Smillas träningar och Wt provet

Share |

Sunnuntai 10.11.2013 klo 19:21


vi_tre.jpg

Nu tror jag att jag ska skriva på svenska, annars blir det inte av att skriva något, för det är så jobbigt att skriva på finska.

Vi tränar litet varje dag. Mest tränar vi inne eller hemma på gården, nån enstaka gång i skogen.

Först har Smilla tränat ensam, men nu har Demi varit med, och nu går det redan rätt så bra att Demi får hämta damin som jag fört ut eller kastat, och Smilla sitter lugnt kvar och tittar på. Som belöning får även Smilla hämta en dami, men endast om hon sitter helt stilla och lugnt. Det är inte lätt, men det går framåt varje dag :)

Vi har även tränat på platsligg, jaktfot, tokofölj, läggande och ställande + litet tricks. Dessuotm har vi börjat träna på att Smilla och Demi turvis får kampa och leka med bollen. När den ena leker, får den andra sitta och se på, som belöning får den som sett på leka, och den andra får sitta och vänta. Smilla är bussig, men jag måste vara lugn som en filbytta för att det ska lyckas, men det går bättre än man kunde tro :)

För att få Smilla att räcka upp damin åt mig när hon leverear den, så har jag lärt henne trycka med nosen mot min hand.. Klickern har varit flitigt i användning :)

Jag har hittills fört ut damina, men nu har jag också börjat kasta, om hon inte är lugn får hon inte apportera. Ibland sticker hon ju och bara rusar iväg och tar damin som hon inte får ta.. men då gäller det för mig att vara lugn och börja om. 

Demi har mest fått träna på lydnaden hon med, och det skadar ju inte, så olydig som hon var på WT provet.. felet var ju mitt, eftersom jag inte tränat på lydnaden just allt. 

Wt provet gick ju rätt dåligt, men nu efteråt när jag funderat på det, så har jag kommit fram till att det var både nyttigt och lärorikt att delta.

Första rasten var en blind linje över en åkerplätt in i skogen. Skytten som stod till höger drog. Det var helt omöjligt att få Demi dirigerad rakt ut i skogen. Hon tog inte heller dirigeríngar bakåt, alltså har jag tränat för litet på bakåtskick. 

Andra rasten var en dubbelmarkering, men dom hann kasta endast första damin, så tjuvade Demi!! Första och andra rasten gjordes efter varandra på samma område, så provet kunde ju inte börja sämre. Tänk att Demi knallade, helt otroligt!  Me hon gick het nog.

Tredje rasten gick bättre, fast fotgående var det sämsta nånsin.. alltså även jaktfot har vi glömt att träna. Markeringen gick helt okej, och vi fick 16 poäng för den rasten.

Den sista rasten var närsök mitt på åkern, men det var så gott som omöjligt att få Demi dirigerad till rätt område. Hon var olydig, lyssnade inte helt enkelt. Vi fick upp damin  med möda och besvär, men vi fick endast 10p.

Nu vet jag att vi måste träna mycket på bakåtskick, dirigeringar, lydnad, jatkfot, och störningsträningar.. Men Demi är ju duktig bara matte tränar henne rätt. Så vi hoppas på bättre resultat i vår.

Och här några foton som är tagna tidigare under hösten.

1.jpg

11.jpg

dsc_0133.jpg

dsc_0252.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini