Pian opeissa ja nometreeneissä

Share |

Maanantai 19.10.2009 klo 0:38


Lauantaina vietettiin mukavan päivän Pia Miettisen koulutuksessa. Treenit pidettiin Hofin maneesissa kun oli luvattu sadetta, ilma ei ollutkaan niin huono, mutta maneesissa on aina yhtä kivaa treenata. Demin kanssa aloitettiin luoksetulon pysähdyksillä. Mun piti näyttää miten treenaan, että Pia sitten osaa kertoa onko treeni eteenpäinvievä tai junnataanko paikallaan. No meidän luoksetulotreenistä ei oikein tullut mitään, koska Demi ei kertaakaan pysähtynyt seisomaan, ja lopuksi heitin narupallon kattoon, sinne se jäi roikkumaan, ja treeniaika kului kun minä yritin saada pallo alas:):) Kun  vihdoin ja viimein sain pallon alas, siirryttiin seuraavaan liikkeeseen, ja otettiin ruutua. Oikea paikka haettiin, ja siihen sain Pialta oikein hyviä vinkkejä. Ruudun jälkeen vielä liikkeestä istuminen, joka myös meni ihan Ok, voisi ehkä istua nopeammin, mutta itse olen aika tyytyväinen, ehkä yritän lelulla saada se nopeimmaksi, pitäisi ottaa videolle, että itse näkisin.

Toisessa erässä otettiin idaria kokonaisena liikkeenä, ja siihen olen todella tyytyväinen. Demi teki kaikki jäävät liikkeet oikein, pysyi paikallaan, ja seuraaminenkin oli ihan jees.  Viimeisenä liikkeenä valitsin ohjattua. Demi osaa suunnat ja lähtee nopeasti kapulalle, mutta tappaa kapulan, ja paluuvauhti voisi olla nopeampi. Luovutus on omasta mielestäni ihan hyvä. Olen kokeillut kaikenlaista että saisin Demin tajumaan ettei saa tappaa noutokapulaa, mutta en ole halunnut kieltää, koska epäilen että Demi olisi käsittänyt väärin, ja että paluuvauhti olisi kärsinyt vielä enemmän. Nyt tehtiin kuitenkin niin, että heitin kapulan, jätin Demin istumaan ja menin itse kapulan lähelle seisomaan, ja juuri kun Demi tuli kapulalle, sanoin "sakta", sana joka Demi ymmärtää, ja se auttoi, ei ainakaan silloin tappanut kapulaa, joten tuota pitää nyt jatkaa.. ja sitten on se paluuvauhti vielä, kun Demi ravaa kapulan kanssa takaisin, ei aina, mutta välillä, ja haluaisin että se tulee vauhdilla, samalla tavalla kun se tulee damin kanssa:)

Oli kiva päivä, tykkäsin, ja niin teki Demikin. Kyllä toko on vaan niin hauskaa.

Pia näytti miten paljon hienoja juttuja pieni Ruu jo osaa:) Oli se aika ihana!

Tänään treenattiin nomea. Otettiin vähän walk uppia alussa, jolloin heitettiin dameja häiriöksi, ja sen jälkeen niinkin että aina joku koirista sai noutaa jonkun damin välillä. Tämä meni kaikille hyvin.

Sen jälkeen tehtiin kakkosmarkkeerauksia. Aluksi Demi ei keskittynyt ollenkaan, mutta muutaman toiston jälkeen onnistui tämäkin harjoitus. Demi ottaa damiheittäjästä tosi paljon häiriöitä, se on vähän ärsyttävää...

Me ollaan Demin kanssa kahdestaan treenanneet nyt paljon niin, että olen valinnut jonkun paikan muistipaikaksi, johon olen jättänyt useampia dameja, ja sitten olen lähettänyt linjalle, välillä taakselähetyksenä, ja välillä sivulle. Ja matkaa ja lähetyspaikkaa vaihtanut. Nämä treenit on mennyt hyvin, ja Demin motivaatio on pysynyt koko ajan hyvänä, kun treeni on ollut vaihteleva. Nämä treenit olen tehnyt metsässä.

Tehtiin tänään samantyyppistä treeniä pellolla, mä tein ensin  yhdelle muistipaikalle, mutta sitten kokeilin vielä niin kun Andrea teki Ebballe, että meillä oli 2 muistipaikkaa. Jonkun elukan makauspaikka ja kakkaa vähän häritsi Demin keskittymistä välillä, mutta muuten ihan hyvä treeni. Ja Demin keskittyminen on niin paljon parempi kun siellä ei seiso ketään, vaan damit jätetään valmiiksi muistipaikalle, vaihtamisongelmia meillä ei ainakaan nyt ole.

Oikein onnistunut treeni tämäkin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini