Vuoden toko- ja rallytokokoira

Keskiviikko 28.2.2018 klo 9:23

Smilla palkittiin Canidaen vuosikokouksessa. On Vuoden tokokoira sekä Vuoden Rallytokokoira 2017. Vaikka me kisattiin niin vähän viime vuonna. Hieno Smilla!

Smilla2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Smilla RTVA

Lauantai 24.2.2018 klo 22:47

Smilla sai tänään 100p Sij.1 Raaseporin rallytokokokeesta, ja on nyt Rallytokovalio.

Demikin osallistui, mutta mä sössin Demin radan, kun sekoilin spiraalissa, ja radan alussa jouduimme uusia 2 tehtävää, joten luopuin. Sekin oli tyhmää, koska oltaisi saatu ihan ok tulos vaikka spiraalista olisi tullut -10.. Oltiin aamulla molemmat vähän tahmeita, ja se meni nyt näin.

Mutta onneksi osasin olla skarppi Smillan radalla, ja Smilla oli  kiltti ja teki niin hyvin kaikki. On se kivaa kun ainakin Smillasta tuli valio :)

Smilla_rtva2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pitkästä aikaa vähän kuulumisia

Torstai 22.2.2018 klo 22:50

Aloitan Loppanista :) Loppan on nyt 5 kk ja on niin mukava ja kiltti pentu. Sisäsiistiksi siitä tuli jo 3 kuukautisena, ja ei ole sen jälkeen kertaakaan tehnyt sisälle. Se nukkuu pitkät yöt, eikä se tee mitään pahaa.. Oppii helposti ja on kaikin tavoin niin ihana. Olen niin onnellinen Loppanista, ja nyt täytyy vaan toivoa että se on terve. Luonne on kyllä 10+. Smilla ei tykännyt, se kesti 3 kk ennen kun Smilla hyväksyi sitä. Demi oli alusta asti kiltti. Demi on niin mainio. Olen yrittänyt olla järkevä ja treenata vaan maltillisesti Loppanin kanssa, ja nomea en ole juuri sen kanssa treenannut. Vaan sen verran että olen opettanut luovutukset ja nenänkäyttöä. Tokossakin ollaan menty hitaasti eteenpäin. Käytiin Jenni Ojalan luona hakemaan vinkkejä seuraamiseen, ja hyviä vinkkejä kyllä saatiin.

Video Loppanin tokohömpästä löytyy täältä.

Tässä kuvia Jenni Ojalan treeneistä.

8.jpg 92.jpg

10.jpg 11.jpg


Smillan ja Demin Rallytulokset

Smilla ja Demi ovat molemmat saaneet RTK4 koularit, ja molemmilla on 2 tulosta yli 95p. Pitkän tauon jälkeen otin myös Demin mukaan kisaamaan, ja sehän yllätti kaikki ja voitti koko kisan täydellä pisteillä, ja vielä 10-vuotis päivänä.. On se niin hauska kikkura kyllä.

Tässä Smillan ja Demin Rallytulokset:

Smilla: 25.11 Raaseporissa 97p, 2.12 Janakkalassa 96p. 30.12.2017 Hyvinkäällä 92p ja 27.1.2018 Vantaalla 94p.

Demi sai Hyvinkäältä 100p ja Vantaalta 98p ja myös tämän kisan Demi voitti ja Smilla tuli toiseksi :) hauska päivä.

Hirveen hauska toi Rally kyllä on, ja mukavaa kun myös vanhan koiran kanssa voi harrastaa.

27067506_10213864144050836_7814775764454984973_n.jpg

Tässä poseerauskuva Vantaan kokeen palkintojen kanssa. Demi voitti ja Smilla tuli toiseksi :)

Kommentoi kirjoitusta.

God Jul!

Sunnuntai 24.12.2017 klo 11:32

storre.png

Kommentoi kirjoitusta.

Loppan

Lauantai 28.10.2017 klo 18:01

Jag har två gånger varit och hälsat på valparna, och i onsdag hämtar jag hem Loppan. Jag hoppas allt går bra och att Smilla vänjer sig snabbt vid sin nya kompis. Tror inte att det kommer att vara några problem med Demi. Hon är så snäll och glad.

Har införskaffat hundgrind som ska monteras upp i sovrumsdörren, och kevythäkki, har jag också köpt, så att man emellan kan lägga in valpen dit.. Mina hundar lever ju med mig, dom är aldrig i burar eller bakom stängda dörrar, men nu kanske dom får vara skilt den första tiden.. Få se hur det går. Hundgrind till köket ska jag ännu skaffa bara jag hittar en av passlig bredd och höjd. Konstigt med hundgrindar, att om dom är höga så är dom också breda. Ibland kan man ju faktiskt också behöva en hög men smal.

Litet spännande är det nog, och jag tycker att jag inte kommer ihåg nånting hur det är att ha valp i huset. Har kollat på Retriever training, Guru style, med Keith Matthews. Oj vad man blir inspirerad av hans sätt att skola sina hundar. Loppan kommer i första hand att tränas i apportering, men kanske vi ändå åtminstone vintertid också tränar lydnad och rt. Roligt ska det bli i varje fall.

Och nog är hon ju söt.. Här är hon 5 veckor.

Loppan.jpg

Loppan2.jpg

Loppan3.jpg

Loppan4.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

MES luokan korkkaus

Lauantai 28.10.2017 klo 17:50

Smillan eka startti Rallytokon Mestariluokassa meni hyvin. Itse mokasin, jälleen kerran. Laitoin Smillan makaamaan väärään paikkaan käytösruudussa, siitä -1p. ja sinne meni myös meidän valionarvon oikeutettu tulos, eli saatiin 94p Sij. 1/12.  Mutta hieno tulos, ja Smilla teki kaikki hyvin. Nyt tiedän että 95p on mahdollista saada, joten nyt ruvetaan metsästämään valiotulokset.

0.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Uusi pentu

Lauantai 7.10.2017 klo 22:00

Tällainen pieni kirppu muuttaa meille lokakuun lopussa :) Pentu tulee Metsäsuharin kennelistä.

v.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Smillalle JK1

Lauantai 7.10.2017 klo 21:56

Oltiin Smillan kanssa jälkikokeessa, ja hienosti meni. Jana, joka on ollut niin vaikea, meni täydellisesti ja Smilla löysi kaikki kepit. Pari pistettä meni janalta, ja ne pistementykset saa laittaa ohjaajan piikkiin, eisneestä 29p. Tottis meni hyvin, eteenmenossa 2 käskyä maahanmenoon, ja hypyssä kosketti estettä ja istui vinosti edessä, muita virheitä Smilla ei tehnyt. Pisteitä saatiin maastosta 197 ja tottiksesta 95, yhteensä 292p 1-tulos ja JK1. Kivaa oli olla PK kokeessa, ensi vuonna sitten kakkosluokkaan. Smilla on hyvä jälkikoira ja muutenkin taitava ja ihana harrastuskaveri.

smilla_jalki.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Treenikuvia

Lauantai 2.9.2017 klo 23:10

6.jpg

5.jpg

7.jpg

3.jpg

22.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Smillalle EVL1

Lauantai 2.9.2017 klo 22:59

Meillä on ollut pitkä koetauko, mutta nyt olen ilmoittanut Smillan muutamiin kokeisiin. Tänään oltiin TOKO kokeessa, ja se meni todella hyvin. Ollaan treenattu ahkerasti, ja se kyllä näkyi tämän päivän kokeessa. Tuomarina kiltti Harri Laisi :) Harri sanoi että Smilla on niin hyvä, ja parasta on että häntä heiluu koko ajan.. No sitä se kyllä tekee. Mun rakas pieni työmyyrä.

Pisteitä saatiin seuraavasti:

Paikallaistuminen: 10, Paikallamakaaminen ja luokstulo: 10, Seuraaminen: 9,5, Z: 10, Luoksetulo: 9,5. Eteenmeno ja ruutu: 10, Ohjattu nouto: 10, Kiertohässäkkä: 9, Tunnistusnouto: 10, Kauko-ohjaus: 9

yht: 308,5p Sij.1 KP

Smilla_toko2.jpg

2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Demille MES hyv

Lauantai 11.2.2017 klo 21:12

Oltiin 29.1 Demin kanssa Rallytokokokeessa. Harmittaa kyllä suunnattomista kun saimme yksi -10 virhe, koira oikella, käännös oikeaan, tehtiin eri aikaan. Huomasin sen, mutta en uusinnut, joku ihme oikosulku sekin.. Muuten rata meni melkein kokonaan puhtaasti, vain 1 -1p tuon harmittavan -10 lisäksi.  Mutta hyväksytty tulos kuitenkin 89p ja sij 2/17.

Olen treenannut koirien kanssa paljon rallytokoa, ihan sen takia että se on helppo laji treenata yksin, ja talvella ei muuten juuri mitään tapahdu, heikosti on ollut kimppa-nometreenejäkin. Treenaaminen on kyllä auttanut, koska Demi oli iloinen ja hyvä. Niin kauan kun Demi on näin iloinen ja reipas, ja tykkää tehdä, jatkamme tässä lajissa. Kyllä RTVA olisi niin kiva saada :)

Smilla ei voinut osallistua, koska Smillalle alkoi juoksut, mutta Smilla on kyllä aika valmis voittajaan..  Hyvin seuraa oikealla puolella, melkein parempi kun vasemmalla.. :)

On ollut ihanaa kun ollaan päästy lenkkeilemään jäällä, ja olen myös treenannut nomea Smillan kanssa lenkkien yhteydessä. Pillikuuliaisuutta, suunnat ja tottelevaisuutta ollaan nyt hinkattu viime päivinä.. Vähän on päänuppi sekaisin kun on juoksut, mutta kyllä nome vaan on niin Smillan laji. Ja on se ihan paras laji, olen kyllä samaa mieltä..

Demikin on päässyt noutamaan, ja hyvin sekin osaa.. Jos olisin tajunnut leikata Demiä nuorempana, niin kyllä oltaisi kyllä päästy Demin kanssa paljon pidemmälle, sekä nomessa että Wt:ssä. Valeraskaudet vei niin paljon aikaa aina kisakaudelta, että aika loppui kesken.. Oikein harmittaa.

Ja vähän kuvia :

2.jpg

6.jpg

3.jpg

07.jpg

08.jpg

0.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Smilla näyttelyssä ja Vuosi 2016 pulkassa

Sunnuntai 1.1.2017 klo 0:41

Smilla_tva.jpg11.12 oltiin näyttelyssä. Huomasin että Voittaja 2016 näyttelyssä oli britti tuomari ja koska britti tuomarit yleensä antavat käyttiksille H:n, päätin ilmoittaa Smillan sinne. Kallista oli.. hui.. Mutta kyllä se kannatti, koska vaikka arvostelussa ei ole mitään muuta hyvää kuin että Smilla on lihaksikas, niin saatiin H:n. Smilla oli ainoa käyttölinjainen narttu ja taisi olla vaan yksi käyttölinjainen uroskin mukana. Oli se niin kivaa että saimme H:n, koska Smillasta tuli TVA.

Arvostelu: Yellow. Not typical in head, lacks of shull & depth of muzzle. Did not have body and bone. Was not typical outline. Was nicelly muscled. When mowing, not presenting typical picture. Coat not good!

Voi Smilla, mun silmissä Smilla oli kyllä kaunein kaikista. Muuten oli oikein hauska päivä. Monet tuli kysymään minkärotuinen Smilla on. Ja Smillaa ihailtiin kovasti. Smilla käyttäytyi todella rauhallisesti ja hyvin, vaikka se ei oikein muuten viihdy vieraiden koirien kanssa. 

6.12 oltiin Lohjalla tokoilemassa. Saimme kakkostuloksen, Smilla otti todella paljon häiriöitä hallista, eikä keskittynyt ollenkaan. Ei olla juuri treenattu tokoa hallissa, eikä pitkään aikaan vieraissa paikoissa, ja muutenkin treenattiin liian vähän ennen tätä koetta. 

Pisteitä saatiin seuraavasti: Istuminen ryhmässä: 10, Paikalla makaaminen ja luoksetulo: 8, Seuraaminen: 8,5, Z: 10, Luoksetulo: 7, Ruutu: 10, Ohjattu nouto: 0, Kierrähässäkkä: 8,5, Tunnistusnouto: 9, Kaukkarit 7  EVL2 248,5p

demi_sot2.jpg

Demi täytti 30.12 9 vuotta. Demi on kun nuori koira. On se niin rakas. Toivottavasti se saa elää vielä monta vuotta. 

Harrastusrintamalla on ollut vähän rauhallisempi. Ollaan treenattu rallytokoa, ja Smillan kanssa olen jäljestänyt pellolla pari kertaa. Hyvin Smilla kyllä jäljestää, ja nostaa kepit. 

Vuosi 2016 oli kyllä hieno vuosi koirarintamalla. Smillan kanssa osallistuimme 7 kertaa EVL:ssä, tuloksena 5 ykköstulosta ja 2 kakkosta, ja Smillasta tuli TVA. SNJ:n tokomestaruus oli myös hieno saavutus.

Rallytokossa startattiin 6 kertaa ja Smilla sai koulutustunnukset RTK1 ja RTK2.

Paras saavutus tänä vuonna on kuitenkin NOME B:stä 2 x AVO1, ja vielä peräkkäisenä päivänä. Se oli mahtava viikonloppu, ja oli ihana olla kokeessa koiran kanssa joka osaa ja myös tekee sen minkä osaa. Myös WT:n AVO1 ja voitto lämmitti mieltä.

Demi sai Rallytokosta RTK3 ja yksi hyväksytty tulos MES luokasta. 

Ensi vuonna Smilla starttaa NOME B:ssä ja WT:ssä voittajassa ( toivottavasti ). Tarkoitus on myös startata PK-jälki kokeessa, ja jatkamme myös rallytokossa. Rallytoko on kyllä hankala laji minulle. Mutta kai mä opin, kunhan treenaan. 

Uuden vuoden kunniaksi päivitin kotisivumme. Samalla muutin sivujen ulkoasu ja päivitin kaikki sivut!

Hyvää Uutta Vuotta!

 

3 kommenttia .

Tuloksia

Tiistai 8.11.2016 klo 23:39

29.10 Rallytoko Karjaa
Smillalle AVO Hyv 96p Sij. 3/24.

Muuten hieno rata, mutta mä tein ensin virheellisesti pujottelu oikealle, eikä vasemmalle, joten jouduttiin uusia sen, ja siitä -3p. Tuomarin kommentti: Täsmällistä kaunista työskentelyä.

Demikin osallistui, ja meille 3 x -10. Molemmat tuplasaksalaiset, tuomarin mukaan tehtiin ne eri aikaan.. ja käännös oikealla niin ohjaaja ei kääntynyt paikallaan.. voi voi.. Yksi liike uusittiin, ja parista liikkeistä tuli -1..  Mutta Demi oli reipas, ja rata tuntui muuten ihan kivalta. Joten lisää treeniä, niin kyllä se siitä rupee sujumaan.


15.10 WT Koe Loppi

Smillalle AVO1 Pisteet: 14 17 18 14 20 Yht. 83p ja Sij.1

14724287_1561993740482596_852037022_o.jpg

Vitsi tää tuntui kyllä mannalta :) Olin päättänyt että kaikki damit pitää saada ylös, ja ohjasin kyllä vähän liikaakin. Yhdessä rastissa ohjasin ihan turhaan, ja häiritsin vaan Smillaa, siitä rastista vaan 14p. Ja ensimmäisessä rastissa mun olisi pitänyt lähettää heti linjalle, kun koira ei voinut nähdä pudotsupaikkaa, mutta muuten meni hyvin ja kaikki damit saatiin talteen, ja vielä voitettiin :) jippii.. Smilla oli niin hieno. Walk-upissa seurasi tiivisti ja tarkkaavaisena ja oli kun unelma.. 2 rastia tehtiin parityöskentelynä, mm viimeinen rasti josta saatiin täydet pisteet. Smilla pysyi koko kokeen aikana rauhallisena, ei kuumunut ollenkaan. On se niin ihana koira, ei voi muuta sanoa. Saksalaisen tuomarin kommentti Smillasta: She's a rocket :) ja viimeisessä rastissa hän sanoi että kyllä se välillä näyttää helpolta, Smillan suorituksen jälkeen :)  Niin ihana kun koira tekee noin hienosti työtä.


1.10.2016 TOKO Inkoo

00.jpg

Smillalle EVL1 263p Sij.1

Paikallaistuminen 10, Paikalla makaaminen ja luoksetulo 10, Seuraaminen 9, Z 9, Luoksetulo 8,5, Ruutu 10, Ohjattu nouto 0, Kiertohässäkkä 10, Tunnistusnouto 9, Kauko-ohjaus 8.

Koe meni muuten niin hyvin, mutta harmittavasti Smillan keskittyminen herpaantui ohjatussa noudossa, ja niin Smilla meni nappaamaan keskimmäistä kapulaa, eikä totellut seis käskyäkään, kun en ole sitä ollenkaan treenannut. Tämä on ollut meidän varmin liike.. voi harmin paikka.. Mutta ykkönen kuitenkin ja voitto. Hieno Smilla!


25.9.2016 Labradorien tokomestaruus Vihti
Smillalle EVL1 265p Sij.2

Paikallaistuminen 10, Paikalla makaaminen ja luoksetulo 10, Seuraaminen 8, Z 7, Luoksetulo 8, Ruutu 6, Ohjattu nouto 10, Kiertohässäkkä 10, Tunnistusnouto 10, Kauko-ohjaus 6.

Tämä koe ei mennyt hyvin.. Mulla oli huono fiilis, ja se tarttui varmasti koiraan.. tsempattiin kuitenkin koetta läpi, ja saimme jälleen kerran ykkönen, ja sij. toiseksi.


18.9.2016 Rallytoko Kirkkonummi
Demille ensimmäinen MES tulos 89p ja Smilalle AVO Hyv 95p. Sij 1.

02.jpg

Kiva MES rata, joka oli mulle ja Demille sopiva.. mutta 2 x -3 taas sen takia että mä en ole jaksanut lukea sääntöjä..

Smilla voitti vaikka rata ei mennyt ihan puhtaasti..

Kommentoi kirjoitusta.

Smillalle NOME B:stä 2 x AVO1

Keskiviikko 14.9.2016 klo 23:59

Huippuviikonloppu takana. Päästiin sekä lauantaina että sunnuntaina Raaseporin NOME B kokeisiin. Lauantaina koe oli Antskogissa ja sunnuntaina Katteluksessa Mustiossa. Kokeet olivat kivoja peruskokeita ja niin sopivia meille. Niin me saatiin molemmista kokeista AVO1 ja siirto voittaja luokkaan. Uskomatonta : )

Arvostelut löytyy tulossivulta

DSC_01712.jpg

000.jpg

2 kommenttia .

Smillalle NOME B:stä AVO2

Keskiviikko 14.9.2016 klo 23:47

Kiva koe joka muuten tuntui helpolta, mutta kakkosmarkkeeraus oli vaikea. Mutta ykkönen ei ollut kaukana.

Arvostelu

Kommentoi kirjoitusta.

Smillalle TK4

Keskiviikko 14.9.2016 klo 23:31

20.8.2016 Toko Lohja.

Tuomari Harri Laisi. Tämä oli Smillan neljäs startti EVL:ssä ja koe meni oikein hyvin. Smilla on nyt näyttelytulosta vailla TVA. On se niin ihana harrastuskaveri. Toivottavasti joku näyttelytuomari antaa Smillalle H:n että siitä tulisi ihan virallisesti TVA.

TK42.jpg

Pisteet:

20-8-2016_15-15-16.jpg

DSC_0153_2.JPG

DSC_0156.JPG

DSC_0157.JPG

21-8-2016_10-54-56.jpg

DSC_0160.JPG

DSC_0167.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Sunnuntai 7.8.2016 klo 12:52

Jos päivittäisin tännekin vähän kuulumisia.

22.jpg

Smilla on treenannut nomea, tokoa ja ollaan myös oltu muutaman kerran hakumetsässä. Smilla on niin ihana koira, että sen kanssa voi harrastaa mitä vaan, se on aina yhtä innokas. Nomessa on harmittavasti taas kuumunut, mutta luulen että se johtui juoksusta, koska nyt on taas mennyt paremmin.

Andrean kanssa käytiin Nannan luona Västanfjärdissä treenaamassa vesijuttuja. Se oli niin hyvä treeni, ja siellä Smilla käyttäytyi ja osasi hyvin jopa pitkiä sokkolinjoja vedessä.

Tällä viikolla oltiin Sirke Viitasen tottiskoulutuksessa, halusin neuvoja esteisiin, ja niitä kyllä sain. Sekä A että metrin este onnistuivat hyvin, kun teimme Sirken neuvojen mukaan.

DSC_01502.jpg

DSC_0162.jpg

Demi on myös treenannut nomea ja rallytokoa, mutta missään kokeissa ei olla käyty.. Olen vähän leikinnyt ajatuksella että starttaisin Demin kanssa vielä kerran nomekokeissa, eli kiharamestaruudessa joka pidetään syyskuussa Inkoossa.. mutta saa nähdä viitsinkö ruveta vääntämään varisten kanssa, ja on muutenkin taidot vähän ruostuneet. Ja kiharamestaruus on harmittavasti samana päivänä kun labradorien tokomestaruus.. Mutta saa nähdä mitä me tehdään. Demi on niin pirtsakka ja iloinen leikkauksen jälkeen, joten se kyllä tykkää tehdä.

Kuviakin on otettu paljon, pitäisi joku päivä jaksaa laittaa ne galleriaan.

DSC_0481.jpg

SNJ:n tokomestaruus

23.jpg

Smillan kanssa oltiin 3.7 Snj:n tokomestaruudessa. Smilla voitti kakkostuloksella. Sillä oli juoksu just tulossa, eikä ollut omaa itsensä. Se on niin epävarma muita koria kohti juuri juoksun yhteydessä, ei ole muutenkaan mikään sosiaalinen, mutta normaalisti sietää niitä kuitenkin..

Paikallaistumisella se jämähti, istui kun liimattu, eikä mennyt maahan edes kolmannella käskyllä. Paikalla istumisesta 10.  Luulen että tämä johtui osittain siitä että olen palkannut istumisesta paljon enemmän kun maahanmenosta, mutta myös siitä että se oli niin epävarma siinä muiden koirien kanssa rivissä. Joten harmittavasti nolla paikalla makaamisesta. Sitten tapahtui vähän sitä sun tätä.. Z:ssa ei taaskaan istunut joten siitä 7, ja kun liikkeet vedettiin kaikki putkeen (paitsi kiertonouto) ilman taukoa, tuli varmaan myös uskonpuutetta, koska kaukkarit oli viimeinen liike ja siinä Smilla jumppasi vähän omia juttuja. Kaukkareista vaan 5. Tunnarit ja ohjattu oli melkein kaikille koirille vaikeita, koska nurmikko oli pitkä, kapulat eivät näkyneet, ja kehänauha ja kaikki tavarat olivat juuri kapuloiden edessä.. mutta Smilla suoritti nämä likkeet hyvin, molemmista 9. Seuraaminen oli hyvä, siitä 9. Luoksetulossa maahanmeno taas tökki, kaksi käskyä heti sivulla maahanmenoon, ja sitten molemmat pysähdykset venyivät, siitä 6. Eteenlähettämisessä lähti hyvin eteen, mutta sitten kun käskin ruutuun, niin ei heti lähtenyt vaan jäi pyörimään paikallaan, uusi seiso käsky ja sitten lähti hienosti ruutuun ja loppu hyvin, pisteet 7,5. Kiertonouto tehtiin viimeisenä liikkeenä kaikille koirille peräkkäin, ja se meni hienosti, siitä 10.

Hienosti Smilla kyllä teki vaikka ei ollut omaa itsensä juoksun takia.. Yritti parhaansa, ja oli reipas.

Tulos EVL2 236p Sij 1. Ja Snj:n TOKO mestari. Hienoja palkintoja saimme!

8.jpg

DSC_0016.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Demi

Lauantai 18.6.2016 klo 16:25

Demi on steriloitu. Vihdoinkin sain aikaiseksi viedä sitä, ja oli se hyvä, koska munasarjat olivat täynnä kystoja. Demin valeraskaudet ovat olleet ihan kamalat, ja ovat vaan pahentuneet iän mukaan. Nyt on kivaa, nyt voidaan rallatella, ja tehdä muuta kivaa. Demi on niin hyvässä kunnossa että en raaski jättää sitä vaan sohvalle makaamaan.

Demi_pipi.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Smillan toinen EVL1

Lauantai 11.6.2016 klo 11:35

9.6 starttasimme jälleen tokokokeessa. Smilla oli todella reipas ja kiltti. Kivaa oli olla kehässä sen kanssa. Oli hyvin tuulinen päivä, ja tunnareissa tapahtui sitten sellaista mitä Smilla ei kyllä koskaan ennen ole tehnyt, eli se nosti viereisen kapulan, huomasi kyllä heti että se oli väärä ja vaihtoi oikeaan, mutta sehän oli jo nolla. Mietin että haju levisi kun oli niin kova tuuli.. Ja Smilla kyllä kyttäsi liikkuriakin todella tarkasti, joten sen keskittyminen ei ollut paras mahdollinen..

Z oli sitten heti perään, ja jotenkin fiilis meni siitä nollasta, ja alku oli todella huono, huono seuraaminen, ja sitten Smilla ei tietenkään istunut. Tätä ollaan treenattu todella paljon, joten vähän olen pettynyt ettei se sitten kokeessa toiminutkaan.

Ohjattu nouto, kiertonouto, ruutu, seuraaminen, nämä ovat meidän vahvimmat liikkeet, vaikka Smilla kyllä huomaa kaikki, ja vauhdissa pitää laittaa nenä maahan ja tsekata eteen ringin kalkkiviivat, ja kaikki muut pienet merkit ja nauhat..

Luoksetulossa tuli taas liian kovaa, niin että pysähdyksen venyivät, varsinkin maahanmenon, ja kaukkareissa ei tehnyt niin kun treeneissä tälläkään kertaa..

Mutta näin se sitten menee, kun ruudun ja kierrähässäkän treenaaminen on vienyt niin paljon aikaa, niin sitten tulee liian vähän treenattua muut liikkeet.

Seuraavaksi mennään labbisjoukkueen kanssa SNJ:n tokomestaruuteen. Jännää..

Olen kuitenkin todella tyytyväinen, kun pisteet riittivät ykköstulokseen. Nyt puuttuu vaan 1 ykköstulos ja näyttelytulos.. puh, se voi olla vaikeita saada.

Pisteet:

Paikalla istuminen 10,  Paikalla makaaminen ja luoksetulo 10,  Seuraaminen 9,  Z 6,5 Luoksetulo 8,5,  Ruutu 9,  Ohjattu nouto 9,5,  Merkin kiertäminen, pysähtyminen ja ohjattu noutaminen esteen yli hypäten 9,5,  Tunnistusnouto 0,  Kaukoohjaus 8,5

257p  Sij.2

2.jpg
Pelkillä ykköstuloksilla ollaan edetty tokossa, joten tyytyväinen saa olla. Hieno Smilla.
3.jpg


Ensimmäinen startti NOME:n AVO luokassa

5.6 oltiin NOME kokeessa. Päätin ilmoittautua kun se kerran täällä lähellä oli, vaikka kyllä tiesin että Smilla ei ole nyt tällä hetkellä ollenkaan valmis avoimeen luokkaan. Kevään treeneissä Smilla on taas kuumunut todella paljon, ollut kuriton ja hektinen..

Ja niin se sitten olikin että kierroksilla se kävi, ei keskittynyt.

Ensin piti hakea hakuruudusta yhden riistan. Sieltä Smilla toi kanin. Hakuruutu oli täynnä nokkosia, ihan outo juttu. Smilla hyppäsi kun jänis siinä, kun nehän poltti :(

Sitten tuli kakkosmarkkeeraus, toinen veteen ja toinen maalle, vesi oli kuopassa, Smilla ei meinannut päästä ylös sieltä, kun sillä on niin lyhyet jalat. Vedessä oleva riista Smilla haki suoraviivaisesti, mutta kävi kierroksilla, eikä tuonut sen heti mulle.. Tulihan se sieltä kuitenkin, mutta toinen riista se ei muistanut, vaan sitä se selvitti haulla. Tällä kertaa toi riistan nätisti käteen.

Sitten oli ohjaus veden yli, siitä piti jatkaa matkaa vielä pellon yli pienelle saareekkeelle. Markkeerauspaikat vetivät siinä vierellä. Smilla ei kuunnellut, ei mennyt pellon yli, pysähtyi kyllä kun vihelsin, mutta ei totellut mun ohjauskäskyt, joten päätin keskeyttää..

Tuomari sanoi että oltais saatu vielä jatkaa hakuruutuun, joten mahis kolmoseen olisi ollut vielä, mutta en viitsinyt laittaa se sinne nokkosten sekaan polttamaan vatsanahkaansa, ja hyvä näin.. Treenataan enemmän, ja mennään sitten myöhemmin kesällä uudestaan. Kai se tulos joskus tulee, jos ei tänän vuonna, niin sitten ensi vuonna. :)

ARVOSTELU

Haku: Hausta vain näyttö yhdestä riistasta, koska ohjaaja keskeyttää ennen toista osuutta.
Ohjattavuutta: On osittain ohjattavissa, mutta ei riittävästi selvittääkseen tehtävän.
Paikallistamiskyky:  2 M. Näkee molemmat heitot. Selvittää toisen heiton määrätietoisesti. Ensimmäisestä heitosta ei selvää kuvaa, selvittää sen lähinä haulla.
Riistan käsittely: Oma-aloitteiset talteenotot.  Suurimmaksi osaksi hyvät palautukset ja luovutukset. Yhden lokin kanssa käyttäytyy oudosti, mutta tuo lopulta ohjaajalle.
Passityöskentely: Hyvä
Muut ominaisuudet: Ui mielellään. Tarkkaavainen ammuttaessa.
Yleisvaikutelma. Nopea koira, jonka keskittyminen ohjaajan käskyihin (ohjaus) voisi olla parempi ja ohjaajan mielestä koira tänään käy kierroksia, jonka takia hän päättää keskeyttää kokeen.

Tuomari oli mukava Tobina Nyman.

Kommentoi kirjoitusta.

EVL1 ja RTK1

Perjantai 6.5.2016 klo 10:39

Smilla on taas ollut niin hieno tyttö ja saanut hienoja tuloksia.

5.5  Smillalle RTK1

Oltiin labradorikerhon RT mestiksessa Vihdissä, ja Smilla sai ALO Hyv. 98/100p RTK1 ja tuomarin palkinto : ) sij. 4 tai 5, mukana jotain 30 koiraa.

12.jpg

5.jpg

23.4 Smillalle EVL1

Smillan ensimmäinen startti  EVL:sää, ja ykkönen napsahti, uskomatonta mutta totta : )

On se vaan hauska koira kun se on kokeissa niin kiltti. Niin se teki juuri niin kun se osaa, ja hienot pisteet saimme.

  • Koe alkoi kaukkareilla, ja silloin Smilla ei oikein keskittynyt, katseli kerran pois, joten mun piti antaa sitten lisäkäskyjä, siitä vaan 7.
  • Ja Z oli viimeinen liike, ja minä olin niin onnellinen kun koe oli mennyt hyvin, ja annoin varmaan huonosti maahan käskyn, koska Smilla ei mennyt maahan.. voi voi.. harmitti kyllä, niin helppo juttu, joten Z:sta vaan 6, sinne meni paljon pisteitä.

Muut likkeet meni niin kun osasin arvata..

  • Eteenmeno on ollut vaikeita, ja myös ruutu. Smilla sekoitti kun vaan eteenmenoa junnattiin, niin ruutu jotenkin unohtui, mutta nyt onneksi meni suoraan yhdellä käskyllä eteen, pysähtyi ja jatkoi matkaa ruutuun, siinä makasi kyllä niin jäykkänä ja häntä heilui koko ajan, pelkäsin että tuleeko se pois sieltä, mutta onneksi pysyi.. Sitten kun kutsuin niin tuli niin kovaa että meni vähän ohikin.. Ruudusta 9.
  • Luoksetulossa tuli niin saakelin kovaa, että molemmat pysähdykset meni pitkäksi.. ansaittu 8.
  • Ohjattu nouto ja kierrä härdelli ovat Smillan lempparilikkeitä, ja niitä se tekikin upeasti, ja molemmista 10.
  • Tunnari 9, melkein täydellinen..
  • Seuraaminen 9, tuntui ainakin hyvältä, ja Smilla osaa pakittaakin hienosti.
  • Paikallaistuminen 10,
  • paikallamakaamien ja luoksetulo 10, mun mielestä Smilla meni hitaasti maahan, mutta tuomari ei sakottanut siitä..

Mutta 278p ja sij. 2.. Jiihuu.. EVL1.. Upea Smilla...

2.jpg

15.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »

Google Analytics Alternative