päästä ja kiroilla.. vaikka ei muuta auta kun hengittää syvään, ja helpottaa treenit taas kerran...

Ruututreeneissä Smillasta on aina tullut huligaani. Ajattelin etten saa ruutua sille ikinä opetettu. Targetin kanssa lähtee rilluttelemaan ympäri kenttää, jos sellainen sinne laitan, ja kaikissa muissa variaatioissa ruututreeneissä jotka olen kokeillut, on Smilla keksinyt jotain omia jekkuja..  Viime treeneissä Smilla osasi hyvin ruudun.. Saa nähdä osaako se sen vielä tänään :)

Jotkut liikkeet on iskostunut hyvin sen päähän, esim. luoksetulon pysähdykset.. Seuraamisen kanssa olen hikoillut, kontakti on Smillalla ollut hyvä, koska se odottaa palloa :) mutta paikka on koko ajan ollut hakusessa. Nyt on imutuuskuuri meneillään, ja näyttää toimivan.. toivoittavasti. Peruuttaminen suoraan mun sivulla on maailman vaikein juttu!!

Kaukkarit Smilla ei vieläkään osaa täydellisesti, koska se ei osaa olla paikallaan, koska se on duracellpupu...

Smilla on valtavan häiriöherkkä, kaikki merkit, roskat, teipit ym ym.. mitä kentällä löytyy pitää tutkia.

dsc_0011.jpg

Nomessa olin syksyllä itse aivan pihalla.

Smilla kuumui, oli kuriton ja huligaani, haukkui kun lähti noutoon, ja ainoat neuvot mitä sain, oli kuria ja malttitreeniä. Sitä yritettiin ja yritettiin.. Mutta eihän Smilla kuumunut siitä että se näki kun kavereiden  koirat treenasivat, ei yhtään..

Joten sitten vaan yksi päivä päätin, että nyt en enää kuuntele ketään. Se on kuuma, ja se on sen temperamentti, en ruve kovalla kädellä kouluttaa mun koiraa.

Unohdan sitten kaikki kokeet, mutta Smillan täytyy saada noutaa, koska se on sen koko elämä. Kun itse otin siihen rennon asenteen, ja rupesin treenaamaan paljon, enkä enää keskittynyt korjaamaan virheitä, vaan keskityin vaan palkkaamaan sitä mitä Smilla teki hyvin, niin siitä se nomekin lähti sujumaan...

Kyllähän Smilla välillä vielä kuumuu, jos en aina muista/jaksa olla niin tarkka sen mielentilan kanssa, mutta suurimman osan treeneistä menee hyvin.

Työintoa kyllä löytyy niin paljon että voisi muille jakaa.

Smilla on hyvä markkeeraaja, ja ihmeen hyvin se myös tottelee myös nometreeneissä. Pysähtyy hyvin jopa kaukana, ja kuuntelee mun ohjeita.

33.jpg

Jos en saa Smillan ikinä kokonaan hiljaseksi niin sitten en vie sitä ikinä ainakaan WT kokeeseen. Nykyään voi kuulua pieni starttivihellys kurkussa joskus välillä, haukkuminen on jäänyt melkein kokonaan pois.

Smillan palautusvauhti on melkein nopeampi kun menovauhti. Joten on ainakin kivaa tulla mun luokse damin kanssa :)

Mun täytyy pysyä tyynen rauhallisena, jos vähänkin hermostun, Smilla stressaantuu niin ettei se enää osaa keskittyä.

Mutta olen toivekas, ja onneksi on koira vielä nuori.

Vaikka paljon on vaikeita, niin siitä huolimatta tykkään kun minulla on koira jolla on motivaatio tehdä, ja kaikki mitään tehdään on yhtä kivaa, lajista huolimatta.

Kotona Smilla on näkymätön. Todella kiltti sylivauva. Mamman mussukka.

dsc_0146.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vuoden kihara

Sunnuntai 1.2.2015 klo 0.28

Me voitettiin:) Pieni taitava Demi on Vuoden Kihara 2014! Demi on voitonsa ansainnut! Syksyn koeputki tuotti tulosta, ja saimme hyviä tuloksia neljästä eri lajeista: NOME B, NOWT, TOKO ja RALLY TOKO. Demi on niin mainio harrastuskaveri ja maailman paras koira!

dsc_0203.jpg

dsc_0202.jpg

dsc_0186.jpg

dsc_0165.jpg

7.jpg

5 kommenttia .

Demillä synttärit ja Hyvää Uutta Vuotta!

Keskiviikko 31.12.2014 klo 21.52

Hyvää Uutta Vuotta!

gott_nytt_ar.jpg

30.11. 2014 Demi täyttää 7 vuotta

Paljon onnea maailman parhaalle Demille.

043.jpg

2 kommenttia .

Tokoa pakkasessa

Torstai 25.12.2014 klo 18.41

Niin se talvi sitten tuli nopeasti. Tänään lenkkeiltiin ja tokoiltiin -10 asteen pakkasessa. Lenkillä oli kyllä ihanaa. Todella kaunista. Demin tassut vähän paleli, mutta Smilla ei kyllä palele..

Lenkin jälkeen otin taas Smillan tokojuttuja videolle, on niin hyvä nähdä itse miltäs se näyttää, kun treenaan niin paljon yksin. 

Tunnareissa olen laittanut makupaloja kapuloiden sekaan, se on toiminut todella hyvin Smillalle. Nyt se menee rauhallisesti nenä auki kapuloille ja keskittyy hyvin. Seuraamisessa paikka on välillä vähän hakusessa, mutta kontakti ja asenne on hyvä.

Kuvia päivän lenkiltä0.jpg

15.jpg

030.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Joulua

Lauantai 20.12.2014 klo 23.18

julkort2014.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Video Smillan tokosta ja vähän muuta...

Keskiviikko 17.12.2014 klo 20.37

Smillalla ja Demillä on molemmilla ollut juoksut, joten ollaan otettu aika iisisti. Viime viikolla oltiin kyllä hakumetsässä, ja Demi sai jäljestää. Esineruutuakin tehtiin..

Tänään tokoiltiin, ja sain Smillan tokoilu videolle. Varsinkin Smillan iloinen häntä miellyttää silmää.. :)Tein myös molemmille koirille peltojälkeä tänään, ja Smillan jäljestäminen oli todella  intensiivistä. Kivaa oli. Demikin jäljesti ihan hyvin.. Monesta eri syystä pidän nyt molempien kanssa piiiiiiitkän nome-tauon, ehkä tauko kestää ikuisesti, ehkä ei :)

Tässä Smillan video tämän päivän tokoilusta.. Kuvat: Tuula Hursti.

Smilla jäljestää

smilla1.jpg

smilla2.jpg

Demin ja matten palloleikki :)

27.jpg

24.jpg

25.jpg

022.jpg

023.jpg

 

Kommentoi kirjoitusta.

Demille EVL1

Perjantai 21.11.2014 klo 0.24

0013.jpg

Viime lauantaina oltiin taas Kirsun hallissa tokoilemassa. Koko kesän ja syksyn olen vaan käynyt Demin kanssa kisaamassa, enkä ole viitsinyt juuri treenata. Viime kokeen jälkeen ollaan treenattu paljon, ja nyt Demi oli niin hieno, eikä tehnyt juuri virheitä. Oli niin kivaa olla Demin kanssa kehässä, kaikki tuntui niin helpolta ja Demi oli pirteä ja iloinen. Kaikki liikkeet tehtiin putkeen, ja sehän sopiikin meille parhaiten. 

Saimme huippuhienot pisteet 296p KP ja sij. 1.

Pisteitä saatiin seuraavasti:

Isuminen ryhmässä: 10
Paikallamakaaminen: 8 (kaksi maahanmeno käskyä)
Seuraaminen: 9
Z: 9,5
Luoksetulo: 9
Ruutu: 10
Ohjattu: 9,5
Hyppynouto: 9
Tunnarit: 9
Kaukkarit: 9

Smillan kanssa oltiin taas Reija Niemisen hakukoulutuksessa.. Vielä en ole löytänyt hyvä tapa treenata hakua Smillan kanssa. Mutta katsotaan miten jatketaan.

Demin kanssa ollaan nyt RT kursilla, jossa opetellaan voi ja mes liikkeitä. Se on todella kivaa. Demi ei voi ymmärtää minkä takia sen pitää seurata, istua, maata ja seistä mun oikealla puolella :) Mutta aika nopeasti se kyllä oppii.

Smillan kanssa olen myös yrittänyt ihan itsekseen treenata paljon noutamista, jotta keksisin millä tavalla saisin sen tekemään oikealla tavalla ilman että kierrokset nousis liikaa. Välillä onnistuimme mutta välillä tulee takapakkia.

Nyt Smillalla on juoksut. Joudumme harmittavasti jäämään pois Sirke Viitasen tokokoulutuspäivästä, sitä olin niin odottanut.

233jpg.jpg

8.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kuvia

Perjantai 7.11.2014 klo 0.55

Paljon uusia kuvia!

Kuvat löytyvät galleriasta.

1.jpg

demi.jpg

 

Kommentoi kirjoitusta.

Syksyn kuulumiset

Keskiviikko 5.11.2014 klo 0.38

2_2.jpgSyksy on ollut aktiivinen, ollaan kisattu ja treenattu ja käyty koulutuksissakin.

Demi on kisannut kolme kertaa Rallytokossa, ja saikin kaikista kokeista hyväksytyn tuloksen, vaikka minä en alussa tajunnut että sitäkin lajia pitää vähän harjoitella ennen kun menee kokeeseen, vaikka onkin helppo. Viimeinen RT koe meni oikein hyvin, kun voitimme koko ALO luokan (sij 1/36) ja saimme melkein täydet pisteet 99p/100. RT on hauska laji, ensi vuonna jatkamme AVO luokassa.

Syyskuussa osallistuimme melkein extempore myös jälkikokeeseen. Tein muutaman jäljen Demille, ja jäljet meni niin hyvin että päätin ilmoittaa meidät jälkikokeeseen, esteet jäi melkein kokonaan treenaamatta, ja kerran hyppy epäonnistuikin, jolloin Demi varmasti vähän satutti itsensä, sen takia sitten kokeessa kiersi molemmat esteet ja tottiksesta saimme vain 65p. Maastopisteet 195. Demi ei ole koskaan hypännyt hyvin, A-este on kyllä kiivennyt, mutta ei tehnyt sitäkään kokeessa.. no treenin puutettahan tämä oli.. harmittaa vähäsen, kun meillä oli parhaat maastopisteet, ja muuten tottis meni hyvin.. mutta aina ei voi onnistua.

Pari kertaa ollaan myös oltu WT kokeessa. Oripäässä ja Mjösundissa. Uutisissa ja Demin tuloksissa löytyy pisteet. Oripäästä saimme AVO3 koska saimme yhdestä rastista vaan 5p. Mjösundin kokeesta sitten AVO2 vain yksi piste finaalipaikasta.. Se on tätä..

7d__0179.jpg

Mutta Demin kanssa on ollut niin kiva kisata. Demi on ollut pirtsakka ja yhteistyöhaluinen, ja on tehnyt parhaansa lajissa kun lajissa.

2.jpgSmillan kanssa oltiin elokuun lopussa taippareissa. Muuten meni oikein hyvin, mutta jäljellä ei löytänyt kania.. Siihen en löydä syytä, koska treeneissä ainoa oikein helppo juttu oli kanijälki :)

"Erinomaisia taipumuksia muilla osa-alueilla osoittanut koira, ei halua noutaa kania jäljen päästä"

Käytiin myös lonkka ja kyynärkuvauksissa ja Smillan lonkat on A ja kyynärät 0.

Elokuussa oltiin myös tokokokeessa, tuomarina Pernilla Tallberg. Smilla sai ALO1 ja TK1 ja Demi EVL2 ja Sij.2. Molemmille sattui ja tapahtui.. :)

Lokakuussa tokoiltiin Lohjalla, tuomarina tiukka Taru Torpström.. Smillalle AVO1 Sij 1/12, joka olikin ainao ykköstulos avoimesta!! Demille EVL3.

3.jpgSmillan kanssa oltiin Reija Niemisen hakukoulutuksessa lokakuun alussa. Saa nähdä tuleeko meidän hausta mitään... Ensi lauantaina on uusi hakukoulutuspäivä. Toivottavasti into taas herää.

Smillan kouluttaminen on haasteellista.. Se on vilkas, kuuma ja kova koira.. Siltä koiralta ei into lopu kesken, mutta välillä sitä intoa on enemmän kun liikaa :) 

Nomessa ollaan treenattu vain malttia. Myös tokossa joudumme treenaamaan malttia paljon. Smilla oppii nopeasti, mutta keskittyminen on välillä huono. Pitää aina katsoa että on oikeassa mielentilassa, muuten ei keskity. Mutta onhan se ihana kun koiralla on intoa ja työhalua vaikka muille jakaa. Kyllä se siitä alkaa sujumaan kun saa ikää.. toivottavasti : )

Tokossa harjoitellaan nyt VOI ja EVL:n liikkeitä. Toista kertaa emme avoimeen mennä.. Paljon on tietysti treenattavaa, mutta toko on kyllä ihan hyvällä mallilla.

Demillä on vielä tämän vuoden puolella yksi tokokoe, sitten jää kaikki kisaamiset tauolle, ja katsotaan mitä me Demin kanssa ensi vuonna tehdään. RT on ainoa varma laji..

Rakas Molli 13,5 vee on vieläkin pirteä ja terve. Ei enää kuule juuri mitään, mutta vaikuttaa todella iloiselta ja onnelliseltä. Syö hyvin, ja on paljon ulkona. Molli on aina vihannut kun kuvaan sitä, sen takia ei Mollilta juuri kuvia löydy.. en viitsi kiusata mummoa, kun ei kerran halua poseerata :)

oripaa.jpg

demi5.jpg

001_2.jpg

005.jpg

Smillan hienot palkinnot Lohjan tokokokeesta.

Kommentoi kirjoitusta.

6.8. Kiharakerhon tokomestauus

Tiistai 12.8.2014 klo 1.13

12.jpg

Smilla oli mukana, ja oli niin kiltisti, joten sen piti päästä mukaan poseeraamaan.

Osallistuimme Kiharakerhon tokomestaruuteen, joka pidettään maailmaseminaarin yhteydessä Piikkiössä. Oli kyllä aivan liian kuuma... Normaalisti olisin kyllä jäänyt pois kun mittari näytti +33. Helteestä huolimatta Demi oli reipas.. en voi kun ihmetellä että se jaksoi noin hyvin, koska Demi on äärettömän herkkä kuumuuteen. Demi teki vähän virheitä, varaslähti ruudusta, onneksi olin ehtinyt kääntyä kohti lähtöpistettä, joten saimme kuitenkin 5, mutta en muista että Demi olisi ikinä ennen varaslähtenyt ruudusta.. Se ei oikein keskittynyt. Idarissa ei istunut, ja luoksetulo meni aivan plörinäksi. Muuten Demi teki ihan ok. Tuomari Kari Kielo oli EVL:ssä tiukka, vaikka oli ollut löysä ja kiltti alemmissa luokissa.

Pisteitä saimme seuraavasti:

Paikallaistuminen: 8 (ampiainen pörräsi sen ympäri ja se oli sitten jahdannut sitä)
Paikallamakaaminen: 9,5
Seuraaminen: 8 ( tuntui tosi hyvältä )
Z: 7 ( ei istunut)
Luoksetulo: 6 ( todella surkea )
Ruutu: 5 ( varaslähti ruudusta )
Ohjattu: 8 ( ihan ok )
Hyppynouto: 8 ( mun mielestä ihan superhyvä )
Tunnarit: 8 ( vähän epävarma )
Kaukkarit: 8 ( paljon paremmat kun Snj:n tokossa )

EVL2 236p Sij.1  ja tokomestari :) Hieno Demi!

Kommentoi kirjoitusta.

3.8. Demille NOME:sta AVO2

Tiistai 12.8.2014 klo 0.35

Starttasin Demin kanssa elämäni ensimmäisessä AVO nomekokeessa. Jännitin, ja olin ihan varma että koe on liian vaikea. Saatin starttinumero 31, joka olikin koko kokeen viimeinen numero, joten odotusaika oli pitkä. Ilmoittautua piti jo ennen kello 11.30, ja meidän vuoro oli vasta 17.30. Välillä teki mieli lähteä kotiin, kun oli kuuma ja paarmat söivät, ja odotusaika tuntui niin pitkältä. Onneksi en lähtenyt kotiin koska koe meni aika hyvin.

22.jpgKoe tehtiin parityöskentelynä, ja alkoi pitkällä ykkösmarkkeerauksella, kaverini otti samanaikasesti vesiohjauksen. Markkeeraus meni hyvin. Ohjaus ei sitten mennyt niin hyvin. Demi oli tottelematon, eikä mennyt veteen, sai hajun sorsasta jo kun istui mun sivulla, mutta kun metsänreuna oli niin lähellä niin se lähti sinne, eikä uimaan. Sain sen kuitenkin sen verran kuuntelemaan että se meni linnulle mun ohjauksilla vaikka menikin rantaaveden pitkin eikä uiden kun olisi pitänyt mutta onneksi tehtävä kuitenkin hyväksyttiin.

Seuraavaksi piti hakea hakuruudusta yhden linnun. Ensin Demi lähti juoksemaan, ja tuli tyhjänä pois, mutta toisena lähetyksenä se toi nopeasti variksen.

Sen jälkeen oli kakkosmarkkeeraus veteen, toinen 80 metrillä, ja toinen aika lähellä kaislikossa. Demi näki ja muisti molemmat hyvin, mutta heittäjä heitti kauimmainen lintu saarekkeeseen kun se piti lentää veteen. Demi lähti alueelle, ja sain ohjata loppumatkaa, sainkin sen ylös saarekkeeseen, mutta sitten se lähti toiseen suuntaan, ja tuli tyhjänä pois. Markkeeraus kuitenkin hyväksyttiin, koska jos lintu olisi ollut vedessä, niin kun se piti, niin Demi olisi saanut sen helposti ylös. Nyt se oli jo liian vaikea tehtävä AVO koiralle.

Lopuksi koirat piti vuorotellen lähettää hekuruutuun ja Demi teki todella hyvää hakua. Olin aivan onnellinen kun saatiin kakkosen.

Arvostelu:

Tuomari Petri Tuominen

Haku: Erittäin hyvä hakua osoittava koira, kattaa hyvin alueen ja tuo nopeati riistoja.

Ohjattavuus: Suuria vaikeuksia rannan ylityksessä. Saadaan metsän ja veden rajassa etenemään riistalle. Ohjauksesta tulee hyvin raskas.

Paikallistamiskyky: 1 markkeeraus: erinomainen markkeeraus. 2 markkeeraus: näkee pudotukset, noutaa 1/2, toinen riista jää huonoon paiikkaan, mutta koira osoittaa selvän markkeerauspaikan. Hyväksytään.

Riistan käsittely: Hyvä

Muut ominaisuudet: Rauhallinen passissa. Seuraa tarkasti ampujaa.

Yleisvaikutelma: Erittäin hyvän työkuvan antava koira, suorittaa kaikki tehtävät. Harmillisesti ohjauksen puutteet ja raskaus kuitenkin tänään vaikuttavat palkintosijaan.

AVO2

Kommentoi kirjoitusta.

SNJ:n tokomestaruus

Torstai 10.7.2014 klo 23.54

Osallistuin molempien koirien kanssa SNJ:n tokomestaruuteen. Smilla oli labradorikerhon joukkueessa, ja Demi kiharakerhon joukkueessa. Päivä oli kesän kuumin päivä. Hiki valui, ja olin itse kun keitetty tomaatti, mutta ihmeen hyvin koirat jaksoivat, ja varsinkin Demi yllätti olemalla reipas, ja molemmat saivat ykköstuloksen.

img_2764-001.jpg

Rotujen parhaat koirat / Kuva Marika Simelius

EVL1 259p Sij 3 ja paras kiharakarvainen noutaja.

img_2651.jpg

Kuva: Marika Simelius

EVL:ssä osallistui 16 koiraa, vain 3 koiraa saivat ykköstä, ja Demillä oli kakkosen kanssa samat pisteet, joten arpa ratkesi meidän lopullinen sijoitus. Mutta olen todella tyytyväinen Demiin. Arvostelu oli tiukka, ei yhtään pistettä tullut ilmaiseksi. Tuomari Pipa Pärssinen

Liike pisteet tuomarin kommentit omat kommentit
Istuminen 10 Istui rauhallisesti. ---
paikalla makaaminen 9 hidas maahanmeno samaa mieltä tuomarin kanssa
seuraaminen 8,5 sievää :) yksi ylimärääinen käsky,
ja jokunen vino perusasento
Demi jäi kesken seuraamisen katsomaan jotain, joten jouduin antaa lisäkäskyn, muutenkaan ei seurannut yhtä hyvin kun treeneissä.
Z 9,5 hyvä hyvä
Luoksetulo 8 huono vauhti, olisi saanut pysähtyä vielä nopeammin samaa mieltä tuomarin kanssa :)
Ruutu 8,5 olisi saanut olla parempi vauhti merkille, ja olisi saanut mennä nopeammin maahan ruudussa mun mielestä ihan hyvä suoritus, ilman lisäkäskyjä...
Ohjattu 6 huono vauhti ja pudotti kapulan kerran tämä harmitti, meni turhia pisteitä kun kapula ei pysynyt suussa.. höh
Metalli / hyppy 8,5 en muista mitä tässä oli itse olin niin iloinen että otti metallin ja hyppäsi takaisin vaikka heitin kapulan ihan vinosti.
Tunnarit 8,5 kaarsi merkin kautta kapuloille merkki oli jätetty kapuloiden viereen, joten Demi meni merkin kautta kapuloille...en oikein ymmärrä tätäkään, mun mielestä tämä oli hyvä suoritus
kaukkarit 5,5 yksi lisäkäsky ja siirtyi eteenpäin. juu, mutta olisi ansainnut jokunen piste lisää :)

Hieno Demi, vaan 9 pistettä voittajasta :)

 

ALO1 182p KP Sij.3 ja paras labradorinnoutaja

Smilla oli alussa oma reipas itsensä, ja sai vaan 9 ja 10, mutta sitten se löysi namipalan nurmikosta, ja se vähän sekoitti sen keskittymistä, joten seisomisessa tepasteli perässä, ja siitä vaan 6. Tiukka tuomari Ralf Björklund kuitenkin tykkäsi Smillasta kovasti ja kehui sitä todella paljon.

cid_f9ce72d7-9788-45e2-b610-e13852dea2d1elisa-laajakaista.jpg

Kuva: Tiina Jurvakainen

Pisteitä saatiin seuraavasti:

Paikallolo 9,5
Hihnalla seuraaminen 9
Vapaana seuraaminen 9
Maahanmeno 10
Luoksetulo 10
Seisominen 6
Hyppy 9
Kokonaisvaikutus 9,5

cid_8aadcb23-768c-4ccd-ac35-73db752cfc55elisa-laajakaista.jpgKuva: Tiina Jurvakainen

cid_bdbec07d-2626-4c0a-8f09-1bcea62a3f8eelisa-laajakaista.jpgKuva: Tiina Jurvakainen

smilla-1.jpg

Kuva: Tiina Jurvakainen

img_2580.jpg

Kuva: Marika Simelius

img_2585.jpg

Kuva: Marika Simelius

010.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »