Dummyträning med Hanna och Madde

Share |

Tiistai 30.12.2008 klo 20:56


Idag for vi till Ingå för att göra blodspår, som vi ska spåra i morgon, och efter det tränade vi med dummyn.  Först gjorde vi spåren, Demis spår är ca 200 meter, och hennes första blodspår nånsin. Det ska bli riktigt spännande att se hur hon reagerar i morgon när vi ska köra spåren. Hoppas hon inte är rädd i varje fall, såsom Molli var.

Efter att vi gjort spåren, körde vi till Museigården för att träna lite dummyträning på gräsmattan. Jag har tränat avlämningarna hemma på gården med klicker, och det har funkat bra. Men jag trodde inte att hon skulle göra så bra ifrån sig, när vi tränade i annan miljö med störningar. Men otroligt nog, så gjorde hon alldeles perfekta avlämningar. Annars också var Demi duktig, hon koncentrerade sig riktigt bra och var lydig.

Vi gjorde linjetag?? (heter det så), dirigerings övningar och lydnadsövningar. Jag har tränat det här hemma på gården, och tydligen så har hon lärt sig bra. Demi var duktig, och har lärt sig höger och vänster med handmärke helt bra.  Farten in var också bra hela tiden.

Demi har en tendens att byta föremål, när vi tränar föremålsruta, och fast jag inte tränat sökruta med dummyn på länge, så misstänker jag att vi skulle ha samma problem där. Fick en bra artikel av Tarja, där det beskrevs hur man kunde öva, så att man tränade bort det att hunden byter föremål. Tänkte att det funkar ju säkert lika bra i dummyträningen, så jag ville göra en sån övning också, nu när jag en gång hade medhjälpare. Hanna förde Demi ca 50 meter bort och hade 2 dummyn med sig. På vägen tappade hon den ena dummyn, som då fungerade som störningsdummy.  Jag kallade in Demi och Hanna gav den andra dummyn åt henne som hon skulle hämta åt mig. Hon kom med en himla fart, men saktade in vid störningsdummyn, men då jag ropade lämnade hon den andra dummyn ifred och kom ända fram till mig. För det här fick hon riklig belöning:) Vi gjorde samma övning en gång till och nu sprang hon rätt över den andra dummyn, saktade inte in alls. Vet inte om det var nån nytta med det. Måste göra andra variationer med samma tema:)

Samtidigit fick vi tränat ordentligt med fart på ingången också. Demi var duktig och det var verkligen roligt.  Jag kan ju ingenting om jaktträning, men försöker träna sånt som jag tror att är bra att träna:) Men Demi har ju absolut anlag för det här, och lydnadsträningarna har gett resultat, idag var hon verkligen lydig och duktig.  I morgon får vi se hur blodspåret går. Spännande!

Avainsanat: NOME


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini