Tuloksia

Tiistai 8.11.2016 klo 23:39

29.10 Rallytoko Karjaa
Smillalle AVO Hyv 96p Sij. 3/24.

Muuten hieno rata, mutta mä tein ensin virheellisesti pujottelu oikealle, eikä vasemmalle, joten jouduttiin uusia sen, ja siitä -3p. Tuomarin kommentti: Täsmällistä kaunista työskentelyä.

Demikin osallistui, ja meille 3 x -10. Molemmat tuplasaksalaiset, tuomarin mukaan tehtiin ne eri aikaan.. ja käännös oikealla niin ohjaaja ei kääntynyt paikallaan.. voi voi.. Yksi liike uusittiin, ja parista liikkeistä tuli -1..  Mutta Demi oli reipas, ja rata tuntui muuten ihan kivalta. Joten lisää treeniä, niin kyllä se siitä rupee sujumaan.


15.10 WT Koe Loppi

Smillalle AVO1 Pisteet: 14 17 18 14 20 Yht. 83p ja Sij.1

14724287_1561993740482596_852037022_o.jpg

Vitsi tää tuntui kyllä mannalta :) Olin päättänyt että kaikki damit pitää saada ylös, ja ohjasin kyllä vähän liikaakin. Yhdessä rastissa ohjasin ihan turhaan, ja häiritsin vaan Smillaa, siitä rastista vaan 14p. Ja ensimmäisessä rastissa mun olisi pitänyt lähettää heti linjalle, kun koira ei voinut nähdä pudotsupaikkaa, mutta muuten meni hyvin ja kaikki damit saatiin talteen, ja vielä voitettiin :) jippii.. Smilla oli niin hieno. Walk-upissa seurasi tiivisti ja tarkkaavaisena ja oli kun unelma.. 2 rastia tehtiin parityöskentelynä, mm viimeinen rasti josta saatiin täydet pisteet. Smilla pysyi koko kokeen aikana rauhallisena, ei kuumunut ollenkaan. On se niin ihana koira, ei voi muuta sanoa. Saksalaisen tuomarin kommentti Smillasta: She's a rocket :) ja viimeisessä rastissa hän sanoi että kyllä se välillä näyttää helpolta, Smillan suorituksen jälkeen :)  Niin ihana kun koira tekee noin hienosti työtä.


1.10.2016 TOKO Inkoo

00.jpg

Smillalle EVL1 263p Sij.1

Paikallaistuminen 10, Paikalla makaaminen ja luoksetulo 10, Seuraaminen 9, Z 9, Luoksetulo 8,5, Ruutu 10, Ohjattu nouto 0, Kiertohässäkkä 10, Tunnistusnouto 9, Kauko-ohjaus 8.

Koe meni muuten niin hyvin, mutta harmittavasti Smillan keskittyminen herpaantui ohjatussa noudossa, ja niin Smilla meni nappaamaan keskimmäistä kapulaa, eikä totellut seis käskyäkään, kun en ole sitä ollenkaan treenannut. Tämä on ollut meidän varmin liike.. voi harmin paikka.. Mutta ykkönen kuitenkin ja voitto. Hieno Smilla!


25.9.2016 Labradorien tokomestaruus Vihti
Smillalle EVL1 265p Sij.2

Paikallaistuminen 10, Paikalla makaaminen ja luoksetulo 10, Seuraaminen 8, Z 7, Luoksetulo 8, Ruutu 6, Ohjattu nouto 10, Kiertohässäkkä 10, Tunnistusnouto 10, Kauko-ohjaus 6.

Tämä koe ei mennyt hyvin.. Mulla oli huono fiilis, ja se tarttui varmasti koiraan.. tsempattiin kuitenkin koetta läpi, ja saimme jälleen kerran ykkönen, ja sij. toiseksi.


18.9.2016 Rallytoko Kirkkonummi
Demille ensimmäinen MES tulos 89p ja Smilalle AVO Hyv 95p. Sij 1.

02.jpg

Kiva MES rata, joka oli mulle ja Demille sopiva.. mutta 2 x -3 taas sen takia että mä en ole jaksanut lukea sääntöjä..

Smilla voitti vaikka rata ei mennyt ihan puhtaasti..

Kommentoi kirjoitusta.

Smillalle NOME B:stä 2 x AVO1

Keskiviikko 14.9.2016 klo 23:59

Huippuviikonloppu takana. Päästiin sekä lauantaina että sunnuntaina Raaseporin NOME B kokeisiin. Lauantaina koe oli Antskogissa ja sunnuntaina Katteluksessa Mustiossa. Kokeet olivat kivoja peruskokeita ja niin sopivia meille. Niin me saatiin molemmista kokeista AVO1 ja siirto voittaja luokkaan. Uskomatonta : )

Arvostelut löytyy tulossivulta

DSC_01712.jpg

000.jpg

2 kommenttia .

Smillalle NOME B:stä AVO2

Keskiviikko 14.9.2016 klo 23:47

Kiva koe joka muuten tuntui helpolta, mutta kakkosmarkkeeraus oli vaikea. Mutta ykkönen ei ollut kaukana.

Arvostelu

Kommentoi kirjoitusta.

Smillalle TK4

Keskiviikko 14.9.2016 klo 23:31

20.8.2016 Toko Lohja.

Tuomari Harri Laisi. Tämä oli Smillan neljäs startti EVL:ssä ja koe meni oikein hyvin. Smilla on nyt näyttelytulosta vailla TVA. On se niin ihana harrastuskaveri. Toivottavasti joku näyttelytuomari antaa Smillalle H:n että siitä tulisi ihan virallisesti TVA.

TK42.jpg

Pisteet:

20-8-2016_15-15-16.jpg

DSC_0153_2.JPG

DSC_0156.JPG

DSC_0157.JPG

21-8-2016_10-54-56.jpg

DSC_0160.JPG

DSC_0167.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Sunnuntai 7.8.2016 klo 12:52

Jos päivittäisin tännekin vähän kuulumisia.

22.jpg

Smilla on treenannut nomea, tokoa ja ollaan myös oltu muutaman kerran hakumetsässä. Smilla on niin ihana koira, että sen kanssa voi harrastaa mitä vaan, se on aina yhtä innokas. Nomessa on harmittavasti taas kuumunut, mutta luulen että se johtui juoksusta, koska nyt on taas mennyt paremmin.

Andrean kanssa käytiin Nannan luona Västanfjärdissä treenaamassa vesijuttuja. Se oli niin hyvä treeni, ja siellä Smilla käyttäytyi ja osasi hyvin jopa pitkiä sokkolinjoja vedessä.

Tällä viikolla oltiin Sirke Viitasen tottiskoulutuksessa, halusin neuvoja esteisiin, ja niitä kyllä sain. Sekä A että metrin este onnistuivat hyvin, kun teimme Sirken neuvojen mukaan.

DSC_01502.jpg

DSC_0162.jpg

Demi on myös treenannut nomea ja rallytokoa, mutta missään kokeissa ei olla käyty.. Olen vähän leikinnyt ajatuksella että starttaisin Demin kanssa vielä kerran nomekokeissa, eli kiharamestaruudessa joka pidetään syyskuussa Inkoossa.. mutta saa nähdä viitsinkö ruveta vääntämään varisten kanssa, ja on muutenkin taidot vähän ruostuneet. Ja kiharamestaruus on harmittavasti samana päivänä kun labradorien tokomestaruus.. Mutta saa nähdä mitä me tehdään. Demi on niin pirtsakka ja iloinen leikkauksen jälkeen, joten se kyllä tykkää tehdä.

Kuviakin on otettu paljon, pitäisi joku päivä jaksaa laittaa ne galleriaan.

DSC_0481.jpg

SNJ:n tokomestaruus

23.jpg

Smillan kanssa oltiin 3.7 Snj:n tokomestaruudessa. Smilla voitti kakkostuloksella. Sillä oli juoksu just tulossa, eikä ollut omaa itsensä. Se on niin epävarma muita koria kohti juuri juoksun yhteydessä, ei ole muutenkaan mikään sosiaalinen, mutta normaalisti sietää niitä kuitenkin..

Paikallaistumisella se jämähti, istui kun liimattu, eikä mennyt maahan edes kolmannella käskyllä. Paikalla istumisesta 10.  Luulen että tämä johtui osittain siitä että olen palkannut istumisesta paljon enemmän kun maahanmenosta, mutta myös siitä että se oli niin epävarma siinä muiden koirien kanssa rivissä. Joten harmittavasti nolla paikalla makaamisesta. Sitten tapahtui vähän sitä sun tätä.. Z:ssa ei taaskaan istunut joten siitä 7, ja kun liikkeet vedettiin kaikki putkeen (paitsi kiertonouto) ilman taukoa, tuli varmaan myös uskonpuutetta, koska kaukkarit oli viimeinen liike ja siinä Smilla jumppasi vähän omia juttuja. Kaukkareista vaan 5. Tunnarit ja ohjattu oli melkein kaikille koirille vaikeita, koska nurmikko oli pitkä, kapulat eivät näkyneet, ja kehänauha ja kaikki tavarat olivat juuri kapuloiden edessä.. mutta Smilla suoritti nämä likkeet hyvin, molemmista 9. Seuraaminen oli hyvä, siitä 9. Luoksetulossa maahanmeno taas tökki, kaksi käskyä heti sivulla maahanmenoon, ja sitten molemmat pysähdykset venyivät, siitä 6. Eteenlähettämisessä lähti hyvin eteen, mutta sitten kun käskin ruutuun, niin ei heti lähtenyt vaan jäi pyörimään paikallaan, uusi seiso käsky ja sitten lähti hienosti ruutuun ja loppu hyvin, pisteet 7,5. Kiertonouto tehtiin viimeisenä liikkeenä kaikille koirille peräkkäin, ja se meni hienosti, siitä 10.

Hienosti Smilla kyllä teki vaikka ei ollut omaa itsensä juoksun takia.. Yritti parhaansa, ja oli reipas.

Tulos EVL2 236p Sij 1. Ja Snj:n TOKO mestari. Hienoja palkintoja saimme!

8.jpg

DSC_0016.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Demi

Lauantai 18.6.2016 klo 16:25

Demi on steriloitu. Vihdoinkin sain aikaiseksi viedä sitä, ja oli se hyvä, koska munasarjat olivat täynnä kystoja. Demin valeraskaudet ovat olleet ihan kamalat, ja ovat vaan pahentuneet iän mukaan. Nyt on kivaa, nyt voidaan rallatella, ja tehdä muuta kivaa. Demi on niin hyvässä kunnossa että en raaski jättää sitä vaan sohvalle makaamaan.

Demi_pipi.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Smillan toinen EVL1

Lauantai 11.6.2016 klo 11:35

9.6 starttasimme jälleen tokokokeessa. Smilla oli todella reipas ja kiltti. Kivaa oli olla kehässä sen kanssa. Oli hyvin tuulinen päivä, ja tunnareissa tapahtui sitten sellaista mitä Smilla ei kyllä koskaan ennen ole tehnyt, eli se nosti viereisen kapulan, huomasi kyllä heti että se oli väärä ja vaihtoi oikeaan, mutta sehän oli jo nolla. Mietin että haju levisi kun oli niin kova tuuli.. Ja Smilla kyllä kyttäsi liikkuriakin todella tarkasti, joten sen keskittyminen ei ollut paras mahdollinen..

Z oli sitten heti perään, ja jotenkin fiilis meni siitä nollasta, ja alku oli todella huono, huono seuraaminen, ja sitten Smilla ei tietenkään istunut. Tätä ollaan treenattu todella paljon, joten vähän olen pettynyt ettei se sitten kokeessa toiminutkaan.

Ohjattu nouto, kiertonouto, ruutu, seuraaminen, nämä ovat meidän vahvimmat liikkeet, vaikka Smilla kyllä huomaa kaikki, ja vauhdissa pitää laittaa nenä maahan ja tsekata eteen ringin kalkkiviivat, ja kaikki muut pienet merkit ja nauhat..

Luoksetulossa tuli taas liian kovaa, niin että pysähdyksen venyivät, varsinkin maahanmenon, ja kaukkareissa ei tehnyt niin kun treeneissä tälläkään kertaa..

Mutta näin se sitten menee, kun ruudun ja kierrähässäkän treenaaminen on vienyt niin paljon aikaa, niin sitten tulee liian vähän treenattua muut liikkeet.

Seuraavaksi mennään labbisjoukkueen kanssa SNJ:n tokomestaruuteen. Jännää..

Olen kuitenkin todella tyytyväinen, kun pisteet riittivät ykköstulokseen. Nyt puuttuu vaan 1 ykköstulos ja näyttelytulos.. puh, se voi olla vaikeita saada.

Pisteet:

Paikalla istuminen 10,  Paikalla makaaminen ja luoksetulo 10,  Seuraaminen 9,  Z 6,5 Luoksetulo 8,5,  Ruutu 9,  Ohjattu nouto 9,5,  Merkin kiertäminen, pysähtyminen ja ohjattu noutaminen esteen yli hypäten 9,5,  Tunnistusnouto 0,  Kaukoohjaus 8,5

257p  Sij.2

2.jpg
Pelkillä ykköstuloksilla ollaan edetty tokossa, joten tyytyväinen saa olla. Hieno Smilla.
3.jpg


Ensimmäinen startti NOME:n AVO luokassa

5.6 oltiin NOME kokeessa. Päätin ilmoittautua kun se kerran täällä lähellä oli, vaikka kyllä tiesin että Smilla ei ole nyt tällä hetkellä ollenkaan valmis avoimeen luokkaan. Kevään treeneissä Smilla on taas kuumunut todella paljon, ollut kuriton ja hektinen..

Ja niin se sitten olikin että kierroksilla se kävi, ei keskittynyt.

Ensin piti hakea hakuruudusta yhden riistan. Sieltä Smilla toi kanin. Hakuruutu oli täynnä nokkosia, ihan outo juttu. Smilla hyppäsi kun jänis siinä, kun nehän poltti :(

Sitten tuli kakkosmarkkeeraus, toinen veteen ja toinen maalle, vesi oli kuopassa, Smilla ei meinannut päästä ylös sieltä, kun sillä on niin lyhyet jalat. Vedessä oleva riista Smilla haki suoraviivaisesti, mutta kävi kierroksilla, eikä tuonut sen heti mulle.. Tulihan se sieltä kuitenkin, mutta toinen riista se ei muistanut, vaan sitä se selvitti haulla. Tällä kertaa toi riistan nätisti käteen.

Sitten oli ohjaus veden yli, siitä piti jatkaa matkaa vielä pellon yli pienelle saareekkeelle. Markkeerauspaikat vetivät siinä vierellä. Smilla ei kuunnellut, ei mennyt pellon yli, pysähtyi kyllä kun vihelsin, mutta ei totellut mun ohjauskäskyt, joten päätin keskeyttää..

Tuomari sanoi että oltais saatu vielä jatkaa hakuruutuun, joten mahis kolmoseen olisi ollut vielä, mutta en viitsinyt laittaa se sinne nokkosten sekaan polttamaan vatsanahkaansa, ja hyvä näin.. Treenataan enemmän, ja mennään sitten myöhemmin kesällä uudestaan. Kai se tulos joskus tulee, jos ei tänän vuonna, niin sitten ensi vuonna. :)

ARVOSTELU

Haku: Hausta vain näyttö yhdestä riistasta, koska ohjaaja keskeyttää ennen toista osuutta.
Ohjattavuutta: On osittain ohjattavissa, mutta ei riittävästi selvittääkseen tehtävän.
Paikallistamiskyky:  2 M. Näkee molemmat heitot. Selvittää toisen heiton määrätietoisesti. Ensimmäisestä heitosta ei selvää kuvaa, selvittää sen lähinä haulla.
Riistan käsittely: Oma-aloitteiset talteenotot.  Suurimmaksi osaksi hyvät palautukset ja luovutukset. Yhden lokin kanssa käyttäytyy oudosti, mutta tuo lopulta ohjaajalle.
Passityöskentely: Hyvä
Muut ominaisuudet: Ui mielellään. Tarkkaavainen ammuttaessa.
Yleisvaikutelma. Nopea koira, jonka keskittyminen ohjaajan käskyihin (ohjaus) voisi olla parempi ja ohjaajan mielestä koira tänään käy kierroksia, jonka takia hän päättää keskeyttää kokeen.

Tuomari oli mukava Tobina Nyman.

Kommentoi kirjoitusta.

EVL1 ja RTK1

Perjantai 6.5.2016 klo 10:39

Smilla on taas ollut niin hieno tyttö ja saanut hienoja tuloksia.

5.5  Smillalle RTK1

Oltiin labradorikerhon RT mestiksessa Vihdissä, ja Smilla sai ALO Hyv. 98/100p RTK1 ja tuomarin palkinto : ) sij. 4 tai 5, mukana jotain 30 koiraa.

12.jpg

5.jpg

23.4 Smillalle EVL1

Smillan ensimmäinen startti  EVL:sää, ja ykkönen napsahti, uskomatonta mutta totta : )

On se vaan hauska koira kun se on kokeissa niin kiltti. Niin se teki juuri niin kun se osaa, ja hienot pisteet saimme.

  • Koe alkoi kaukkareilla, ja silloin Smilla ei oikein keskittynyt, katseli kerran pois, joten mun piti antaa sitten lisäkäskyjä, siitä vaan 7.
  • Ja Z oli viimeinen liike, ja minä olin niin onnellinen kun koe oli mennyt hyvin, ja annoin varmaan huonosti maahan käskyn, koska Smilla ei mennyt maahan.. voi voi.. harmitti kyllä, niin helppo juttu, joten Z:sta vaan 6, sinne meni paljon pisteitä.

Muut likkeet meni niin kun osasin arvata..

  • Eteenmeno on ollut vaikeita, ja myös ruutu. Smilla sekoitti kun vaan eteenmenoa junnattiin, niin ruutu jotenkin unohtui, mutta nyt onneksi meni suoraan yhdellä käskyllä eteen, pysähtyi ja jatkoi matkaa ruutuun, siinä makasi kyllä niin jäykkänä ja häntä heilui koko ajan, pelkäsin että tuleeko se pois sieltä, mutta onneksi pysyi.. Sitten kun kutsuin niin tuli niin kovaa että meni vähän ohikin.. Ruudusta 9.
  • Luoksetulossa tuli niin saakelin kovaa, että molemmat pysähdykset meni pitkäksi.. ansaittu 8.
  • Ohjattu nouto ja kierrä härdelli ovat Smillan lempparilikkeitä, ja niitä se tekikin upeasti, ja molemmista 10.
  • Tunnari 9, melkein täydellinen..
  • Seuraaminen 9, tuntui ainakin hyvältä, ja Smilla osaa pakittaakin hienosti.
  • Paikallaistuminen 10,
  • paikallamakaamien ja luoksetulo 10, mun mielestä Smilla meni hitaasti maahan, mutta tuomari ei sakottanut siitä..

Mutta 278p ja sij. 2.. Jiihuu.. EVL1.. Upea Smilla...

2.jpg

15.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Porvoon Rallytoko

Torstai 21.4.2016 klo 0:11

9.4 oltiin Porvoossa rallytokokokeessa. Koe meni ihan hyvin, vaikka mulle meni taas pasmat sekaisin radan lopussa ja muutenkin vähän sählättiin.. mutta Demi sai kuitenkin kolmas hyv. voittajaluokasta ja RTK3. 86p sij 2 ja tuomarin palkinto lämmitti mieltä, niinkuin tuomarin kommentti, "juuri tällaiselta pitää rallytokon näyttää". Demi oli niin iloinen.. Videosta näkee miten se on ihan täpinöissään. Nyt sitten seuraavaiksi mestariluokkaan.

Smilla oli niin kiltti ja sai taas 99/100p. En oikein tiedä mistä toi 1 piste meni. Tuomarin kommentti: Todella hienoa osaamista.

Kuvat: Lotta Wennqvist ja Göran Wennqvist

Demi1.jpg

Demi2.jpg

Smilla2.jpg

DSC_0001_2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rallytoko

Tiistai 5.4.2016 klo 0:13

Vaihteeksi vähän kuulumisia. Sain alkuvuodessa kasvattajanimeni Gransvansarnas. Toivottavasti meilläkin syntyy joku päivä pentuja.. tällä hetkellä ei ole sunnitteluja.. mutta ehkä tulevaisuudessa.

Alkuvuosi on ollut rauhallinen, tammikuussa oli molemmilla juoksut, Smillan kanssa olen treenannut vähän sitä sun tätä.. Demi on treenannut vaan Rallytokoa, joskus saanut hakea jonkun daminkin ihan huvin vuoksi. Mutta Demin kisaura muissa lajeissa kun rallytokossa on ohi.. Oi miten se on haikeaa.. Onneksi Demi tykkää rallatella.

2.4 oltiin Rallytokokokeessa ja Demin koe meni hyvin, ja saimme toinen hyväksytty tulos voittajasta 82p ja sij3/9.

Smillan kanssa olen treenannut paljon tokoa, mutta päätin kokeilla miten alokasluokan rallytokokyltit sujuvat, ja nehän sujuivat hyvin, joten ilmoitin myös Smillan RT kokeeseen, ja hyvin meni. 98p sij 2/19.

1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Joulukuvia ja lisää treeniä

Perjantai 25.12.2015 klo 23:11

Vuosi 2015 on ollut raskas vuosi, mutta koirien kanssa olen kuitenkin harrastanut ja kilpaillutkin jonkin verran. Ja Smillan kanssa saimme oikein hyviä tuloksia, niihin olen todella tyytyväinen. Smillan tulokset 2015: TOKO VOI1 299p KP Sij.1, NOME ALO1, NOWT ALO1, NOU1 ja hyväksytty BH. Ensi vuonna toivon että voidaan startata avoimessa sekä nome B:ssä että WT:ssä, ja tokossa EVL:ssä. Myös jälkikokeessa olisi kiva päästä starttaamaan.

Demin tulossaldo vuodesta 2015 jäi todella laihaksi.. Rallytokosta hyväksytyt tulokset: 3xAVO ja 1 hyväksytty tulos voittajasta.. Ensi vuonna pitää skarpata ja harjoitella järkevästi, ja matte lupaa lukea säännöt.. Demi on todella hyvä rallytokossa, mutta mä olen todella surkea. hahaha.. onneksi ei ole niin vakava juttu, ja Demi ei ole maannut sohvalla, vaan ollut aina mukana treenaamassa.

Ja treenit jatkuu.. Tänäänkin treenattiin hallissa, Demi treenasi rallytokoa, ja Smilla tokoa. Treenaamista riittää :)

IMG_1805.JPG

Koska Smilla ei ole kiertänyt tötsiä riittävän tiukasti, laitoin tänään kepin tötsin vieressä, ja ainakin tänään se näytti toimivan.

Ja tässä joulukorttikuvat..

ssff.jpg   smilla_jul.jpg

god_jul_hyvaa_jolua.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Treenejä

Perjantai 18.12.2015 klo 22:19

Olen nyt ajatellut että Smillasta tulee myös jälkikoira, koska se on niin Smillan laji... Sekä peltojälki että metsäjälki kiinnostaa. Vaikka Smilla on vähän yli-innokas,  niin jäljellä se kuitenkin keskittyy aika hyvin. Jäljestää intensiivisesti, mutta on tarkka.. Tänään ei oikein bongannut kepit, mutta se nyt  on ihan ymmärrettävää koska en ole oikeastaan koskaan kunnolla opettanut niitä. Ja kepit oli huonosti hajustetettuja ja satoikin, joten ei ollut helppoa. Tein sille sitten erillinen keppitreeni, ja se meni hyvin.

Tein tänään myös esinruutua molemmille koirille. Sitä pitää harjoitella myös, koska nyt Smilla lähti kun ohjus takareunalle, ei meinannut tajuta hakea myös edestä.. no vähän sama ongelma on ollut nomen hakuruudussakin.. Mutta esineet nousi kuitenkin kaikki. Demi haki myös 3 esinettä. Demi oli taitava.

Sen jälkeen mentiin halille treenaamaan tokoa, ja Demin kanssa treenasin rallytokoa. Smillan kanssa on merkitön merkki työn alla.. olen kokeillut niin monta tapaa, tänään tulin sihen tulokseen, että on pakko opettaa sitä juoksemaan suoraan eteen tyhjälle, kunnes huudan seis, mitään muuta ei toimi.. Saa nähdä miten menee.. Otin kaukkarit, seuraamista (pakittamista) ja merkitön merkki targetilla (joka ei toiminut ) videolle....

Kaukokäskyt.. Välillä yrittää liikaa, ja välillä myös väärä tekniikka, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa :) Video

19.jpg

DSC_0005.jpg

DSC_0001.jpg

32.jpg

22.jpg

42.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Happy Demi

Lauantai 12.12.2015 klo 21:44

Demi hassuttelee, on se niin ihana.. että mä rakastan tuota koiraa <3

Kommentoi kirjoitusta.

Tokoa

Perjantai 11.12.2015 klo 0:57

Aika laiskasti ollaan tokoiltu taas viime aikoina. Mutta vähintään kerran viikossa olen yrittänyt tehdä jotain. Smilla kyllä oppii nopeasti, mutta perusasiat pitää koko ajan muistutella, eli "pidä" treenit, suorat perusasennot, sivulletulot jne jne.. Smilla on vähän liian innokas, kuumuu helposti.. nyt on juoksut tulossa, joten Smillalla on "hermot kireillä", eikä oikein siedä vieraita koiriakaan, joten hallissa treenaaminen muiden kanssa ei tällä hetkellä oikein käy. Kierrä liike Smilla osaa, vaikka tänään kiersi ihmeen laajasti, on kyllä kiertänyt tiukempi merkin ympäri.. no sitäkin pitää nyt harjoitella, ja sitten se kapulan pureminen kun kävi kierroksilla. Kaukkarit on edelleen meidän vaikein liike, ja merkitön merkki.. muut liikkeet sujuvat ihmeen hyvin, kun vielä treenaisi ahkerammin, niin pääsisi ehkä joskus kisaamaankin. Ei ole ainakana koirasta kiinni. Se kyllä jaksaa treenata :)

Tässä video tämän päivän treeneistä.

Kommentoi kirjoitusta.

Muistoissa Molli :(

Maanantai 23.11.2015 klo 18:36

Molli lähti tänään koirien taivaaseen.. Koti on niin tyhjä, ja meillä on niin ikävää.. Lepää rauhassa rakas Molli <3 <3

0Kiharakerho.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

WT kokeesta ALO1

Maanantai 19.10.2015 klo 22:14

Olipas meillä kiva päivä Oripään WT kokeessa.. Onneksi ilmoitin Smillan sinne, koska nyt koe meni hyvin. Lohjan kokeen jälkeen ollaan treenattu vaan hallittavuutta ja seuraamista, ja nyt Smilla pysyi kun tatti mun vierellä, ja myös seuraaminen sujui.

Ensimmäinen rasti oli simppeli ykkösmarkkeeraus. Smilla markkeerasi hyvin, mutta piti kurkata ampujaa joka oli metsän puolella joten siitä rastista 17p. Tuomari Uusimäki.

Toinen rasti oli lähihaku ojassa, ampuja ampui ojaa päin. Lyhyt matkaa ojaan, ja isoja dameja, mutta Smilla kävi kierroksilla, kuumui vissin ampumisesta, eikä keskittynyt.. Tämä olisi pitänyt olla helppo nakki Smillalle, mutta nyt ei käyttänyt nenäänsä eikä kuunnellutkaan, onneksi saatiin damit ylös puh.. meinasi hiki jo tulla.. 13p tuomari Lappalainen.

Lounastauon jälkeen oli Smilla vähän rauhoittunut ja iltapäivän rastit menivät paljon paremmin, vaikka tehtävät olivat vaativampia.

smilla2.jpgKolmas rasti oli hakkuualueella, ensin ykkösmarkkeeraus, ja kun koira oli palauttamassa markkeerausdamin, laitettiin toinen dami puoleen väliin. Koiran piti lähettää linjalle, ja sitten pysäyttää damin kohdalla, ja lähihakupillityksellä ylös.. Tämä rasti meni todella hyvin, paitsi että ampujaa piti vähän taas kurkata.. Mutta tästä rastista saatiin parhaat pisteet 19p. tuomari Lappalainen.

Viimeinen rasti oli toisella hakkuualueella, maasto oli vaikeakulkuinen ryteikkö.. Ensin lyhyt seuraaminen tuomarin vierellä, sitten pysäytys ja markkeeraus ryteikköön.. Tämäkin rasti meni hyvin, ja 18 pistettä saatiin Uusimäeltä.. tällä kertaa Smilla ei kytännyt ampujaakaan..

Olin niin iloinen kun päästiin finaaliin.. Tehtävä oli drive, taas ojaan, neljä damia heitettiin ojanvarteen ja ampuja ampui ennen jokaista heittoa.. Tätä tehtiin parityöskentelynä.. Smilla istui rauhallisesti ja lähti hyvin suoraan damille, minä vähän hosuin, ja pillitin liian aikaisin luoksetulopillitystä kun luulin että Smillalla oli jo dami suussa, pelkäsin että se rupee metsästämään dami suussa.. :) mutta Smilla palautti damin samantien.. ja saimme finaalin parhaat pisteet 18p ja voitettiin ALO luokan :) :) Mukana oli 24 koiraa, olen niin tyytyväinen.

Nyt on tämän vuoden metsästyskokeet kisattu, ensi vuonna jatkamme avoimessa luokassa.

Treenit jatkuvat, mutta nyt keskitymme ehkä vähän enemmän tokoon.. kun EVL:ään pitäisi päästä starttaamaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Smilla WT kokeessa ja Demi RT:ssä voittajaluokassa

Lauantai 10.10.2015 klo 21:16

6.jpg

Ilmoitin Demin Vihdin Ralltytokokokeeseen, ja nythän oli pakko startata voittajaluokassa, vaikka tiesin että meillä on oikealla puolella seuraaminen ihan kesken. Omasta mielestäni se ei ollut niin huono, mutta pisteitä rapisi, pujottelussa Demi tuli edestakaisin vasemmalle puolelle, en viitsinyt uusia, vaikka olisi pitänyt, koska siitä meni 10 p. Sitten me törmättiin, ja Demi painoi ja mulla oli vissin oikea käsi koko ajan samassa paikassa, koska -1 tuli jopa 8 kertaa, ja kokonaisvaikutuksesta vielä -3 jatkuvasta avusta oikealla puolella.  Onneksi pisteet kuitenkin riittivät hyäksyttyyn tulokseen.

Nyt ollaankin treenattu oikealla puolella seuraamista paljon.. Kyllähän Demi oppii kunhan opetan sille miten. Mahduttiin RT kursillekin, missä treenaamme voi ja mes ratoja ja liikkeitä, ja se on ollut todella kivaa.. ja jatkuu vielä 6 kertaa.

5.jpg

Smillan kanssa oltiin Lohjan WT kokeessa. Olipas se opettavainen reissu. Pisteitä saatiin 20 14 13 0..

Ensimmäinen rasti oli ykkösmarkkeeraus pellolla alamäessä, se oli helppo Smillalle.

Toinen rasti oli ihan outo.. Drive metsän puolella, metsän reunalla kulki spanieli ja ampuja, ja ennen kun sai lähettää koiran sinne metsään oli seuraaminen tuomarin vierellä ( Smilla väisti tuomaria ) lähetyspaikalle. Smilla ei oikein katsonut sinne metsään missä ihmiset heittivät dameja, vaan jäi tujottamaan ampujaa ja spanielia.. Lähti kyllä metsään, eteen käskyllä ja toi nopsasti molemmat damit, mutta huonosta seuraamisesta pisteet tippuivat luultavasti noin paljon.. en tiedä. 14 p saimme siitä rastista.

Kolmas rasti oli taas vähän outo. Se tehtiin järvessä. Ensin koira piilossa pressun takana, jolloin veneestä heitettiin damin veteen. Ohjaaja näki, koira ei.. Koira näki vaan ampujan joka seisoi rannalla vähän matkan päästä.. Siitä sitten seuraaminen rantaa pitkin lähetyspaikalle, ja noin. 40 m sokkolinjaa vedessä.. Smilla lähti linjalle ja suoraan damille, vaikka matkan varrella oli kaikenlaista kasvillisuutta ja rantaakin oli ihan lähellä, se oli todella hienoa ja helppoa Smillalle, mutta sitten palautti rantaa pitkin, ja seuraaminen rantaa pitkin oli tosi huono, kuumui vedestä tietysti, ja mä annoin montaa seuraa käskyä, joten taas rapisi pisteitä, ja saimme vaan 13 pistettä siitä rastista..

Viimeinen rasti oli sitten kakkosmarkkeeraus.. Ensimmäinen dami heitettiin veneestä veteen suoraan koiraa kohti, samalla kun heittäjä pillitti sorsapillillä ja ampuja ampui, sitä damia ei sitten saatukaan noutaa vaan koiran piti tehdä täyskäännöstä, ja pellolla tuli toinen heitto.. mutta niin pitkälle me ei päästy, kun Smilla lähti paukkuun vesimarkkeerauksen jälkeen, pysähtyi kyllä heti kun kielsin, mutta se oli jo nolla.. en ole noin provo markkeerauksia kyllä koskaan treenannutkaan..

Ensin olin pettynyt kun emme saaneet tulosta, mutta sitten kun olin miettinyt niin olin tyytyväinen että uskalsin mennä WT kokeeseen, ja että koe sattui olemaan vaativa, niin että kaikki meidän heikkoudet tulivat esille.

Ja kokeessa oli myös paljon hyvää.. Smilla osasi itse tehtävät, linjat, markkeeraukset ja löysi nopeasti damit, ja oli myös ihan hiljaa koko kokeen aikana. Ja vaikka kuumui, niin ei lähtenyt kokonaan käsistä kuitenkaan.. hahaha..

Nyt ollaan sitten treenattu seuraamista metsässä, seuraamista pellolla, seuraamista rantaa pitkin, ja hallittavuutta, hallittavauutta ja taas hallittavuutta..

Ensi sunnuntaina mennään uudestaan WT kokeeseen, Oripäähän.. saa nähdä miten menee.. Mun tuurilla on varmaan taas joku ihan outo rasti, tai jotain muuta mitä me ei osata : ) mutta odotan kuitenkin sitä koetta innolla, koska hauskaahan se on..

2.jpg

Tänään kävin Kirsun hallissa seuraamaan tokokoetta ja EVL koirat.. Nimenomaan uudet säännöt ja liikkeet kiinnostaa.. Hmm.. on se merkitön merkki kyllä haasteellinen ja on toi paikallaistuminen/makaaminen/luoksetulo rumba myös outo.. ei voi muuta sanoa.. Ja kierrä liike vie niin paljon tilaa että sitä piti tehdä ihan erikseen viimeisenä liikkeenä kaikille korille erikseen.. Oli hyvä käydä katsomassa.. en varmaan enää käytä targettia merkittömälle merkille opettamiseen, vaan pelkästään eteen käsky.. sen mä ainakin päätin kun katselin ne renkaat mitä lattialla oli, oli jopa kaksi rengasta missä monta teippipalaa.. hoho.. jos targetilla opettaa, niin koirahan hakeutuu johonkin teippipallelle seisomaan, ja jos on noin paljon niitä merkkejä, niin plörinäksi menee koko liike..

Pidin pitkän tokotauon Smillan kanssa, kun nome ja WT on vienyt niin paljon aikaa. mutta nyt ollaan taas treenattu tokoa melkein päivittäin.. ja kyllähän Smilla oppii nopeasti.. Jos pääsisi talven aikana starttaamaan EVL:ssä.. olisi se niin kivaa : )

9.jpg

DSC_0330.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

NOME B ALO1, RTK2 ja muita kuulumisia

Torstai 3.9.2015 klo 23:37

23.8 oltiin Smillan kanssa nome kokeessa, ja sehän meni hyvin.. Koe tuntui helpolta, ja Smilla oli aivan ihana, todella reipas, tottelevainen ja hieno kaikin tavoin. Olen niin iloinen tästä ykkösestä :) Arvostelu löytyy Smillan tulossivulla ja uutisissa.

Kuva: Tuula Hursti ( kuva on treeneistä )

5.jpg

29.8 oli Demin vuoro olla reipas ja taitava. Silloin osallistuimme pitkästä aikaa rallytokokokeeseen. Ollaan treenattu todella vähän, mutta siitä huolimatta Demi teki hienosti, ja saimme RTK2. 92p Sij.2. Se oli niin mukavaa olla Demin kanssa kokeessa. Demi sopii minulle kun hanska käteen.. on se vaan niin ihana. Maailman paras Demi:)  Seuraavaksi sitten voittajaluokkaan. :)

2.jpg

Smillan kanssa oltiin taas Jessican koulutuksessa, toko on ollut tauolla, joten paljon on treenattavaa, Jessican kanssa otettiin merkkiä, seuraamista ja kierrä.

DSC_0017.jpg

Smillan kanssa olen treenannut paljon nomea ja myös peltotreenejä. Suuntia ja pillikuuliaisuutta on ollut nyt työn alla, ja aika hyvin on mennyt, ja Smilla alkaa olemaan aika kuuliainen.

Myös vesiohjauksissa on Smilla ruvennut kuuntelemaan, joten eteenpäin mennään, hitaasti mutta varmasti. Kyllä Smilla voi välillä vielä kuumua, mutta nyt tiedän miten saan sen rauhoittumaan, eikä se enää lähtee käsistä.

WT kokeeseen olisi niin kiva mennä, mutta katsotaan miten treenit menee, nykyään Smilla on kyllä hiljaa, joten ehkä ehkä.. saa nähdä :)

Molli porskuttaa mukana, on se uskomaton.. 14v ja kohta 4kk..

Kuvat: Tuula Hursti

32.jpg

00.jpg

12.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Treenejä

Perjantai 24.7.2015 klo 21:04

Nometreeneissä Smilla on oppinut keskittymään paremmin, osaa käskyllä rauhoittua, ja saadaan sen takia enemmän onnistumisia. Olen ottanut taas pallon mukaan myös nometreeneihin. Kun pallo odottaa maassa meidän takana, niin silloin Smilla keskittyy paremmin.. ihme kyllä...

Olen tehnyt Smillalle myös jälkeä. Se on niin Smillan laji. Kepit se oppi heti, ja osaa hakea jäljen jo kauempaakin, eli janan treenaminen on jo aloitettu.. Eilen tein ehkä 400 m pitkän jäljen, johon laitoin 6 keppiä, vähän namjea siellä täällä, ja niin hienosti Smilla kyllä jäljesti ja nosti kaikki kepit.

Tehtiin myös esineruutua, ja sehän oli helppo nakki :)

Uudet EVL:n liikkeet on nyt työn alla, ja hyvältä näyttää.. on se niin fiksu likka kyllä.

Demi raukka tekee pesää ja on valeraskaana, mutta on kuitenkin päässyt myös vähän treenaamaan. On treenannut noutamista ja rallytokoa. 

Seuraaminen oikealla puolella alkaa sujumaan oikein mukavasti. Ja muutenkin RT likkeet sujuvat kivasti.

Aika huonosti on RT kokeita täälläpäin kesällä ja syksyllä.. mutta tavoitteeni on saada tänä vuonna ainakin voittajatulokset kasaan, ja kivaa olisi päästä starttaamaan myös MES luokassa, mutta saa nähdä miten menee. Demi on kyllä hyvä Rallytokossa, Demi tykkää ja on iloinen ja reipas. Kiva laji Demille.

Kuvat: Tuula Hursti

1.jpg

9.jpg

8.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

3.jpg

4.jpg

2.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

13.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rallytokopäivä ja BH-koe

Sunnuntai 19.7.2015 klo 23:01

DSC_0001_2.jpgCanidae järjesti viime viikonloppuna rallytokopäivän. Vetäjänä oli Anna Klingenberg, ja käytiin läpi kaikki voittajaluokan kyltit ja suoritusohjeet..

Päivä oli lämmin, ja Demi oli laiska..

Demillä ja Smillalla oli juoksut kesäkuussa, ja nyt Demillä on juoksukooma, ja rupee kohta tekemään pesää ja "odottaa taas vauvoja" ja tissit kasvaa.. valeraskausoireita taas pukkaa.. Raukka :(

Niin paljon Demi kuitenkin jaksoi, että kokeiltiin kaikki voi kyltit, ja totesin, että onpas meillä opettelmista!! Ei ole todellakaan helppo tämäkään laji. Mutta heti kun Demi taas piristyy ruvetaan harjoittelemaan, ja sitten katsotaan miten me pärjätään..

Ensin meidän täytyy kuitenkin vielä saada viimeinen hyväksytty tulos avoimestakin..

Smillan BH koe.

Smilla oli valtavan hieno, ja olin niin ylpeä siitä. On se niin ihana työmyyrä kyllä, ja teki juuri niin kun se osaa. Koe meni kyllä helposti läpi.

Onneksi meidän pari oli doberman joka oli hyvin ohjaajansa hallinnassa ja pysyi hyvin paikallaolossa, koska tässä kokeessa tapahtui kyllä kaikenlaista, ja vaan muutama koira pysyi paikallolossa, ja monet koirat lähtivät kesken suoritusta toisen koiran luokse :(

Kuvat: Eija Kärkinen.

1.jpg

0.jpg

3.jpg

2.jpg

6.jpg

7.jpg

5.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »

Google Analytics Alternative