Ida löysi fasaanin

Share |

Torstai 5.3.2009 klo 19:27


25.2.1009_0312.jpg
 

Oltiin taas jäällä lenkkeilemässä, siinä lähellähän oli viikonloppuna fasaanin-jahtia, ja Ida löysi kaisilikosta fasaanin, jonka se toi suoraan minulle !!! Lintu oli elossa mutta oli haavoittunut.

 - Sehän ei ole hyvä, että sinne jätetään haavoittuneita lintuja ja muutenkin tuo jahtiporukka käyttäytyy aika huonosti, koska sinne on jätetty raatoja ympäri metsää. Siellähän kulkee luonnonpolku, ja siellä on paljon ihmisiä lenkkeilemässä. Myös lintu-bongaajia käy paljon. Ihmisille tulee paha mieli, kun törmää verisiin raatoihin. Jos ei itse metsästää niin ei sitä voi ymmärtää..- 

No kuitenkin, Ida on noutaja, ja hieno noutaja, sillä on taipumukset kohdallaan. 10 vuotias näyttelylabbis, joka noutaa haavoitunutta riistaa, ilman minkäänlaista koulutusta. Aika   hienoa:) !!!     

Minähän otin fasaanin mielellään vastaan, koska nythän saatiin ihan tuore hieno fasaani Demille treeniriistaksi. Laitettiin lintu kaverin reppuun ja siellä se matkusti koko lenkin aikana, ja kotona pihalla piti heti testata miten Demi suhtautuu fasaaniin. Demi  nappasi   sen heti suuhunsa ja kantoi ympäri pihaa,  ja hienosti toi minullekin, tuli ihan mun syliin sen kanssa:). Nyt täytyy alkaa treenaamaan enemmän riistojen kanssa, jotta se tottuu niihinkin. Fasaanin kanssa ei ainakaan ollut mitään ongelmia...

Harmi että kamera jäi autoon, etten saanut Idasta kuvia tositoiminnassa.. Demi sai poseerata fasaanin kanssa, ennen kun se joutui pakkaseen.

 

 

 


Kommentit

6.3.2009 12:26  Hanna

WAU, miten hieno Iida, näyttelyvullukka ;) ja miten hieno saalis!
Mut kyllä vaan saisivat mestästäjät käyttää koiraa, niin että noita haavoittuneita eläimiä ei jää kitumaan!!

6.3.2009 15:22  neeroke

Ida on oikea Noutaja, kaikki palikat kohdallaan, mieletön juttu kuitenkin :)

8.3.2009 20:34  Åsa

Joo, kyllähän nuo taipparitreenitkin menivät niin mutkattomasti Idan kanssa, kun se on sille niin luonnollista. Oli niin ylpeä likka kun tuli fasaani suussa, luttana pieni:)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini