Smilla WT kokeessa ja Demi RT:ssä voittajaluokassa

Share |

Lauantai 10.10.2015 klo 21:16


6.jpg

Ilmoitin Demin Vihdin Ralltytokokokeeseen, ja nythän oli pakko startata voittajaluokassa, vaikka tiesin että meillä on oikealla puolella seuraaminen ihan kesken. Omasta mielestäni se ei ollut niin huono, mutta pisteitä rapisi, pujottelussa Demi tuli edestakaisin vasemmalle puolelle, en viitsinyt uusia, vaikka olisi pitänyt, koska siitä meni 10 p. Sitten me törmättiin, ja Demi painoi ja mulla oli vissin oikea käsi koko ajan samassa paikassa, koska -1 tuli jopa 8 kertaa, ja kokonaisvaikutuksesta vielä -3 jatkuvasta avusta oikealla puolella.  Onneksi pisteet kuitenkin riittivät hyäksyttyyn tulokseen.

Nyt ollaankin treenattu oikealla puolella seuraamista paljon.. Kyllähän Demi oppii kunhan opetan sille miten. Mahduttiin RT kursillekin, missä treenaamme voi ja mes ratoja ja liikkeitä, ja se on ollut todella kivaa.. ja jatkuu vielä 6 kertaa.

5.jpg

Smillan kanssa oltiin Lohjan WT kokeessa. Olipas se opettavainen reissu. Pisteitä saatiin 20 14 13 0..

Ensimmäinen rasti oli ykkösmarkkeeraus pellolla alamäessä, se oli helppo Smillalle.

Toinen rasti oli ihan outo.. Drive metsän puolella, metsän reunalla kulki spanieli ja ampuja, ja ennen kun sai lähettää koiran sinne metsään oli seuraaminen tuomarin vierellä ( Smilla väisti tuomaria ) lähetyspaikalle. Smilla ei oikein katsonut sinne metsään missä ihmiset heittivät dameja, vaan jäi tujottamaan ampujaa ja spanielia.. Lähti kyllä metsään, eteen käskyllä ja toi nopsasti molemmat damit, mutta huonosta seuraamisesta pisteet tippuivat luultavasti noin paljon.. en tiedä. 14 p saimme siitä rastista.

Kolmas rasti oli taas vähän outo. Se tehtiin järvessä. Ensin koira piilossa pressun takana, jolloin veneestä heitettiin damin veteen. Ohjaaja näki, koira ei.. Koira näki vaan ampujan joka seisoi rannalla vähän matkan päästä.. Siitä sitten seuraaminen rantaa pitkin lähetyspaikalle, ja noin. 40 m sokkolinjaa vedessä.. Smilla lähti linjalle ja suoraan damille, vaikka matkan varrella oli kaikenlaista kasvillisuutta ja rantaakin oli ihan lähellä, se oli todella hienoa ja helppoa Smillalle, mutta sitten palautti rantaa pitkin, ja seuraaminen rantaa pitkin oli tosi huono, kuumui vedestä tietysti, ja mä annoin montaa seuraa käskyä, joten taas rapisi pisteitä, ja saimme vaan 13 pistettä siitä rastista..

Viimeinen rasti oli sitten kakkosmarkkeeraus.. Ensimmäinen dami heitettiin veneestä veteen suoraan koiraa kohti, samalla kun heittäjä pillitti sorsapillillä ja ampuja ampui, sitä damia ei sitten saatukaan noutaa vaan koiran piti tehdä täyskäännöstä, ja pellolla tuli toinen heitto.. mutta niin pitkälle me ei päästy, kun Smilla lähti paukkuun vesimarkkeerauksen jälkeen, pysähtyi kyllä heti kun kielsin, mutta se oli jo nolla.. en ole noin provo markkeerauksia kyllä koskaan treenannutkaan..

Ensin olin pettynyt kun emme saaneet tulosta, mutta sitten kun olin miettinyt niin olin tyytyväinen että uskalsin mennä WT kokeeseen, ja että koe sattui olemaan vaativa, niin että kaikki meidän heikkoudet tulivat esille.

Ja kokeessa oli myös paljon hyvää.. Smilla osasi itse tehtävät, linjat, markkeeraukset ja löysi nopeasti damit, ja oli myös ihan hiljaa koko kokeen aikana. Ja vaikka kuumui, niin ei lähtenyt kokonaan käsistä kuitenkaan.. hahaha..

Nyt ollaan sitten treenattu seuraamista metsässä, seuraamista pellolla, seuraamista rantaa pitkin, ja hallittavuutta, hallittavauutta ja taas hallittavuutta..

Ensi sunnuntaina mennään uudestaan WT kokeeseen, Oripäähän.. saa nähdä miten menee.. Mun tuurilla on varmaan taas joku ihan outo rasti, tai jotain muuta mitä me ei osata : ) mutta odotan kuitenkin sitä koetta innolla, koska hauskaahan se on..

2.jpg

Tänään kävin Kirsun hallissa seuraamaan tokokoetta ja EVL koirat.. Nimenomaan uudet säännöt ja liikkeet kiinnostaa.. Hmm.. on se merkitön merkki kyllä haasteellinen ja on toi paikallaistuminen/makaaminen/luoksetulo rumba myös outo.. ei voi muuta sanoa.. Ja kierrä liike vie niin paljon tilaa että sitä piti tehdä ihan erikseen viimeisenä liikkeenä kaikille korille erikseen.. Oli hyvä käydä katsomassa.. en varmaan enää käytä targettia merkittömälle merkille opettamiseen, vaan pelkästään eteen käsky.. sen mä ainakin päätin kun katselin ne renkaat mitä lattialla oli, oli jopa kaksi rengasta missä monta teippipalaa.. hoho.. jos targetilla opettaa, niin koirahan hakeutuu johonkin teippipallelle seisomaan, ja jos on noin paljon niitä merkkejä, niin plörinäksi menee koko liike..

Pidin pitkän tokotauon Smillan kanssa, kun nome ja WT on vienyt niin paljon aikaa. mutta nyt ollaan taas treenattu tokoa melkein päivittäin.. ja kyllähän Smilla oppii nopeasti.. Jos pääsisi talven aikana starttaamaan EVL:ssä.. olisi se niin kivaa : )

9.jpg

DSC_0330.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini