Kuluneen viikon treenit

Share |

Sunnuntai 25.1.2009 klo 19.12


demi_ter_sn.jpgMaanantaina treenattiin Tarjan ja Pradan kanssa museokentällä. Ruutua, luoksetuloa ja ohjattua noutoa. Ruutu ja luoksetulo meni hyvin, ohjattu ei mennyt oikein putkeen.. pitää miettiä millä tavalla sitä pitää treenaa, dameilla onnistui paremmin, kun kokeilin pihalla. Tiistaina oli yhteistreenit maneesilla, minulla ei ollut treeni inspistä, sen takia koko treeni meni aika huonosti, ja päätin pitää kokonaan treenitaukoa loppuviikon. Ollaan lenkkeilty paljon, ja pidettiin ainakin melkein treenivapaata, koska olenhan minä opettanut Demille "Give me five" vaikka meille se on "Jess, kyl me ollaan hyviä":)  Hassu koira tykkää hassuista tempuista:)

Tänään mentiin Västankvarniin treenaamaan noutohommia Hannan ja Madden kanssa. Tiesin että pelloilla on paljon lunta, joten suunnittelin meille maltti- ja tottistreenejä auratulla kentällä... Aloitettiin niin että jätettiin iso kasaa dameja keskellä kenttää, ja lähetettiin koirat noutamaan, vaihtamista emme sallineet, silloin kiellettiin, ja äkkiä molemmat koirat hiffasi, että kasasta pitää tuoda yksi dami kerrallaan. Kun tämä harjoitus sujui, tehtiin niin että heitettiin toinen dami kasan viereen, ja koirat piti tuoda oikea dami, eikä käydä kasassa ollenkaan kyttäämässä. Muutaman toiston jälkeen tämäkin sujui aivan loistavasti. Minä tein Demille vielä niin että heitin damin kasan yli toiselle puolelle, ja hyvin Demi haki sitäkin damia, eikä välittänyt muista dameista ollenkaan. Tämä oli varsin hyödyllinen harjoitus molemmille.

Teimme myös sellaista mitä minä olen Demille tehnyt pihalla aika paljon, elikkä heitetään yksi dami toiseen suuntaan, käännytään ympäri koira koko ajan sivulla, ja heitetään toiseen suuntaan toinen dami, käännytään taas ympäri, jolloin koiran saa hakea sen joka heitettiin ensimmäisenä. Ja sen jälkeen vasta toinen dami.

Sen jälkeen otettiin molemmat koirat kentälle, tehtiin ensin vähän seuraamista ja kohtaamisia, ennen kun aloitettiin seuraava harjoitus. Elikkä tässä toinen koira piti  istua rauhallisesti, kun toiselle koiralle heitettiin damia, jonka se sai noutaa. Tässä ei mitään ongelmaa. Vaikeutettiin harjoitus sillä lailla, että samalla kun toinen koira nosti damin maasta, heitettiin toiselle koiralle damin, ja toinen koira sai lähteä noutamaan. Tämä oli jo vaikeampi, mutta muutaman toiston jälkeen, myös tämä harjoitus meni oikein mallikkaasti. Lopuksi tehtiin niin, että molemmat koirat sai noutaa yhtä aikaa, ohjaajat vähän viistoon toisistaan. Tämä meni hyvin. Koirat tottelivat hyvin, paremmin kun osasimme odottaa.

Kentällä treenattiin myös pysähdyksiä pillillä.  Palkaksi heitettiin damin koirien taakse. Ihmeen hyvin Demi on oppinut pysähtymään.

Lopuksi mentiin pellolle tekemään linjaa. Käveltiin ensin Hannan kanssa edes takaisin niin että meillä oli kunnon suora ura. Jätin Demin istumaan, ja vein damin uran loppuun, valittiin oikein värikkään damin että se näkyi hyvin. Jätin Demin palkka taas meidän taakse odottamaan, ja nyt meni linja-harjoitus niin kun halusin, täyttä vauhtia suoraan damille, melkein vauhdista ote damista, ja samaa vauhtia takaisin ja hieno luovutus, jonka jälkeen vapautus palkalle. Toistin vielä kerran sama juttu, mentiin vaan vähän taaksepäin, että saatiin matkaa lisää, ja yhtä hienosti meni myös tällä kerralla.

Hyvä ja järkevä treeni tänään, ja koirat olivat hyviä:)

Avainsanat: NOME


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini