TOKO ja WT

Share |

Perjantai 19.10.2012 klo 16.01


13.10 osallistuttiin Kärkölän WT kokeeseen, tällä kertaa AVO luokassa. Vesirasti meni pieleen, kun Demi pudotti damin mun jalkojeni päälle jolloin rasti meni nollille niinkuin koko koe. Se on niin pienestä kiinni. Muuten AVO luokan tehtävät eivät tuntuneet vaikealta.

Ensimmäinen rasti alkoi sillä että koira seurautettiin vapaana odotuspaikasta, matka ehkä 30-40 m.. Itse tehtävä oli sokkolinja pellolta metsään. Demi lähti suoraan damille, siitä rastista saimme 18/20. Loppupäässä laittoi nenä maahan, ja jäljesti damille, muuten hieno suoritus.

Toinen rasti oli "draivi". Mä en edes tiennyt mitä se on, kun tuomari ilmoitti mitä on tulossa:) mutta ei sekään ollut Demille vaikeita. Tätä tehtiin parityöskentelynä, ja tämäkin tehtävä alkoi sillä että seurautettiin koirat odotuspaikalta vapaana. Draivi olikin sitten ylösajo, ja kun ihmiset oli tullut pois metsästä, piti koirat lähettää vuorotellen hakuun, ja tuoda sieltä yhden damin. Pisteitä tästä rastilta 19/20.

Sen jälkeen olikin vesirasti joka oli ykkösmarkkeeraus leveän mutaojan takana. Ei mikään vaikea tehtävä tämäkään, mutta ei olla treenattu nyt pitkään aikaan juuri tätä, joten vähän plörinäksi meni koko rasti. Ensin Demi katseli muualle, kun dami putosi, sitten se ei oikein löytänyt hyvää paikkaa missä se menisi uimaan, ja sen jälkeen se oli jo unohtanut kokonaan damin pudotuspaikkaa. Sain sen kuitenkin ohjattu damille, ja takaisin Demi tuli kun ohjus, mutta matka oli pidempi kuin mitä ollaan harjoiteltu ja dami putosi Demin suusta ihan mun jalkojeni päälle, ja siitä rastista pyöreä nolla, ja tämä virhe nollasi myös koko kokeen... höh... harmittaa.

Viimeinen rasti oli pitkä ykkönen. Demi joutui hakea vähän aikaa, ennen kuin sai hajun damista joka oli piilossa pitkän heinän seassa..  En avustanut Demiä ollenkaan, vaan annoin sen hakea, koska se oli oikealla alueella koko ajan. mutta ehkä olisi pitänyt.. en tiedä.  Pisteitä tästä rastista 14/20.

Mutta Demi teki hyvää työtä, ja koe ei tuntunut liian vaikealta. Ehkä se AVO ykkönenkin joku päivä tulee, tai ainakin tulos.

29.9 oltiin Kirkkonummen hallissa tokokokeessa. Tuomari oli kiltti, mutta kyllä Demi olikin hyvä. Saatiin huippuhienot pisteet, ja voitettiin EVL:n. Saimme ihan valtavasti palkintojakin, oli kyllä taas kerran hieno päivä tokon merkeissä.

03.jpg

 24.9 oltiin Demin kanssa sorsastuksessa. Ensin Demi kuumui ja muuttui sen takia kurittomaksi, mutta puhuttelun jälkeen alkoi kuuntelemaan, ja sen jälkeen se oli ihan kelpo metsästyskoira:)

21-22.9 oli meillä nome koulutusta Västankvarnissa. Kouluttajana oli Mika Sauna-aho.  Lauantaina oli hieno ilma ja meillä oli todella antoisa päivä. Hyviä vinkkejä tuli paljon. Ainakin minä sain siitä päivästä paljon irti.

Sunnuntaina oli ilma valitettavasti todella surkea, joten lopetettiin aikaisin.

  2.jpg

Ensi viikonloppuna mennään Hauholle WT kokeeseen, toivottavasti saadaan kaikki damit ylös, ettei ainakaan tulisi nolla vaan tulos:) Nyt ollaan treenattu ojanylityksiäkin. Voi voi jos olisin muistanut treenata niitä ennen koetta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini