Dementtiä ja kurittomuutta..:)

Share |

Tiistai 1.12.2009 klo 22.36


Mummoista pitää kertoa kun ovat kyllä niin hauskoja.

Otan kyllä videokameran mukaan lenkille joku päivä, kun tuo 12 vuotias nykyään spurttailee kun nuorilla päivillä, vaanii kavereita ja hyppelee ojien yli. Käy järvessä plutaamassa, ja hössöttää kun pentu!!! Onkohan se joku merkki dementistä sekin, ettei ymmärrä että on vanha? Epäilen niin, koska ei se ollut tällainen vuosi sitten.

Välillä makaa nesteytyksessä eläinlääkärissä kun on vetänyt niin paljon omenoita että ripuli lentää, minä jo hautasin sitä, koska lihapullakaan ei kelvannut, joten olin ihan varma että nyt Emmaa tekee kuolemaa, mutta hupsista vaan, pari tuntia lepäsi eläinlääkärireissun jälkeen, jonka jälkeen nousi ylös ja meni jääkapin vierellä istumaan.. Ja uudestaan ulos pihalle tsekkaamaan jos löytyisi mätääntyneitä omenoita..

Eikä tuo Idakaan ihan skarppi enää ole. Tänään jätin Idan Tuulan kanssa kun mun piti siirtää autoni, ja ensin Ida lähti Tuulan kanssa ihan iloisena, mutta kun mä ajoin ohi, niin sille iski joku paniikki että mamma, mamma mihin sä lähdet, ja se lähti juoksemaan väärään suuntaan, sinne missä auto oli ollut. No kun vihelsin ja kutsuin sitä, se tuli niin lujaa, etten ole kyllä 8 vuoteen nähnyt Idaa juoksevan noin kovaa:):) Sehän on niin laiska ettei se viitsi juosta enää ollenkaan, mutta kun tuli hätä, niin osasihan Idakin juosta. No Ida ei ole ikinä ollut mikään Einstein, mutta että näin tyhmä, että lähti väärään suuntaan... Ida ressukka.

Demi on taas treenannut. Eilen treenattiin kisanomaisesti Tarjan ja Pradan kanssa maneesissa, tehtiin peräkkäin ne VOI liikkeet jotka koirat osaavat jotenkuten. Demi otti seuraamista, liikkeestä istuminen, luoksetuloa, metallin noutoa ja hyppynoutoa. Hyvin se on kyllä mukana, vaikka ei palkkaa saa. Seuraamisessa painaa kyllä nyt aika paljon,  mutta kontakti on hieno ja energia on kyllä ihana, joten en katso että tuo painaminen nyt olisi mikään suuri ongelma. Pitää vissin vaan harjoitella enemmän, ja tehdä paljon vasempaan käännöksiä. Istuminen istuu:):) Sen se tekee hyvin. Luoksetulokin meni aika näppärästi, vaikka Demi tuli niin kovaa, että seisominen meni vähän pitkäksi, mutta maahanmeno ja loppuosa oli hienoja. Noudoissa meillä tapetaan vieläkin kapulaa... jee jee, mutta muuten sujuu myös sekä metalli että hyppynouto ihan mukavasti.

Ruutua ollaan treenattu nyt ihan urakalla. On vaikeita löytää oikea paikka, mutta harjoitellaan lisää. Tunnarit tehtiin myös maneesissa, ja monen toistojen jälkeen, saatiin yksi nappisuorituskin aikaiseksi. Kaukkarit ovat työn alla. Mä en ole itse ikinä tykännyt junnata kaukkareita, joten niitä on treenattu aivan liian vähän. En usko että niiden kanssa tulee olemaan ongelmia kunhan viitsin niitä Demin kanssa treenata.

Kun sunnuntain Nome treeneistä ei tullut mitään, mentiin kaatosateella Demin kanssa hakutreeneihin. Otettiin neljä haamua, ja ne nyt oli Demille helppo nakki. Kuuliainen ja tottelevainen oli myös hakumetsässä. Otettiin myös esineruutua, ja sekin meni ihan hienosti.

Lenkillä Demi kulkee nyt mun vierellä, irti kyllä mutta ei saa lähteä hillumaan ympäri metsää, koska on niin riistojen perässä. Välillä annan sen spurttailla vähän mutta sitten saa taas kulkea polulla mun vierellä. Hyvin menee, vaikka mennään koira-kavereiden kanssa lenkille. Siinä se hipsuu kiltisti mun vierellä. Turvallisempi näin, metsät on täynnä peuroja, ja kun peura tulee nenän edessä, niin kyllähän nuori koira lähtee, eihän se kuule eikä näe sellaisessa tilanteessa mitään.

Mutta välillä vaan tapahtuu... Juuri kun oltiin autojen luona, ja mä järjestelin filtin takakontilla, enkä ollut skarppina, tuli lenkkeilijä tiellä. Ja sinnehän tuo hulivili ryntäsi, eikä totellut. Arghhh.... Siitä sai kyllä satikutia, ja kunnolla. Tänään lavastettiin sitten  samaa tilannetta metsässä. Kaverini lähti aikaisemmin, ja parkkeerasi autonsa eri paikalla. Hänellä oli sadepuku päällä ja tuli lenkkeilen tietä pitkin, jolloin päästin Demin autosta ulos. Odotin että se ryntäisi lenkkeilijän luokse, jolloin olisin päässyt puuttumaan siihen itse teossa, mutta Demi ei edes katsonut lenkkeilijää päin, vaan hösläsi vaan mun ympäri, eikä uskaltanut edes katsoa sinnepäin:):) Taisi kurinpalautus mennä kunnolla perille kerrallaan. Sen verran pehmeä likka on.

Molli taitaa olla se ainoa ihan normaali meidän porukassa tällä hetkellä:):)

Perjantaina mennään Tarjan ja Pradan kanssa Suskin luokse. Minä olen päättänyt ottaa noutoa Demille, eiköhän Suskilla on jotain hyvviä vinkkejä kapulan tappaamiseen.

Sain tehtyä kotisivut firmallenikin, kun Kotisivukoneelta soitettiin ja ilmoitettiin että minä olen nyt niiden valtuutettu jällenmyyjä. Tykkäävät mun tekemät sivuista. Sehän on kiva juttu se.


Kommentit

19.12.2009 16.26  Heidi

Hih, hih! Meillä on Minoksen kanssa vähän samanlaista. Se menee omin lupinensa aidan toiselle puolelle ja sitten kun huudan, niin löytyy mahanalus täynnä jalkoja ja kiertää omaa reittiään portaille. Huh, huh, mikä hätänä?
Oma ihanuutensa noissa vanhoissa on. Ei voi mitään. Minoksen turkki on niin ihanan paksu taas ja tuoksuu niin hyvälle. Nuúh.
muoreille terveiset.

22.12.2009 23.57  Lotta

Grattis till att Kotisivu också har märkt dina talanger. :D Superroligt! Har nog också lite funderat vem alla som riktigt besöker vår sida, men du gör ju reklam värre. ;) Trevligt att din firma också har fått en egen hemsida.

25.12.2009 17.06  Pia

Ihanaa tarinointia Åsa!

Kiitos tuhannesti avustasi!
OIKEIN HYVÄÄ JOULUA teille kaikille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini