WT koe Vantaan Petikossa

Share |

Maanantai 20.4.2009 klo 11.41


25.2.1009_028.jpgNo nyt on meidän kisaura korkattu noutajien omassa lajissa, eli WT:ssä. Osallistuin Demin kanssa eilen epäviralliseen Nuorten luokkaan. Arvasin kyllä että tehtävät voivat olla liian vaativia meille, mutta kun olin lähdössä katsomaan, päätin osallistua, kun kerran siihen oli mahdollisuutta. En kyllä kadu yhtään että lähdin, koska nyt vasta voin sanoa että tiedän edes jotain koko lajista.  Hauska ja erikoinen harrastus täytyy sanoa. Rastien välillä osaallistujat joutuvat odottaa kauankin, joten kokeet kestävät yleensä koko päivän.

Seurasin kauan VOI ja AVO koiren lähihaku tehtävää, oli kyllä mielenkiintoista. Koiran pitää olla niin tottelevainen ja kuuliainen, ja pitää myös totella pilliä 100 %, muuten tämä koemuoto ei kyllä onnistu. Joten siinä on meille Demin kanssa haastetta:)

Kati osallstui kahden koiran kanssa, Olga AVO luokassa, ja Gösta-veli jo ALO luokassa. En voi kun ihailla Katin rento tyyli harrastaa. Niin hän vaan raahasi 2 kiharaa rastista toiseen, ja hyvin meni! Gösta sai ALO2 ja Olga pärjäsi niin hienosti että pääsi finaalin! Finaalissa hieno tulos muuttui nollaksi, on niin pienestä kiinni.  

Näin Kirsin ja Nupunkin lähihakusuoritus VOI luokassa, joka oli kyllä hieno!

Demi osasi markkeeraukset, seuraaminen ja pysyi hyvin paikallaan, sekä luovutuksethan meillä on kunnossa, vaikka itse kyllä sössin toisen rastin luovutus.. mutta laitetaan se kokemattomuuden piikille:):) Mutta ampuja oli kyllä niin mielenkiitoinen tyyppi, että sille olisi pitänyt viedä damit ja muuten käydä moikkaamassa sekä meno- että paluumatkalla:) Kaksi ensimmäiset tehtävät olivat markkeerauksia, toisessa rastissa myös lyhyt seuraaminen, saatiin näistä 14 ja 16 pistettä.

25.2.1009_057.jpgSeuraava tehtävä oli ohjaus, ja se oli sitten liian vaikea tehtävä meille. Siinä koiran olisi jo pitänyt osata pillillä pysähtyä ja osata ohjauksia eri suuntiin. Demi juoksi niin kovaa, eikä se minua kuunnellut, vaan ihmetteli jälleen kerran ampujaa:) Irtosi kyllä hyvin oikeeseen suuntaan, mutta eihän koira voi osata jos ei sille ole opetettu. En vienyt Demiä viimeiselle rastille sitten ollenkaan, koska se olisi ollut meille aivan liian vaikeita. Vähän kyllä ihmettelin että Nuorten luokan tehtävät olivat täysin samat kun Alo luokassa, olin kuvitellut että olisivat olleet ehkä vähän helpompia, mutta arvostelu oli varmasti kiltimpi.

Kaikenkaikkiaan, mukava päivä. Ja en epäile ollenkaan ettei Demi sopisi tähän lajiin. Se on sitten eri juttu, osaanko kouluttaa Demiä siihen. Paljon on kyllä opittavaa, ja kuuliaisuus ja tottelevaisuus pitää parantua huomattavasti, sekä pillikuuliaisuttaa pitää alkaa opettamaan nyt ihan urakalla.

Kuvissa:  Kati, Olga-äiti ja Gösta-veli, Kirsi ja Nuppu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini