Damitreenit pellolla

Share |

Lauantai 10.1.2009 klo 18.56


Eilen oltiin Tarjan ja Pradan kanssa Inkoon kirkonkylässä tokoilemassa. Demi keskittyi hyvin, ja meillä oli ihan onnistunut treeni. Olen myös jatkanut päivittäiset pienet tottis sessiot sisällä ja pihalla, ja aika hyvin menee.

Tänään mentiin Hannan ja Madden kanssa pellolle treenamaan dami-noutoja, ja se oli vasta hauskaa. Treenattiin linjaa, markkeerausta ja lähihakua. Välillä piti riehuakin vähäsen ettei hommasta tulisi liian totista.

Aloitettiin kuitenkin seuraamisella, se meni molemmille niin hyvin, että sitä tuskin tarvitse treenata erikseen, kun koira osaa seurata muutenkin, niin kyllä se siinä sivulla seuraa, kun saa käskyn. Demi ainakin seurasi irti koko treenin aikana, eikä kertaakaan karannut noutamaan ilman lupaa. Eikä se tapittanut mua silmiin, kun en sitä vaatinut, vaan seurasi kyllä tarkkana, mihin damit heittettiin ja vietiin.

Linjaa tehtiin muutaman otteeseen, ensin niin että vietiin damin koirien kanssa. Sen jälkeen jätettiin koirat istumaan kun vietiin damin, ja lopuksi tein Demille kerran niin että se ei nähnyt kun vein damin, aika hyvin kyllä meni. Hannalla oli mukana sellainen putki joka laitettiin damin takana, ja joka oli koirille merkkiä mihin pitää juosta. Vähän huonoa oli tietysi se, että se oli valkoinen, ja kun oli lunta maassa niin se ei näkynyt niin hyvin.

Sitten tehtiin markkeerauksia. Pellolla on pieniä "saaria", missä kasvaa puita ja on kiviä ja kasvillisuutta, sinne Hanne heitti damin, ja minä odotin ehkä 50 metrin päästä Demin kanssa. Kovasti Demi halusi mennä Hannan luokse, joka jäi odottamaan "saaren" vierellä, ja alkoi se TAAS pyydystämään myyriäkin. Kielsin kun meni Hannan luokse, ja kielsin myös kun alkoi myyriä pyydystämään, ja tulihan se damikin sieltä kolmannella yrityksellä ihan niin kun piti. Nyt täytyy laittaa stoppia, enää en salli edes lenkillä että Demi pyydystää myyriä.

Sitten tehtiin lähihakua. Ei ole aavistustakaan jos me tehtiin se oikein, mutta kun mulla on niitä pieniä dameja, niin laitoin 3 niitä aika lähellä pienellä alueella, ja lähetin Demin hakemaan. Demihän näki kun vein damit, joten se tiesi missä piti alkaa etsimään. Yritin pillittää jotain lähihaku ääntä, mutta voi jösses että niinkin helppo tehtävä kun pillittäminen voi olla vaikeita. Millään en saanut mitään järkevää ääntä tulemaan:):) Mun pitää varmasti harjoitella. Mutta Demi teki hienosti, ja toi nopsasti kaikki kolme damit mulle, eikä vaihtanut, sehän oli hyvä juttu:).

 

Lopuksi otin Demille vielä pysähtymistä johon liitin pillin ääntä. Demi osaa pysähtyä "stå" käskyllä, nyt annoin ensin suullinen käsky ja pillitin heti sen jälkeen, kun pysähtyi heitin sille pallon. Sitten yritin tehdä niin että jätin damin Demin taakse, kutsuin sitä ja käskin pysähtyä, jolloin tarkoitusta olisi ollut hakea takana olevaa damia, mutta sitä Demi ei tajunnut, täytyy pihalla sitä treenata. Itse pysähtyminen meni hyvin, pelkästään pillilläkin. Aika nerokas pieni kikkuralikka.

Kuviakin otettiin. Ne löytyy täältä.

Avainsanat: NOME


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini