3.8. Demille NOME:sta AVO2

Share |

Tiistai 12.8.2014 klo 0.35


Starttasin Demin kanssa elämäni ensimmäisessä AVO nomekokeessa. Jännitin, ja olin ihan varma että koe on liian vaikea. Saatin starttinumero 31, joka olikin koko kokeen viimeinen numero, joten odotusaika oli pitkä. Ilmoittautua piti jo ennen kello 11.30, ja meidän vuoro oli vasta 17.30. Välillä teki mieli lähteä kotiin, kun oli kuuma ja paarmat söivät, ja odotusaika tuntui niin pitkältä. Onneksi en lähtenyt kotiin koska koe meni aika hyvin.

22.jpgKoe tehtiin parityöskentelynä, ja alkoi pitkällä ykkösmarkkeerauksella, kaverini otti samanaikasesti vesiohjauksen. Markkeeraus meni hyvin. Ohjaus ei sitten mennyt niin hyvin. Demi oli tottelematon, eikä mennyt veteen, sai hajun sorsasta jo kun istui mun sivulla, mutta kun metsänreuna oli niin lähellä niin se lähti sinne, eikä uimaan. Sain sen kuitenkin sen verran kuuntelemaan että se meni linnulle mun ohjauksilla vaikka menikin rantaaveden pitkin eikä uiden kun olisi pitänyt mutta onneksi tehtävä kuitenkin hyväksyttiin.

Seuraavaksi piti hakea hakuruudusta yhden linnun. Ensin Demi lähti juoksemaan, ja tuli tyhjänä pois, mutta toisena lähetyksenä se toi nopeasti variksen.

Sen jälkeen oli kakkosmarkkeeraus veteen, toinen 80 metrillä, ja toinen aika lähellä kaislikossa. Demi näki ja muisti molemmat hyvin, mutta heittäjä heitti kauimmainen lintu saarekkeeseen kun se piti lentää veteen. Demi lähti alueelle, ja sain ohjata loppumatkaa, sainkin sen ylös saarekkeeseen, mutta sitten se lähti toiseen suuntaan, ja tuli tyhjänä pois. Markkeeraus kuitenkin hyväksyttiin, koska jos lintu olisi ollut vedessä, niin kun se piti, niin Demi olisi saanut sen helposti ylös. Nyt se oli jo liian vaikea tehtävä AVO koiralle.

Lopuksi koirat piti vuorotellen lähettää hekuruutuun ja Demi teki todella hyvää hakua. Olin aivan onnellinen kun saatiin kakkosen.

Arvostelu:

Tuomari Petri Tuominen

Haku: Erittäin hyvä hakua osoittava koira, kattaa hyvin alueen ja tuo nopeati riistoja.

Ohjattavuus: Suuria vaikeuksia rannan ylityksessä. Saadaan metsän ja veden rajassa etenemään riistalle. Ohjauksesta tulee hyvin raskas.

Paikallistamiskyky: 1 markkeeraus: erinomainen markkeeraus. 2 markkeeraus: näkee pudotukset, noutaa 1/2, toinen riista jää huonoon paiikkaan, mutta koira osoittaa selvän markkeerauspaikan. Hyväksytään.

Riistan käsittely: Hyvä

Muut ominaisuudet: Rauhallinen passissa. Seuraa tarkasti ampujaa.

Yleisvaikutelma: Erittäin hyvän työkuvan antava koira, suorittaa kaikki tehtävät. Harmillisesti ohjauksen puutteet ja raskaus kuitenkin tänään vaikuttavat palkintosijaan.

AVO2


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini