Treenejä

Share |

Maanantai 14.9.2009 klo 0.50


Mulle iski oikein kunnon flunssaa, joten koirat saivat pari päivää olla vaan pihalla, eivät päässeet edes lenkille. Demi oli keksinyt omaa kivaa, pilottanut puruluita kukkapenkille, ja sitten kävi 5 kertaa päivässä tarkistamassa että varmasti ovat kunnolla piilossa. On ne niin kaheleita nuo koirat. Tänä iltana oli taas menossa piilottamaan puruluuta kukkapenkille, mutta ehdin puuttumaan siihen ajoissa. Sehän on nimittäin näin, että koko koira on täynnä multaa kun se on käynyt kaivaamassa, joten ne mullat on sitten myös sisällä...

Eilen illalla olin niin pirteä että jaksoin mennä ottaa Demille tokoa. Intoa ainakin riitti) Otin kaikki AVO liikkeet peräkkäin ilman palkkaa, ja maahanmeno tökki, ei mennyt maahan vaikka kuinka yritin. Hypyssä hyppäsi kun kenguru edes takaisin, en ehtinyt antaa kun yhden käskyn,  niin Demi oli hypännyt jo yli, takaisin ja taas yli... Muut liikkeet sujuivat ihan hyvin. Joten taas löytyy treenamista.

Tänään oltiin koko päivän NOME koulutuksessa. Mervi tuli taas pitämään meille treeniä. Päivän aiheena hakua riistoilla ja jälkeä. Koska muut halusivat treenata eri riistoilla, päätin ottaa Demin kanssa yleisön roolia, ja samalla kuvata kavereden treenit. En viitsinyt antaa Demin noutaa nyt muuta riistaa kun variksia, koska en halunnut antaa sille mahdollisuutta ruveta valkkaamaan. Ensin treenit pidettiin pellolla, ja kun muut olivat treenanneet valmiiksi heitti Mervi Demille pari varista ojan reunalle ja ampui. Ensimmäinen varis tuli nopeasti, toinen nosti kans heti kun sen löysi, mutta laajensi kyllä aluetta aika paljon. Mutta otti varikset empimättä, ja sehän oli tänään se tärkeä juttu. Sain noottia siitä kun yritin pillillä saada Demiä kuuntelemaan (joka ei todellakaan onnistunut, kun se oli niin kaukana).

Sen jälkeen mentiin metsän puolelle, ja taas sama juttu, oltiin Demin kanssa yleisöä niin kauan kun muut treenasivat. Päivä oli venynyt jo pitkään, ennen kun Demi pääsi uudestaan tekemään. Silloin tehtiin taipparityylinen hakuruutu neljällä variksilla. Mervi vei oman koiransa kanssa varikset metsään ja ampui joka kertaa kun riista putosi. Demi lähti innokkaasti hakemaan ja ensimmäinen varis tuli nopsasti, Mervi tsekkasi puskan takana, ja Demi oli ottanut sen saman tien ja tuli heti mun luokse, ja ihan hyvällä vauhdillakin. Toinen tuli myös samalla tavalla, mutta sen jälkeen Demi lähti taas turhaan kauas  hakemaan, mutta palasi kyllä itse oikealle alueelle ja toi kolmannenkin. Päätin lopettaa siihen, kun se oli mennyt niin hyvin. Olen enemmän kun tyytyväinen. Näyttää todellakin nyt siitä että variskammo on ohi. Jälkeä en ehtinyt Demin kanssa tänään ollenkaan tehdä, joka vähän kyllä harmittaa. Muuten oli kyllä kiva päivä, ja hyviä vinkkejä saatiin taas vaikka kuinka paljon.

Kavereiden treenikuvat täältä.

Ja vielä kerran ONNEA Katille ja Olga-äidille sekä Sarille ja Voitto-veljelle tämän päivän ykkösistä!!  


Kommentit

14.9.2009 10.23  KatiH

Kiitokset onnitteluista! Ihanaa kun välillä tulee onnistumisia, siitä saa voimaa taas harjoitella ja harrastaa!:) Demin noutovideo on hienoa katsottavaa ja luovutukset nostivat kyllä hymyn huulille. On se aika hauska pakkaus!

14.9.2009 12.22  Åsa

Niin se on, että välillä täytyy onnistuakin, siitä saa energia ja inspistä jatkaa eteenpäin. Olga on kyllä mainio koira.

Mä jo poistin Demin noutovideolinkin, kun mun mielestä se ei ollut yhtään hyvää.. Vauhti ei ole mitenkään hurmaava, ja koira lähti ihan vinoon:):) No nyt laitoin sen takaisin kun kasvattajan mielestä kelpasi:) Nykyään nappaan kyllä damin heti ilman mitään edessä istumista, mutta kun mä kuvasin, niin Demi tarjosi taas istumista.

14.9.2009 13.23  KatiH

Moikka!

Sulla on käsi aika jännässä asennossa kun lähetät koiraa. Voi johtua siitä, että Demi lähtee vinoon!:) Tarraksen Eva on sitä mieltä, että kättä ei heilauteta lainkaan vaan koiralle näytetään suunta vakaalla kädellä ja se lähetetään vain suullisella käskyllä.

Sorrun kyllä itsekin välillä tuohon heilautukseen, mutta Evan mielestä se häiritsee koiraa.

Kati

14.9.2009 13.30  Åsa

Jo, olet oikeassa, tuo tapa on jäänyt PK-puolelta, ja vaikka kuinka yritän pitää käsi paikallaan, niin se vaan heiluu...:):) Huomasin tuon itsekin, että peeveli, taas käsi liikkui. Ja sitten ei ehkä ole paras mahdollinen tapa treenata kun yrittää videoida ja lähettää koiraa yhtä aikaa:):) ja sivutuuli oli vielä voimakas, joten tuulen suuntaakin olisi ehkä kannattanut huomioida ennen kun extempore keksii koiralle treeniä:) Mutta koira on hyvä, vaikka ohjaaja töpeksii.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini