Taitava pieni tokokoira, mutta ne varikset...

Share |

Torstai 11.6.2009 klo 23:27


Aloitetaan siitä mitä on mennyt hyvin, elikkä tokotreenit. Tänään otin ensimmäistä kertaa Demille merkkiä, ja voih:) miten hyvin se meni. En tarvinnut kun pari kertaa itse käydä merkin takana näyttämässä paikkaa, niin Demi tajusi juosta merkin taakse, ja kun naksautin juuri kun oli oikeassa paikassa ja palkka lensi, niin se oli siinä, Demi tajusi sen heti, ja juoksi sen jälkeen monta kertaa ihan oikeeseen paikkaan merkin taakse ja kääntyi minua päin. Vitsi miten hienoa.  Sen jälkeen ruutua moneen otteeseen, myös kerran niin että laitoin Demin merkin taakse seisomaan, itse menin vähän lähemmäksi ruuutua ja lähetin sieltä, kerran käskin myös maahan, ja vitsi miten hyvin se meni!  Ohjattua noutoa molempiin suuntiin, vein  Demin merkin taakse, itse siirryin lähetyspaikkaan, ja näytin kädellä suunnan ja sinne Demi lähti noutamaan oikeata kapulaa, eikä edes tappanut kapulaakaan joten voih:) miten hyvin se meni!! Tässä liikkeessä meillä on hyötyä nomesta, kun olen opettanut suunnat dameilla, niin se oli Demille helppo nakki. Uskomatonta!  

Treenattiin myös kaukkarit, seuraamista, eniten käännöksiä,  sekä luoksetulon pysähdyksiä. Lopuksi otettiin Pradan kanssa avo:n paikallolo, mentiin piiloon, ja aika yli 3 minuuttia, ja molemmat koirat makasivat rauhallisesti. Mukava ja onnistunut treeni!

Tiistaina oltiin yhteistreeneissä, jolloin opetettiin hyppytekniikka. Maarit ja Tiina olivat rakentaneet meille agilityesteellä radan, jossa 4 estettä peräkkäin. Sekä Demi että Molli (varsinkin Molli) innostuivat tästä, ja tää oli koirien mielestä todella kivaa. Molli hullaantui, ja alkoi kiivetä jyrkkää A estettä edes takaisin, ihan itse, on se vähän pöhlö, on saanut uutta puhtia tekemiseen vanhoilla päivillä. Kiva treeni oli tämäkin.

mutta...mutta.. ne peevelin varikset... Maanantaina oltiin nometreeneissä.  Ensin tehtiin linjaa ja vähän seuraamista, ja sen jälkeen hakuruutua riistoilla. Ja Demi ei halunnut tuoda riistat.. En viitsinyt painostaa sitä, koska sille tuli stressiä, läähätti ja jäi vaan syömään ruohoa. Kyllä harmittaa nyt tällainen ongelma.. 

Tänään otin pakkasesta variksen ja pienen lokin, (en oikein tiedä mistä tommonen lokki on tullut, samalla satsilla kun varikset se kerran tuli, en usko että on ihan sallittu lintu kyllä, mutta treenataan nyt silläkin, kun se on kerran jo kuollut:) Demi ei nimittäin halusi sitäkään tuoda viime treeneissä. Minä olen taas miettinyt, ja ajattelin että onkohan hakuruudut olleet liian vakavia hommia, että Demi sen takia on ottanut stressiä, kun se kuitenkin aina noutaa varikset täällä kotona pihalla. Päätin kokeilla nyt niin,  että riehutaan riistojen kanssa, samalla tavalla kun pallojen kanssa.. hui kauheita, mitähän nomeihmiset sanoisivat tästä.. Ei me nyt kuitenkaan riistojen kanssa ruvettu leikkimään repismisleikkejä, mutta heitin ja härnäsin lintujen kanssa, ja sitten Demi sai vielä hypätä niiden kanssa esteen yli muutaman kerran. Kyllä se ainakin oli hauskaa, eikä yhtään vakava juttu. Ja kyllähän Demi niitä kantoi ja juoksi niiden perässä, ja teki kunniakierros talon ympäri. Mitähän naapurit oikein ajattelevat kun minä heittelen kuolleita lintuja ympäri pihaa! Mutta kaikkea pitää nyt kokeilla, jotta Demi innostuisi riistoista.

 

 

 

 

 


Kommentit

12.6.2009 21:51  hanna

HYVÄ DEMIII!!! tosta noin vaan tipujen kanssa mennään! Ens viikolla treenataan, jookosta ;))

13.6.2009 7:05  Katja ja Frodo

Demihän on kohta meidän kanssa siellä TOKON EVL -luokassa, kun jo kaiken niin hyvin osaa. No täällä me odotellaan...ikuiseti heh :)

13.6.2009 12:53  Åsa

Joo, Hanna ensi viikolla treenataan:)

Katja, tuntuu vaan niin helpolta opettaa Demille tokoliikkeitä, kun miettii miten vaikeita kaikki oli Mollin kanssa... Tai sitten mä en silloin osannut opettaa tai jotain... Kyllä ne Frodonkin ykköset vielä tulee:)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini