Treenejä ja vähän muutakin

Share |

Tiistai 28.7.2009 klo 1:24


Olen poiminut paljon mustikoita ja myös sieniä. On se vaan niin kivaa! Mustikoista olen tehnyt keittoa, vispipuuroa ja paj (mitähän se on suomeksi?), ja laittanut pakkaseenkin. Sieniä en itse syö, mutta perhe on saanut kantarelliakstiketta. On se kyllä niin mukavaa rampata metsässä.

Mutta ollaan me treenattukin. Alkuviikon tokotreeneissä pystytettiin kehää ja tehtiin muutama liikettä kisanomaisesti.  Demi otti ensin seuraamista, liikkeestä seisominen ja luoksetulo. Pienen paussin jälkeen otettiin vielä liikkeestä maahanmenoa ja kaukkarit.  Pihalla ollaan harjoiteltu hyppyä ja vähän muutakin, ja ollaan me treenattu EVL:n juttujakin aina silloin tällöin. Toko sujuu kyllä ihan mukavasti, vaikka välillä on vauhtia enemmän kuin järkeä...

Perjantaina ajelin Nummelaan hakutreeneihin. Satoi kaatamalla koko treenin aikana, tyypillistä mun tuurilla kun kerran innostuin lähteä hakuilemaan. Molli otti 2 valmista ukkoa ja yhden tyhjän piston, vähän oli kyllä vaisu, kun satoi niin peevelisti, ja ei meinannut löytää toista ukkoa ollenkaan, kun maastokin oli vähän outo, matalaa kasvillisuutta ja ryteikköä, Molli ei voinut uskoa että ukko on siellä, vaan kaarsi koko ajan liian paljon eteenpäin. No, löytyihän se ukko kuitenkin loppujen lopuksi.  Demille tsekkasin vaan missä mennään, näkeekö mörköjä vai ei. Ei nähnyt:) Lähti reippaasti ja seurusteli mielellään vieraiden maalimiesten kanssa. Nyt voi ruveta suunnittelemaan kunnon hakutreenejä myös Demille. Jos minä vaan jaksaisin taas innostua myös hausta.

Nomea ollaan treenattu pari kertaa. Kerran dameilla ja tänään riistoilla. Damitreenit meni hyvin, niin kun yleensä. Tehtiin markkeerauksia ja linjoja, ja hakuruutu alueella missä oli todella paljon vaikeuksia. Ojia, metsätietä ja maastonmuutoksia. Koirat saivat hakea vuorotellen.

Tämän päivän riistatreeni meni nyt niin kun ne yleensä menee. Demi ei olisi halunnut tuoda varikset. Tänään en kuitenkaan antanut periksi, vaan varikset oli tuotava, haluaako tai ei. Ja kyllähän se niitä toi... Aloitettiin vesinoudolla lokeilla, alussa Demi meinasi fuskata ja jättää lokit rantaveteen, mutta kun taas vaadin, niin tulivat käteen asti. Hanna teki Maddelle alo rutuua, ja hänellä oli fasaanikin mukana. Demi sai hakea myös fasaanin, ettei koko treeni nyt olisi vaan vastenmielistä sille. Lopuksi tehtiin laahausjälki kanilla. Se meni oikein hyvin. Demi tykkää pupusta.

Hanna otti kivoja kuvia Demistä. Kuvat galleriassa.

Sunnuntaina kävin katsomassa (ja kuvaamassa)  VEPE koetta, kun Canidae oli järjestäjänä. Kokeessa oli rento tunnelmaa ja huumorintajuisia tuomareita. Mukava harrastus sekin.

Alhaalla kuvia VEPE kokeesta. Nöffi vesipelastaja ja sove likat uimassa:)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini