WT kokeesta ALO1

Share |

Maanantai 19.10.2015 klo 22:14


Olipas meillä kiva päivä Oripään WT kokeessa.. Onneksi ilmoitin Smillan sinne, koska nyt koe meni hyvin. Lohjan kokeen jälkeen ollaan treenattu vaan hallittavuutta ja seuraamista, ja nyt Smilla pysyi kun tatti mun vierellä, ja myös seuraaminen sujui.

Ensimmäinen rasti oli simppeli ykkösmarkkeeraus. Smilla markkeerasi hyvin, mutta piti kurkata ampujaa joka oli metsän puolella joten siitä rastista 17p. Tuomari Uusimäki.

Toinen rasti oli lähihaku ojassa, ampuja ampui ojaa päin. Lyhyt matkaa ojaan, ja isoja dameja, mutta Smilla kävi kierroksilla, kuumui vissin ampumisesta, eikä keskittynyt.. Tämä olisi pitänyt olla helppo nakki Smillalle, mutta nyt ei käyttänyt nenäänsä eikä kuunnellutkaan, onneksi saatiin damit ylös puh.. meinasi hiki jo tulla.. 13p tuomari Lappalainen.

Lounastauon jälkeen oli Smilla vähän rauhoittunut ja iltapäivän rastit menivät paljon paremmin, vaikka tehtävät olivat vaativampia.

smilla2.jpgKolmas rasti oli hakkuualueella, ensin ykkösmarkkeeraus, ja kun koira oli palauttamassa markkeerausdamin, laitettiin toinen dami puoleen väliin. Koiran piti lähettää linjalle, ja sitten pysäyttää damin kohdalla, ja lähihakupillityksellä ylös.. Tämä rasti meni todella hyvin, paitsi että ampujaa piti vähän taas kurkata.. Mutta tästä rastista saatiin parhaat pisteet 19p. tuomari Lappalainen.

Viimeinen rasti oli toisella hakkuualueella, maasto oli vaikeakulkuinen ryteikkö.. Ensin lyhyt seuraaminen tuomarin vierellä, sitten pysäytys ja markkeeraus ryteikköön.. Tämäkin rasti meni hyvin, ja 18 pistettä saatiin Uusimäeltä.. tällä kertaa Smilla ei kytännyt ampujaakaan..

Olin niin iloinen kun päästiin finaaliin.. Tehtävä oli drive, taas ojaan, neljä damia heitettiin ojanvarteen ja ampuja ampui ennen jokaista heittoa.. Tätä tehtiin parityöskentelynä.. Smilla istui rauhallisesti ja lähti hyvin suoraan damille, minä vähän hosuin, ja pillitin liian aikaisin luoksetulopillitystä kun luulin että Smillalla oli jo dami suussa, pelkäsin että se rupee metsästämään dami suussa.. :) mutta Smilla palautti damin samantien.. ja saimme finaalin parhaat pisteet 18p ja voitettiin ALO luokan :) :) Mukana oli 24 koiraa, olen niin tyytyväinen.

Nyt on tämän vuoden metsästyskokeet kisattu, ensi vuonna jatkamme avoimessa luokassa.

Treenit jatkuvat, mutta nyt keskitymme ehkä vähän enemmän tokoon.. kun EVL:ään pitäisi päästä starttaamaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini