Noutotreenit pellolla

Share |

Sunnuntai 18.1.2009 klo 21.35


blogg5.jpgMentiin taas Hannan ja Madden kanssa treenaamaan noutamista. Tällä kerralla mentiin heinäpellolle, joka on koirien tassuille miellyttävämpi. Viime viikolla sain vihdoinkin "Noutajat metsästyskokeisiin", aikaisemmin olin jo tilannut Retrievern som apportör, joten kovasti olen nyt opiskellut:) Katikin on antanut neuvoja, Kiitos Kati:)

Ensin otettiin lähhakua tennispalloilla. Aloitin Demin kanssa, joka sai nähdä kun piilotin pallot, sen jälkeen jätin Demin istumaan selkää aluetta päin, ja minä menin vähän matkan päähän ja yritin käsimerkein ja pillillä saada Demi raukka tajuamaan mitä tarkoitin. Eihän se ymmärtänyt mitä mä siellä heiluin, koska enhän mä ole sitä sille opettanut:) Päätin että Demi kuitenkin saa istua mun vierellä ja lähetän sen sieltä, ja sitten kun se on alueella pillitän, ja toivon että se siitä nyt aluksi oppisi käyttämään nenäänsä ja tunnistamaan lähihaku pillin ääntä. Nyt osasin ainakin pillittää, koska olen harjoitellut:) Demi lähti alueelle ja löysi helposti pallot, mutta ei ollut motivoitunut noutamaan tennareita, vaan söi papanoita ja kovasti olisi tehnyt mieli vähän pelleillä ja lähteä juoksemaankin. Kokeilin muutaman kerran, mutta totesin, että dameja sen täytyy olla, koska niistä Demi syttyy, tennarit ei voi vähemmän kiinnostaa...

Demi meni autoon huilimaan, ja Madde pääsi hommiin. Madde suoritti tämän tehtävän paljon paremmin:)

blogg6.jpgKun taas oli Demin vuoro, otin mun pienet damit, ja piilotin ne kunnolla ruoho tuppojen alle, mutta juuri kun olin lähettämässä Demiä etsimään, tuli hevosia tiellä. En uskaltanut ottaa riskin, pelkäsin että ehkä Demi lähtee jahtaamaan hevosiakin, kun se niin innokkaasti jahtaa peurat ja hirvet. Joten otin Demin mukaan tutustumaan hevosiin:) Hyvä treeni sekin. Demi ei välittänyt hevosista, ei mennyt lähelle, katteli vaan kaula pitkänä.

Sitten takaisin hommiin. Kävin nostamassa damit uudestaan, ja teeskentelin että viljelin dameja sinne ihan hirveä määrä, vaikka siellä oli vaan kolme. Nyt Demi innostui, ja etsi innokkaasti ja toi damit mulle suoraviivaisesti käteen. Nyt se meni niin kun pitikin.

Sen jälkeen tehtiin markkeerauksia, heitettiin damin pelloreunalle,  ja se meni tänään paljon parempi kun viime kerralla. Hanna oli vaan vähän kiinnostava:) Toistettiin tätäkin muutaman kerran, ja markkeruaksiin olen tyytyväinen.

Lopuksi tehtiin linjaa polulla, aluksi niin että dami oli aika lähellä, ja sitten siirrettiin se kauempaa ja kaumepaa. Jätin Demin palkka mun taakse, se  teki terää, Demi nosti damin nopeasti ja kääntyi saman tien tulemaan mun luokse.

Demi innostuu noutamisesta niin paljon, etten juuri tarvitse palkata, välillä heitän sille toisen damin, jonka perään se saa lähteä saman tien, mutta satunnaisesti palkan myös makupaloilla.

Huomattiin että linjatreenit ovat koirien mielestä vähän tylsiä, niitä ei varmaankaan kannata junnata liikaa tai sitten me ei osata tehdä se niin että se olisi koirien mielestä hauskaa... 

Mutta ehkä mekin opimme, harjoittelemalla...koirat ja varsinkin ohjaajat:) Ollaan ainakin kovin innokkaita:) Todella kivaa opetella uusia juttuja. Nyt täytyy pihalla treenata lähihakua, niin että Demi hiffaa mitä tarkoitan, ja harjoitella suuntia ja pysähtymistä pillillä.

Näin tällä kerralla:) Ensi viikolla jatketaan. Hannalla oli kamera mukana.. Ilma ei ollut valokuvamiseen oikein ihanteellinen, lumipyryä kun oli.

Iltapäivällä treenasin Mollin kanssa vähän tokoa. Molli oli niin tohkeissaan, kun sai tehdä mamman kanssa vähän juttuja. Olen niin säälinnyt sitä, kun olen vaan Demin kanssa touhunut. Kyllä Mollikin nauttii tekemisestä, kunhan ei tarvitse mennä kisaamaan:)

demisa_blogg2.jpg

Avainsanat: NOME


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini